Plan: | Nieuw-Beijerland |
---|---|
Status: | vastgesteld |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0588.BPNBA11-VG01 |
Normstelling en beleid
In het plangebied bevinden zich horecavestigingen. Net als bij bedrijvigheid, wordt ook bij horeca ernaar gestreefd de milieubelasting voor omliggende woningen zoveel mogelijk te beperken door eisen te stellen aan de toelaatbaarheid van de activiteiten. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de Staat van Horeca–activiteiten: aanwezige horecagelegenheden worden volgens deze staat ingeschaald. In de Staat van Horeca–activiteiten wordt middels verschillende categorieën aangegeven of de milieubelasting van een horeca–activiteit toelaatbaar kan worden geacht.
Onderzoek en conclusie
In het plangebied zijn verschillende horeca–activiteiten aanwezig in gebieden waar in enige mate van functiemenging plaatsvindt (woningen, maatschappelijke voorzieningen, horeca, centrumvoorzieningen). In tabel 5.2 wordt hiervan een overzicht gegeven. Ter plaatse van deze percelen zijn uitsluitend horecagelegenheden uit maximaal categorie 1b van de Staat van Horeca–activiteiten toegestaan. Dit is lichte horeca (die slechts beperkte hinder voor de omwonenden veroorzaakt) die niet 's nachts (na 23.00 uur) geopend is.
Tabel 5.2 Inventarisatie horeca–activiteiten in het plangebied3 )
straat | nr. | naam en aard van het bedrijf |
categorie S.v.H. |
bijzonderheden |
Achterstraat | 1 | Snackbar J. Koesveld | 1a | |
Spuidijk | 7 | Café het Spui | 2 | specifieke aanduiding |
15 | Het Wapen van Nieuw–Beijerland, restaurant, café/bar | 2 | specifieke aanduiding |
Twee horeca–activiteiten vallen niet binnen de algemene toelaatbaarheid en zullen derhalve met een specifieke aanduiding in dit bestemmingsplan mogelijk worden gemaakt.
Voorts is in het dorpshuis bij sommige activiteiten sprake van het exploiteren van zaalaccommodatie. Dit zijn activiteiten die voorkomen in categorie 3 van de Staat van Horeca-activiteiten. Er is echter sprake van een ondergeschikte functie. Dit is expliciet in de regels opgenomen.