Plan: | Oosterheem / Zegwaartseweg-Noord |
---|---|
Status: | onherroepelijk |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0637.BP00024-0004 |
De ontwikkellocaties liggen op dit moment veelal braak. Het gaat om concrete ontwikkelingen die binnen de planperiode van 10 jaar zijn te verwachten. Deze ontwikkellocaties zijn daarom ook positief bestemd in dit bestemmingsplan. Voor de ontwikkellocaties waar uitsluitend woningbouw is toegestaan, is de concrete uitwerking op dit moment veelal nog niet bekend. In dit bestemmingsplan is aan deze nog te ontwikkelen woningbouwlocaties de bestemming 'Woongebied' toegekend. Een kaart met de locatieaanduiding van de ontwikkellocaties is opgenomen in Bijlage 1 van de plantoelichting. Ontwikkelingen die momenteel in aanbouw zijn (zoals bijvoorbeeld het winkelcentrum van Oosterheem en langs de Javalaan) worden niet apart toegelicht. Hiervoor is reeds een omgevingsvergunning verleend en deze ontwikkelingen worden in het kader van dit bestemmingsplan als bestaande situatie beschouwd. Ontwikkelingen waarvoor reeds een omgevingsvergunning is verleend, maar waarvoor de bouw nog niet gestart is, worden overigens wel toegelicht.
Het perceel aan de Amstelstroom ligt braak (op de overzichtskaart in Bijlage 1 van de plantoelichting aangeduid als locatie 1). Op grond van het geldende bestemmingsplan mogen hier (gestapelde) woningen gerealiseerd worden. In dit bestemmingsplan is wederom de mogelijkheid opgenomen ter plaatse woningen te realiseren. In totaal mogen maximaal 134 woningen worden gerealiseerd. De betreffende gronden zijn bestemd als 'Woongebied - 1'. Het gebouw mag maximaal 45 meter hoog worden. In de regels is daarnaast een wijzigingsbevoegdheid opgenomen op grond vwaarvan op deze locatie of op ontwikkellocatie 2 één woongebouw gebouwd mag worden van maximaal 90 meter hoog.
Het perceel ligt momenteel braak (op de overzichtskaart in Bijlage 1 van de plantoelichting aangeduid als locatie 2). Op grond van het geldende bestemmingsplan mogen hier (gestapelde) woningen gerealiseerd worden. In dit bestemmingsplan is ter plaatse dezelfde mogelijkheid opgenomen. In totaal mogen maximaal 124 woningen worden gerealiseerd. De betreffende gronden zijn bestemd als 'Woongebied - 1'. Het gebouw mag maximaal 45 meter hoog worden. In de regels is daarnaast een wijzigingsbevoegdheid opgenomen op grond vwaarvan op deze locatie of op ontwikkellocatie 1 één woongebouw gebouwd mag worden van maximaal 90 meter hoog.
Deze locatie (op de overzichtskaart in Bijlage 1 van de plantoelichting aangeduid als locatie 3) heeft in het geldende bestemmingsplan de bestemming 'Groen'. In 2008 zijn voor deze locatie middels een tweetal vrijstellingsprocedure bouwvergunningen verleend voor de realisatie van in totaal 44 appartementen. De woningen zijn op dit moment nog niet gerealiseerd. In dit bestemmingsplan is voor deze locatie overeenkomstig de verleende vrijstelling de mogelijkheid voor maximaal 44 woningen opgenomen. De betreffende gronden zijn bestemd als 'Woongebied - 1'.
Deze locatie (op de overzichtskaart in Bijlage 1 van de plantoelichting aangeduid als locatie 4) ligt momenteel braak en heeft in het geldende bestemmingsplan de bestemming ' Groen'. Voor deze locatie is in 2008 een drietal vrijstellingen verleend voor de realisatie van in totaal 100 woningen. In dit bestemmingsplan is voor deze locatie overeenkomstig de verleende vrijstelling de mogelijkheid voor ten hoogste 100 woningen opgenomen. De betreffende gronden zijn bestemd als 'Woongebied - 1'.
