direct naar inhoud van 6.3 Zienswijzen
Plan: Kolenkitbuurt Middengebied
Status: onherroepelijk
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0363.E1201BPSTD-OH01

6.3 Zienswijzen

Het bestemmingsplan is voorbereid met de uniforme voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb). Het ontwerp van het bestemmingsplan heeft 6 weken ter inzage gelegen. Gedurende de inzagetermijn van 26 juli 2012 tot en met 5 september 2012 heeft een ieder de gelegenheid gekregen een zienswijze naar voren brengen. Er zijn twee zienswijze ingediend. Beide zienswijzen zijn binnen de termijn ontvangen. Deze zienswijzen zijn hieronder samengevat en van commentaar voorzien. De reacties zijn integraal opgenomen in bijlage 10.

  • 1. Waternet

Zienswijze

  • a. Waternet merkt op dat de opmerkingen op de waterparagraaf in het voortraject voldoende zijn verwerkt.
  • b. Het bestemmingsplan dient te worden aangevuld met actueel beleid ten aanzien van water (Europees beleid, rijksbeleid, waterbeheerplan Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht (2010-2015), Integrale Keur Waterschap, Gooi en Vecht en Breed Water (Plan Gemeentelijke watertaken 2010-2015).

Reactie

  • a. Dit nemen wij ter kennisgeving aan.
  • b. De genoemde beleidsstukken worden opgenomen in de toelichting.

  • 2. Bureau Monumenten en Archeologie (BMA)

Zienswijze

  • a. In het artikel Waarde -Archeologie staat dat geen grondroerende werkzaamheden mogen worden uitgevoerd op een diepte groter dan 1 meter. Dit is ook in de toelichting vermeld. Dit stemt niet overeen met het uitgevoerde onderzoek. Hieruit volgt namelijk dat vervolgonderzoek nodig is bij een bodemingreep groter dan 500 m2 en dieper dan 2,5 meter. Het criterium 1 meter moet worden vervangen door 500 m2 en 2,5 meter diepte.

Reactie

  • a. De toelichting en regels worden overeenkomstig de zienswijze aangepast.

Ambtshalve aanpassingen

In artikel 1 is de begripsbepaling 'shortstay' geschrapt. Dit begrip is opgenomen in de Huisvestingsverordening van Amsterdam. Die definitie wordt aangehouden. Wanneer aanpassingen aan de Huisvestingsverordening een andere definitie van dit begrip zou inhouden, zou de definitie in het bestemmingsplan verouderd zijn. Dit is ongewenst.

In de algemene gebruikbepaling is als strijdig gebruik massagesalons toegevoegd. Massagesalons hebben een ruimtelijk en criminogeen effect, vergelijkbaar met geldwisselkantoren, belhuizen en seksinrichtingen. Derhalve is dit gebruik expliciet beschouwd als strijdig met de bestemmingen.In dat kader is 'belwinkel' ook geschrapt uit het begrip 'dienstverlening' in lid 1.17 van de regels.

In de woonbebouwing die langs de Bos en Lommerweg is geprojecteerd is in de plint geen woonbebouwing meer toegestaan. In deze plint worden alleen bedrijfjes gevestigd. Dit heeft geleid tot een aanpassing van het artikel Gemengd-1, waarbij het maximum aantal m2 voor die bedrijven is verhoogd tot maximaal 2.100 m2.

In de regels is in artikel 10 de term aanlegvergunning vervangen door omgevingsvergunning.

In de toelichting is een alinea opgenomen waarin het plan is beoordeeld aan de hand van de ladder duurzame verstedelijking. Deze toets is 'verplicht' door een wijziging van het Besluit ruimtelijke ordening per 1 oktober 2012.