direct naar inhoud van Bijlagen bij de regels
Plan: De Statie 2021
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0677.bphulstdestatie-001V

Bijlagen bij de regels

Bijlage 2 Staat van Kleinschalige bedrijfsmatige activiteiten

Kledingmakerij

(maat)kledingmakerij en kledingverstelbedrijf

woningstoffeerderij

Kantoorfunctie ten behoeve van bedrijvigheid die elders wordt uitgeoefend, zoals:

schoonmaakbedrijf, schoorsteenveegbedrijf, glazenwasserij, maar ook ten behoeve van

bijvoorbeeld een groothandelsbedrijf

Reparatiebedrijfjes, waaronder:

schoen-/lederwarenreparatiebedrijf

uurwerkreparatiebedrijf

goud- en zilverwerkreparatiebedrijf

reparatie van kleine (elektrische) gebruiksgoederen

reparatie van muziekinstrumenten

In ieder geval zijn auto- en motorreparatiebedrijven en las- en montagebedrijven uitgezonderd.

Advies- en ontwerpbureaus:

reclame ontwerp

grafisch ontwerp

(bouwkundig, interieur- of tuin- en landschaps-) architect

stedenbouwkundige - ingenieur

Computerservice- en informatietechnologiebedrijven,

waaronder mede verstaan internet- of telefonische detailhandel

waarbij de levering elders plaatsvindt

(Zakelijke) dienstverlening, waaronder:

notaris

advocaat

accountant

assurantie-/verzekeringsbemiddeling

exploitatie en handel in onroerende zaken

Etenswaren

brood- en banketbakkerij, zonder detailhandel

cateringbedrijf, zonder detailhandel

Onderwijs

autorijschool

Ateliers

ateliers van beeldend kunstenaars

Bijlage 5 Staat van Horeca-activiteiten

Categorie 1 'lichte horeca'

Horecabedrijven die, gelet op hun activiteiten en de aard van de omgeving, overwegend overdag en 's avonds zijn geopend. Dit hoofdzakelijk voor de verstrekking van etenswaren, maaltijden en dranken al dan niet in combinatie met het tegen vergoeding verstrekken van logies. Hierdoor veroorzaken zij slechts beperkte hinder voor omwonenden. Binnen deze categorie worden de volgende subcategorieën onderscheiden:

1a. Aan de detailhandelsfunctie verwante horeca tot en met 400 m² bvo, zoals:

  • broodjeszaak, crêperie, croissanterie;
  • cafetaria, koffiebar, theehuis;
  • lunchroom;
  • ijssalon;
  • snackbar;

1b. Overige lichte horeca, tot en met 400 m² bvo, zoals :

  • bistro, eetcafé;
  • hotel;
  • hotel-restaurant;
  • kookstudio;
  • poffertjeszaak/pannenkoekenhuis;
  • pension;
  • restaurant (zonder bezorg- en/of afhaalservice);
  • shoarmazaak/grillroom;
  • wijn- of whiskyproeverij.

1c. Bedrijven met een relatief grote verkeersaantrekkende werking, waaronder:

  • bedrijven genoemd onder 1a en 1b met een vloeroppervlak) van meer dan 400 m²;
  • restaurant met bezorg- en/of afhaalservice.

Categorie 2 'middelzware horeca'

Bedrijven die, gelet op hun activiteiten en de aard van de omgeving, overwegend ook delen van de nacht zijn geopend. Dit hoofdzakelijk voor de verstrekking van dranken al dan niet in combinatie met het verstrekken van etenswaren en maaltijden. Hierdoor kunnen zij aanzienlijke hinder voor omwonenden veroorzaken:

  • bedrijven uit categorie 1 die gelet op de aard van hun omgeving ook delen van de nacht geopend zijn;
  • bar, bierhuis, café, pub;
  • biljartcentrum;
  • café-restaurant.
  • zalenverhuur (zonder regulier gebruik ten behoeve van feesten en muziek-/dansevenementen)

Categorie 3 'zware horeca'

Bedrijven die voor een goed functioneren ook 's nachts geopend zijn. Dit hoofdzakelijk voor de verstrekking van dranken al dan niet in combinatie met etenswaren en maaltijden en die tevens een groot aantal bezoekers aantrekken en daardoor grote hinder voor de omgeving met zich mee kunnen brengen:

  • bar-dancing;
  • dancing;
  • discotheek;
  • nachtclub;
  • partycentrum (regulier gebruik voor feesten en muziek-/dansevenementen).