Deze locatie (op de overzichtskaart in Bijlage 1 van de plantoelichting aangeduid als locatie 5) maakt onderdeel uit van de zogenoemde 'Sportscheg Oosterheem'. Het terrein ligt op dit moment braak en is in het geldende bestemmingsplan gereserveerd voor een toekomstige (buiten)sportvoorziening. Op grond van het geldende bestemmingsplan mag op het terrein tevens een gebouwde voorziening gerealiseerd worden met een oppervlakte van maximaal 1.000 m² en een bouwhoogte van maximaal 15 m. In dit bestemmingsplan is voor het terrein dezelfde mogelijkheid opgenomen en hebben de betreffende gronden de bestemming 'Sport'.
Belangrijk onderdeel van het Centrumgebied Oosterheem is het nieuwe wijkwinkelcentrum. In het centrumgebied worden op dit moment nog verschillende bouwprojecten gerealiseerd. Zo wordt aan de noordkant een appartementencomplex ontwikkeld met 53 appartementen (op de overzichtskaart in Bijlage 1 van de plantoelichting nog aangeduid als locatie 6). Doordat dit complex reeds in aanbouw is, is hier geen sprake meer van een ontwikkellocatie.
Op de tweede locatie (op de overzichtskaart in Bijlage 1 van de plantoelichting aangeduid als locatie 7) worden maatschappelijke/religieuze functies voorzien. De oppervlakte bedraagt ten hoogste 650 m². Het vigerende bestemmingsplan voorziet ter plaatse in dezelfde mogelijkheid en wordt ook in dit bestemmingsplan mogelijk gemaakt.
Op de derde locatie (op de overzichtskaart in Bijlage 1 van de plantoelichting aangeduid als locatie 8) worden momenteel 28 grondgebonden woningen gerealiseerd. Doordat deze woningen reeds in aanbouw zijn, is hier geen sprake meer van een ontwikkellocatie.
Voor alle bovengenoemde locaties wordt de bestemming 'Centrum' opgenomen, waarbinnen de beoogde functies zijn toegestaan. In afwijking van het vigerende bestemmingsplan wordt echter geen detailhandel meer mogelijk gemaakt, omdat de vigerende plancapaciteit voor detailhandel in het Centrumgebied Oosterheem volledig is benut. Hiervoor is in dit bestemmingsplan de aanduiding 'detailhandel uitgesloten' opgenomen.
Deze locatie (op de overzichtskaart in Bijlage 1 van de plantoelichting aangeduid als locatie 9) ligt op dit moment braak. In het geldende bestemmingsplan kent de locatie de bestemming 'Wonen - Woonwagens', en is daarmee gereserveerd voor woonwagens. Inmiddels is besloten dat deze locatie niet meer aangewend hoeft te worden voor de vestiging van woonwagens, maar kan worden aangewend voor de realisatie van woningen. Gezien de ontbrekende noodzaak is de genoemde reservering in onderhavig bestemmingsplan dan ook komen te vervallen. Het bestemmingsplan voorziet in de bestemming 'Woongebied - 1' en de bouw van maximaal 16 woningen op deze locatie.
Dit perceel (op de overzichtskaart in Bijlage 1 van de plantoelichting aangeduid als locatie 10) is op dit moment onbebouwd. Op grond van het geldende bestemmingsplan geldt gedeeltelijk de bestemming 'Voorzieningencentrum' waarbinnen diverse functies zijn toegestaan en gedeeltelijk de bestemming 'Woongebied'. Omdat op de locatie meerdere functies mogelijk zijn, is aan deze locatie de bestemming 'Gemengd - 1' toegekend.
