Plan: | Hoge en Lage Bergse Bos |
---|---|
Status: | vastgesteld |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.1621.BP0122-VAST |
Beleid en regelgeving
Bij de aanwezigheid van horecavoorzieningen is het van belang dat ter plaatse van woningen een goed woon- en leefklimaat kan worden gerealiseerd en dat horecavoorzieningen op een gewenste locatie hun bedrijf kunnen uitoefenen. Vergelijkbaar met de zonering van bedrijfsactiviteiten wordt daarbij gebruikgemaakt van de een indeling van de horeca-activiteiten. De indeling is gerangschikt naar mate van hinderlijkheid waarbij vooral is gekeken naar het aspect geluidshinder en de verkeersaantrekkende werking van de onderscheiden categorieën. Per gebied wordt vastgesteld welke categorie van horecavoorzieningen toelaatbaar wordt geacht. De indeling is opgenomen in artikel 1.19 van de regels.
Onderzoek
In het plangebied bevinden zich verscheidene horecavoorzieningen en wordt de concentratie van horeca ook wenselijk geacht. In het bestemmingsplan is aangegeven dat horeca-activiteiten uit categorie 1b zijn toegestaan. Het gaat hierbij om lichte horeca zoals een restaurant.
Het voorgaande is in dit bestemmingsplan vertaald door horeca uit categorie 1b ter plaatse van de huidige vestigingen algemeen toe te staan. Bestaande horecavestigingen uit een hogere categorie dan de algemene toelaatbaarheid wordt mogelijk gemaakt via een specifieke horecabestemming. Dit houdt in dat ter plaatse het bestaande bedrijf is toegestaan, maar dat bij vertrek van dit bedrijf uitsluitend eenzelfde soort bedrijf dan wel een bedrijf uit ten hoogste categorie 1b is toegestaan.
Conclusie
De bestaande Horeca-inrichtingen in het plangebied zijn geïnventariseerd en ingeschaald volgens de indeling, zoals opgenomen in artikel 1.19 van de regels.
Geconcludeerd wordt dat er ter plaatse van woningen sprake zal zijn van een aanvaardbaar woon- en leefklimaat dat past bij het gebied. Het aspect horeca en milieuhinder staat de uitvoering van het plan niet in de weg.