Plan: | Oosterheem / Zegwaartseweg-Noord |
---|---|
Status: | onherroepelijk |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0637.BP00024-0004 |
In dit artikel is bepaald dat grond die eenmaal in aanmerking is genomen bij het toestaan van een bouwplan waaraan uitvoering is gegeven of alsnog kan worden gegeven, bij de beoordeling van latere bouwplannen buiten beschouwing blijft.
Een antidubbeltelregel wordt opgenomen om te voorkomen dat, wanneer volgens een bestemmingsplan bepaalde bouwwerken niet meer dan een bepaald deel van een bouwperceel mogen beslaan, het opengebleven terrein niet nog eens meetelt bij het toestaan van een ander gebouw of bouwwerk, waaraan een soortgelijke eis wordt gesteld.
De formulering van de antidubbeltelregel wordt bindend voorgeschreven in het Besluit ruimtelijke ordening (artikel 3.2.4 Bro).
Met deze bepaling wordt voorkomen, dat bestaande bouwwerken, die wat betreft afstandsmaten of andere maten afwijken van de maatvoering zoals vastgelegd in dit bestemmingsplan, onder het overgangsrecht komen te vallen.
In dit artikel is bepaald dat ter plaatse van de aanduiding 'milieuzone - geurzone' geen geurgevoelige objecten gebouwd mogen worden. Deze aanduiding is opgenomen rond een gedeelte van de Stadsboerderij (zie ook paragraaf 5.7).
Dit artikel bevat de algemeen gebruikelijke afwijkingsmogelijkheden. Deze afwijkingsmogelijkheden gelden voor het gehele plangebied.
Dit artikel is opgenomen om nadere eisen te kunnen stellen die moeten voorkomen dat een teveel aan GSM-masten en installaties een stedenbouwkundig onwenselijke situatie oplevert.
De afwijkingsregels houden in dat het - onder voorwaarden - mogelijk is om omgevingsvergunning te verlenen voor het plaatsen van een antennemast met een maximale bouwhoogte van 40 m.
In dit artikel is wijzigingsbevoegdheid voor burgemeester en wethouders opgenomen om ter plaatse van de aanduiding 'wro-zone wijzigingsgebied 4 de bestemming Groen te wijzigen in Wonen en de bestemming Wonen te wijzigen in Groen. Deze wijzigingsbevoegdheid geldt uitsluitend ter plaatse van het perceel Zegwaartseweg 61a. Voor een uitgebreide toelichting op de wijzigingsbevoegdheid wordt verwezen naar paragraaf
4.2.27 Wijzigingsbevoegdheid Zegwaartseweg 61a.
Dit artikel bepaald de hiƫrarchie tussen de in het plangebied voorkomende dubbelbestemmingen, indien deze met elkaar samenvallen.
Deze bepaling geeft invulling aan de afstemmingsbepaling tussen de bouwverordening en het bestemmingsplan ingevolge artikel 9 van de Woningwet. Artikel 9 van de Woningwet regelt primair dat de bouwverordening buiten toepassing blijft voor zover deze niet overeenstemt met het desbetreffende bestemmingsplan. Voor zover het bestemmingsplan geen regels bevat ten aanzien van een onderwerp dat in de bouwverordening is geregeld, is de bouwverordening wel van toepassing, tenzij het bestemmingsplan anders bepaalt.
De bepaling dient als uitwerking van de laatste zinsnede en voorkomt dat de bouwverordening onbedoeld aanvullend werkt bij onderwerpen die in het bestemmingsplan bewust niet zijn geregeld, bijvoorbeeld omwille van globaliteit. De relevante onderwerpen staan allemaal in paragraaf 2.5 van de bouwverordening.