Dit gebied (op de overzichtskaart in Bijlage 1 van de plantoelichting aangeduid als locatie 11) is de laatste, nog te ontwikkelen 'grote' woonbuurt van Oosterheem. Het geldende bestemmingsplan kent voor dit gebied een globale woonbestemming, waarbinnen zowel grondgebonden als gestapelde woningbouw zijn toegestaan. Voor de bouw van de eerste woningen in dit gebied zijn inmiddels de vergunningen afgegegeven.
De meeste woningen in Waterzicht zullen grenzen aan groen en straatjes. De noord- en zuidzijde van Waterzicht grenzen aan fraaie groene dreven. De gehele woonbuurt wordt direct met het Heempark verbonden, via korte dwarsstraten. Bovendien krijgt Waterzicht een centraal plantsoen, dat aansluit op het Heempark. Waterzicht gaat zich kenmerken door een grote variatie in kavelvormen en woningtypen. Zo zijn er rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, beneden- en bovenwoningen, vrijstaande woningen en appartementen gepland.
In het gebied wordt met aftrek van de reeds vergunde en in aanbouw zijnde woningen (op moment van opstellen van het bestemmingsplan) nog voorzien in de realisatie van maximaal 567 woningen. Voor de locatie is de bestemming 'Woongebied - 1' opgenomen.
Deze locatie (op de overzichtskaart in Bijlage 1 van de plantoelichting aangeduid als locatie 12) is momenteel in ontwikkeling. Op grond van het geldende bestemmingsplan mogen hier uitsluitend woningen worden gerealiseerd. Inmiddels zijn 10 kavels bebouwd. Het voorliggende bestemmingsplan voorziet nog in de ontwikkeling van 44 braakliggende kavels. In dit bestemmingsplan is aan deze kavels gezamenlijk opnieuw de bestemming 'Woongebied - 1' toegekend.
De locatie Scheldestroom (op de overzichtskaart in Bijlage 1 van de plantoelichting aangeduid als locatie 13) is gereserveerd voor woonwagenstandplaatsen. Op de locatie zijn momenteel 3 woonwagens aanwezig en is nog ruimte voor 3 standplaatsen. In het voorliggende bestemmingsplan worden om die reden ten hoogste 6 woonwagenstandplaatsen mogelijk gemaakt.
De locatie Zegwaartseweg 148 (op de overzichtskaart in Bijlage 1 van de plantoelichting aangeduid als locatie 14 en wro-zone wijzigingsgebied - 1 t/m 3) bestaat uit een aantal kadastrale percelen. De locatie bestaat uit een bebouwd en onbebouwd deelgebied.
Bebouwd deelgebied
Het bebouwd deelgebied bestaat uit een bedrijfswoning en een hoveniersbedrijf. Voor dit bedrijfsperceel (met de huidige bestemmingen 'Bedrijfsdoeleinden A en B') is in het geldende bestemmingsplan een wijzigingsbevoegdheid opgenomen ten behoeve van de ontwikkeling van woningbouw. In het voorliggende bestemmingsplan is eveneens een wijzigingsbevoegdheid naar woningbouw opgenomen (wro-zone wijzigingsgebied 1). Er mogen ten hoogste 14 woningen na planwijziging worden gebouwd.
Tot slot is in de regels van het bestemmingsplan een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om de aanduiding 'hovenier' (welke als maatbestemming dient omdat het bedrijf niet past binnen de algemeen toelaatbare milieucategorie) te verwijderen indien de bedrijfsactiviteiten zijn beëindigd.
Onbebouwd deelgebied
De percelen ten noorden van het hoveniersbedrijf zijn op dit moment onbebouwd. In het geldende bestemmingsplan de bestemming 'Woondoeleinden II', op grond waarvan ter plaatse uitsluitend vrijstaande woningen gerealiseerd mogen worden. In dit bestemmingsplan zijn voor de bovengenoemde percelen de geldende mogelijkheden overgenomen door middel van het de bestemming 'Woongebied - 2', met uitzondering van een zone met een breedte van 30 m gemeten vanuit het bedrijfsperceel van het hoveniersbedrijf. Aan deze zone is op de plankaart een aanduiding 'specifieke bouwaanduiding - onbebouwde zone' binnen de bestemming 'Woongebied - 2' opgenomen waarbinnen geen bebouwing mag worden opgericht. Ter plaatse mogen in totaal maximaal 14 woningen gebouwd worden.
De reden voor het opnemen van een onbebouwde zone is gelegen in het feit dat het bestaande naastgelegen hoveniersbedrijf tot milieucategorie 3.1 behoort. Voor een hoveniersbedrijf uit categorie 3.1 geldt op basis van de VNG publicatie Bedrijven en milieuzonering een richtafstand van 30 m voor het aspect geluid, ten opzichte van het omgevingstype gemengd gebied (waartoe de zone Zegwaartseweg wordt gerekend, zie ook paragraaf 5.6). De onbebouwde percelen liggen deels binnen de richtafstand van het hoveniersbedrijf. Bij nieuwe woningbouw dient de bovengenoemde richtafstand tussen de bedrijfsbestemming en de dichtstbijzijnde nieuw te bouwen woning in acht genomen te worden. Dit om de kwaliteit van het woon- en leefmilieu te handhaven en te bevorderen en daarnaast het bedrijf voldoende zekerheid te bieden dat zijn activiteiten duurzaam binnen aanvaardbare voorwaarden uitgevoerd kunnen worden.
De beperking van de onbebouwde zone, welke is opgenomen in verband met de milieuzonering binnen het plan, kan ongedaan worden gemaakt door een tweetal wijzigingsbevoegdheden. Ter plaatse van de bovengenoemde specifieke bouwaanduiding zijn hiertoe twee wijzigingsgebieden opgenomen: wro-zone wijzigingsgebied 2 en wro - zone wijzigingsgebied - 3.
In wro-zone wijzigingsgebied 2 is opgenomen dat de aanduiding 'specifieke bouwaanduiding - onbebouwde zone' gedeeltelijk verwijderd kan worden, zodat woningbouw mogelijk wordt, vanaf een afstand van 10 m van de bestemmingsgrens Bedrijf. Voorwaarde hierbij is de milieubelasting van het naastgelegen hoveniersbedrijf moet zijn opgeheven door toepassing van de wijzigingsbevoegdheid als hierboven genoemd waardoor de milieucategorie teruggebracht wordt van categorie 3.1 naar 2, of wanneer een nadere motivering wordt ingediend. Op basis van de VNG publicatie Bedrijven en milieuzonering is op grond van een gemengd gebied op 10 m van een categorie 2 bedrijf namelijk woningbouw mogelijk.
In wro-zone wijzigingsgebied 3 is opgenomen dat de aanduiding 'specifieke bouwaanduiding - onbebouwde zone' verwijderd kan worden zodat woningbouw mogelijk wordt, indien de bedrijfsactiviteiten op het naastgelegen (bedrijfs)perceel zijn beëindigd. Als voorwaarde is opgenomen dat wijziging uitsluitend mogelijk is in combinatie met of nadat de bestemming 'Bedrijf' is gewijzigd in de bestemming 'Woongebied - 2'.
Tot slot geldt dat overeenkomstig het geldende bestemmingsplan zowel in de bestemming 'Woongebied - 2' als binnen de wijzigingsbevoegdheid een groenstrook van 5 m gehandhaafd te blijven vanaf de kant van de aangrenzende sloot.
Beleidsmatig uitgangspunt is dat de locatie bij de ontwikkeling met woningbouw ontsloten wordt via de Pasqualinischans voor autoverkeer en niet vanaf de Zegwaartseweg. Tevens is de planologische ontsluitingsmogelijkheid uit het vigerende bestemmingsplan overgenomen, door de functieaanduiding 'weg' op te nemen op de gronden met de bestemming 'Tuin' en de aangrenzende gronden met de bestemming 'Groen' en 'Water' gelegen ten noorden van de ontwikkellocatie. Voorwaarde is wel dat er geen doorgaande ontsluitingsweg wordt gerealiseerd tussen de Zegwaartseweg en de wijk Noordhove.
Deze locatie (op de overzichtskaart in Bijlage 1 van de plantoelichting is aangeduid als locatie 15) bestaat uit twee kadastrale percelen. De locatie heeft in het geldende bestemmingsplan een globale woonbestemming, op grond waarvan ter plaatse de realisatie van woningbouw mogelijk is. Overeenkomstig het geldende bestemmingsplan is aan deze percelen de bestemming 'Woongebied - 2' toegekend met uitzondering van een zone met een breedte van 10 m gemeten vanuit het bedrijfsperceel van het hoveniersbedrijf aan de Zegwaartseweg 148. Aan deze zone is op de plankaart een aanduiding (specifieke bouwaanduiding - onbebouwde zone) binnen de bestemming 'Woongebied - 2' opgenomen waarbinnen geen bebouwing mag worden opgericht.
De reden voor het opnemen van een onbebouwde zone is gelegen in het feit dat het bestaande naastgelegen hoveniersbedrijf tot milieucategorie 3.1 behoort. Voor een hoveniersbedrijf uit categorie 3.1 geldt op basis van de VNG publicatie Bedrijven en milieuzonering een richtafstand van 30 m voor het aspect geluid, ten opzichte van het omgevingstype gemengd gebied (waartoe de zone Zegwaartseweg wordt gerekend, zie ook paragraaf 5.6). Op basis van de motivering uit paragraaf 5.6.3 is gekozen voor een afwijkende afstand van 10 m. De onbebouwde percelen liggen deels binnen de afstand van 10 m van het hoveniersbedrijf. Bij nieuwe woningbouw dient de bovengenoemde afstand tussen de bedrijfsbestemming en de dichtstbijzijnde nieuw te bouwen woning in acht genomen te worden. Dit om de kwaliteit van het woon- en leefmilieu te handhaven en te bevorderen en daarnaast het bedrijf voldoende zekerheid te bieden dat haar activiteiten duurzaam binnen aanvaardbare voorwaarden uitgevoerd kunnen worden.
De beperking van de onbebouwde zone, welke is opgenomen in verband met de milieuzonering binnen het plan, kan ongedaan worden gemaakt door een wijzigingsbevoegdheid. In wro-zone wijzigingsgebied 3 is opgenomen dat de aanduiding 'specifieke bouwaanduiding-onbebouwde zone' verwijderd kan worden zodat woningbouw mogelijk wordt, indien de bedrijfsactiviteiten op het naastgelegen (bedrijfs)perceel zijn beëindigd. Als voorwaarde is opgenomen dat wijziging uitsluitend mogelijk is in combinatie met of nadat de bestemming 'Bedrijf' is gewijzigd in de bestemming 'Woongebied - 2'.
Op de de locatie mogen ten hoogste 11 woningen gerealiseerd worden. Alleen vrijstaande woningen zijn toegestaan, met uitzondering van een strook van 30 m vanaf de Pasqualinischans. Deze strook mag tevens gebruikt worden voor de realisatie van twee-aaneengebouwde woningbouw.
Uitgangspunt is dat de locatie bij de ontwikkeling met woningbouw ontsloten wordt via de Pasqualinischans voor autoverkeer.
Deze locatie (op de overzichtskaart in Bijlage 1 van de plantoelichting aangeduid als locatie 16) bestaat uit één kadastraal perceel dat momenteel braak ligt en in eigendom is van de gemeente. Op grond van het geldende bestemmingsplan mogen hier uitsluitend vrijstaande woningen gerealiseerd worden.
Overeenkomstig het geldende bestemmingsplan is aan deze percelen de bestemming 'Woongebied - 2' toegekend. waarbinnen uitsluitend vrijstaande woningen gerealiseerd mogen worden. Het gaat in totaal om 9 woningen (8 woningen ten zuiden van de ontsluitingsweg en 1 woning ten noorden van de ontsluitingweg).
Op het perceel Zegwaartseweg 45 (op de overzichtskaart in Bijlage 1 van de plantoelichting aangeduid als locatie 17) is in het geldende bestemmingsplan de bestemming 'Woondoeleinden I' van toepassing. Op grond van de bestemming 'Woondoeleinden I' is binnen het aangegeven bestemmingsvlak één woning toegestaan. Het perceel is onbebouwd nadat de voormalige woning op het perceel is gesloopt. De eigenaar van het perceel heeft de gemeente verzocht de bouw van een extra woning op het perceel mogelijk te maken. Voor de bouw van een extra woning is het huidige bouwvlak echter niet toereikend.
De oppervlakte van de geldende woonbestemming is daarentegen toereikend om een bestemmingsvlak op te kunnen nemen dat geschikt is voor twee woningen. Ook vanuit het oogpunt van milieuzonering is de locatie geschikt voor het vergroten van het bestemmingsvlak, mits een minimale afstand van 10 m in acht wordt genomen tussen het hoofdgebouw en de grens van de naastgelegen bedrijfsbestemming en maatschappelijke bestemming. Deze naastgelegen bedrijfsbestemming maakt onderdeel uit van het bestemmingsplan Noordelijke Bedrijventerreinen dat momenteel wordt geactualiseerd, en waarin is opgenomen dat binnen de aangrenzende bedrijfsbestemming alleen bedrijven tot maximaal milieucategorie 2 zijn toegestaan. Daarvoor geldt op grond van de VNG-brochure Bedrijven en milieuzonering een richtafstand van minimaal 10 m. De woonbestemming ligt bovendien niet binnen de invloedssfeer van delen van het bedrijventerrein waar bedrijven in een hogere milieucategorie zijn toegestaan.
Voor de naastgelegen maatschappelijke bestemming is een omgevingsvergunning verleend ten behoeve van de realisatie van een religieuze instelling. Deze activiteit valt in milieucategorie 2. Hiervoor geldt op grond van de VNG publicatie Bedrijven en milieuzonering een richtafstand van minimaal 10 m.
Op grond van bovenstaande overwegingen is in dit bestemmingsplan het bestemmingsvlak vergroot ten opzichte van het geldende bestemmingsplan. Binnen het nieuwe bestemmingsvlak van de bestemming 'Woongebied - 2' zijn twee woningen toegestaan.
Dit perceel (op de overzichtskaart in Bijlage 1 van de plantoelichting aangeduid als locatie 18), wordt op het moment van opstellen van het bestemmingsplan gedeeltelijk bebouwd. Op grond van het geldende bestemmingsplan mogen hier zowel geschakelde als vrijstaande woningen gebouwd worden. In voorliggend bestemmingsplan zijn deze mogelijkheden overgenomen. Aan het perceel is de bestemming 'Woongebied - 2' toegekend. Op deze gronden zijn reeds 9 woningen vergund en in aanbouw. Daarnaast mogen nog 5 woningen op deze locatie gebouwd worden (in totaal dus 14 woningen).
Deze locatie (op de overzichtskaart in Bijlage 1 van de plantoelichting aangeduid als locatie 19), bestaat uit drie percelen die momenteel braak liggen. De percelen kennen binnen het geldende bestemmingsplan een globale woonbestemming, op grond waarvan zowel twee-onder-één kapwoningen als vrijstaande woningen gebouwd mogen worden. In voorliggend bestemmingsplan is aan de percelen de bestemming 'Woongebied - 2' toegekend. Op deze gronden mogen in totaal 18 woningen worden gebouwd (verdeeld over twee locaties).
Deze locatie (op de overzichtskaart in Bijlage 1 van de plantoelichting aangeduid als locatie 20) is momenteel onbebouwd. Op grond van het geldende bestemmingsplan zijn hier woningen, maatschappelijke voorzieningen en ambachtelijke bedrijvigheid toegestaan. Deze mogelijkheden worden in dit bestemmingsplan niet meer geheel overgenomen, omdat er inmiddels plannen zijn om hier uitsluitend woningen te realiseren. Om die reden is de bestemming 'Woongebied - 2' opgenomen. Op de locatie mogen ten hoogste 9 woningen worden gebouwd.
Op dit perceel (op de overzichtskaart in Bijlage 1 van de plantoelichting aangeduid als locatie 21), bevinden zich momenteel een woning en schuren. In het geldende bestemming rust op dit perceel de bestemming 'Bijzondere doeleinden' en een groenbestemming. Op grond van het geldende bestemmingsplan zijn hier woningen, voorzieningen (openbare, medische, educatieve, maatschappelijke en sociaal-culturele), zakelijke en persoonlijke dienstverlening en ambachtelijke bedrijvigheid en groenvoorzieningen toegestaan. Deze mogelijkheden worden in dit bestemmingsplan wederom overgenomen, waarbij geldt dat de woondoeleinden overeenkomstig het geldende bestemmingsplan uitsluitend in geschakelde vorm gerealiseerd kunnen worden binnen het bestaande beeldbepalende of monumentale gebouw. Voor de ambachtelijke bedrijvigheid geldt dat alleen bedrijven/activiteiten die vallen onder milieucategorie 1 en 2 van de VNG publicatie 'Bedrijven en milieuzonering' zijn toegestaan. Voor het gedeelte van het perceel waar meerdere functies zijn toegestaan is in dit bestemmingsplan de bestemming 'Gemengd - 1' toegekend.
Deze locatie (op de overzichtskaart in Bijlage 1 van de plantoelichting aangeduid als locatie 22) bestaat uit een aantal kadastrale percelen die momenteel braak liggen en niet in eigendom zijn van de gemeente. Op grond van het geldende bestemmingsplan mogen hier uitsluitend vrijstaande woningen gerealiseerd worden. In voorliggend bestemmingsplan is wederom de mogelijkheid opgenomen ter plaatse uitsluitend vrijstaande woningen te realiseren. De kavels die nog ontwikkeld moeten worden hebben de bestemming 'Woongebied - 2'. In totaal gaat het nog om 8 woningen.
Deze locatie (op de overzichtskaart in Bijlage 1 van de plantoelichting aangeduid als locatie 23) bestaat uit een aantal kadastrale percelen. De locatie is momenteel voor het merendeel onbebouwd, met uitzondering van een aantal schuren cq. kleinschalige loodsen. In het geldende bestemmingsplan is voor deze percelen een globale woonbestemming opgenomen, op grond waarvan uitsluitend vrijstaande woningen zijn toegestaan. In voorliggend bestemmingsplan wordt deze mogelijkheid wederom overgenomen. De betreffende gronden hebben de bestemming 'Woongebied - 2'. Op deze gronden mogen verspreid over een aantal percelen nog 8 vrijstaande woningen worden gebouwd.
Dit perceel (op de overzichtskaart in Bijlage 1 van de plantoelichting aangeduid als locatie 24), heeft in het geldende bestemmingsplan de bestemming Woondoeleinden II, op grond waarvan uitsluitend vrijstaande woningen zijn toegestaan. Het perceel mag daarnaast gebruikt voor het hobbymatig houden van maximaal 6 paarden. In dit bestemmingsplan is de hobbymanege bestemd door middel van de bestemming Sport. Er is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen ten behoeve van één vrijstaande woning (wro-zone wijzigingsgebied 5).
De locatie (op de overzichtskaart in Bijlage 1 van de plantoelichting aangeduid als locatie 25) bestaat uit een aantal kadastrale percelen. Op de locatie staat een voormalige bedrijfsloods. Het overige gedeelte is onbebouwd. In het geldende bestemmingsplan heeft de locatie een globale woonbestemming, op grond waarvan uitsluitend vrijstaande woningen zijn toegestaan. In voorliggend bestemmingsplan zijn de bestaande mogelijkheden wederom overgenomen. Omdat de ontwikkeling nog niet heeft plaatsgevonden is aan dit perceel de bestemming 'Woongebied - 2' toegekend. Op de locatie zijn maximaal 14 woningen toegestaan. Bij de ontwikkeling is als voorwaarde opgenomen dat de woningen ontsloten moeten worden via een gemeenschappelijke woonstraat (Maasdamstraat) die aansluit op de Hekendorpstraat.
Deze locatie (op de overzichtskaart in Bijlage 1 van de plantoelichting aangeduid als locatie 26) bestaat uit een groot kadastraal perceel dat in eigendom is van de gemeente. De gronden hebben binnen het geldende bestemmingsplan een globale woonbestemming waarbinnen woningbouw is toegestaan. In voorliggend bestemmingsplan zijn de bestaande mogelijkheden wederom overgenomen. Op de gronden mogen verpreid over een aantal percelen maximaal 20 woningen worden gebouwd. In afwijking van deze woonbestemming is de verkeersstructuur van de Maasdamstraat als zodanig bestemd. Omdat de ontwikkeling nog niet geheel heeft plaatsgevonden is aan het perceel waar woonkavels worden uitgegeven de bestemming 'Woongebied - 2' toegekend. De verkeersstructuur heeft de bestemming
Verkeer - Verblijfsgebied'. Bij ontwikkeling dienen de woningen ontsloten te worden via een gemeenschappelijke woonstraat (Maasdamstraat) die aansluit op de Hekendorpstraat, welke echter geen doorkoppeling mag opleveren tussen de Zegwaartseweg en de wegen in Oosterheem. Om dit uit te sluiten is ter plaatse van een stuk grond ter hoogte van de Zegwaartseweg en de Maasdamstraat de bestemming 'Groen' opgenomen.
Op deze locatie (op de overzichtskaart in Bijlage 1 van de plantoelichting aangeduid als locatie 27) was een voormalig sloopbedrijf aanwezig dat in verband met de ontwikkeling van Oosterheem is verplaatst. De bestaande woning is nog op het perceel aanwezig, maar zal in de toekomst mogelijk worden gesloopt.
In het geldende bestemmingsplan heeft de locatie een globale woonbestemming, op grond waarvan uitsluitend vrijstaande woningen zijn toegestaan. In voorliggend bestemmingsplan zijn de bestaande mogelijkheden wederom overgenomen. Omdat de ontwikkeling nog niet heeft plaatsgevonden is aan dit perceel de bestemming 'Woongebied - 2' toegekend. Op de locatie zijn maximaal 3 woningen toegestaan.
Op deze locatie (op de overzichtskaart in Bijlage 1 van de plantoelichting aangeduid als locatie 28) wordt een nieuwe ontsluitingsweg ten behoeve van de percelen Zegwaartseweg 114-118. Deze ontsluiting vindt plaats op de Ruimtebaan. De gronden zijn in het voorliggende bestemmingsplan bestemd als 'Verkeer - Verblijfsgebied'. De maximaal toegestane snelheid op deze weg zal 30 km/h bedragen.
Op deze locatie (op de overzichtskaart in Bijlage 1 van de plantoelichting aangeduid als wro-zone wijzigingsgebied 4) staat momenteel een woning. Op grond van het geldende bestemmingplan wordt de mogelijkheid geboden om op de kavel naast de bestaande woning een nieuwe woning te realiseren, onder de voorwaarde dat de bestaande woning eerst wordt gesloopt. Dat heeft nog niet plaatsgevonden. In dit bestemmingsplan is de huidige woning wederom bestemd en is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen voor de kavel met de bestaande woning en de naastgelegen braakliggende kavel ten behoeve van de realisatie van een nieuwe woning. Er mag echter alleen gebruikgemaakt worden van deze wijzigingsbevoegdheid als de bestaande woning wordt gesloopt.