direct naar inhoud van 8.3 Ambtshalve wijzigingen
Plan: De Vesting
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0530.BPDeVesting2011-VG01

8.3 Ambtshalve wijzigingen

De volgende ambtshalve wijzigingen worden doorgevoerd in het ontwerpbestemmingsplan (ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan):

  • 1. De aanduiding 'specifieke vorm van horeca - café' wordt gewijzigd in de aanduiding 'horeca tot en met categorie 3' (h<3). De aanduiding worden in de regels en op de plankaart vervangen.
  • 2. Op de plankaart is voor de locatie Mach de bestemming Cultuur en Ontspanning opgenomen met de aanduiding 'specifieke vorm van horeca - café'. De aanduiding dient echter gewijzigd te worden in de aanduiding 'horeca tot en met categorie 3'. In de regels is namelijk bepaald dat ter plaatse van die aanduiding horeca in categorie 1, 2 en 3 is toegestaan waarbinnen ook Mach valt.
  • 3. Ter plaatse van het bedrijf aan de Opzoomerlaan 3 is de bestemming Bedrijf opgenomen. Gebleken is echter dat de bestemming niet op het gehele perceel behorende bij het bedrijf is opgenomen. Dit wordt aangepast. Tevens wordt een klein gedeelte van de bestemming Groen nabij dit perceel aangepast naar de bestemming Verkeer. In de huidige situatie zijn hier reeds parkeerplaatsen aanwezig.
  • 4. In de planregels worden in artikel 16.1 (bestemming Wonen - 1 ) sub b en d verwijderd omdat de aanduidingen waar naar wordt verwezen 'detailhandel' en 'kantoor' niet voorkomen op de plankaart.
  • 5. In de plantoelichting wordt in hoofdstuk 3 'Beleidskader' een tekst overgenomen over de op 13 oktober 2011 vastgestelde Structuurvisie 2015+. Voor de inhoud (juridische regeling) heeft de vastgestelde structuurvisie geen consequenties. Bovendien wordt ten aanzien van de visie 'De vesting voltooien', opgenomen dat deze inmiddels is vastgesteld.
  • 6. Het bouwvlak met de bestemming Gemengd (nrs. 102 t/m 142 en 14) met de aanduiding 'wonen' aan de Industriehaven wordt voor wat de diepte aangepast aan de feitelijke diepte (12m). Voorts worden de regels voor wat betreft de bestemming Gemengd ter plaatse van de aanduiding 'wonen' aangepast in die zin dat wonen ook op de begane grond is toegestaan, conform het vigerende bestemmingsplan.
  • 7. In de plantoelichting worden enkele tekstuele aanpassingen gedaan:
    • a. in paragraaf 2.4.2. wordt de tabel waarin de monumenten zijn opgenomen aangepast in die zin dat er twee afzonderlijke kolommen (naam en adres) wordt opgenomen.
    • b. enkele schrijf- en spelfouten worden gecorrigeerd.
  • 8. In verband met grondruil tussen de gemeente en de vereniging van eigenaren wordt de tuinbestemming bij het Marinehospitaal aangepast.
  • 9. In de toelichting wordt in paragraaf 4.9. onder het kopje Waarde - Archeologie - 1 de eerste regel aangepast: 'Voor de vesting Hellevoetsluis, alsmede de Nieuwe Zeedijk aan de westzijde van de vesting (Waarde - Archeologie - 1) '..etc.
  • 10. Binnen de bestemming Centrum is de mogelijkheid voor bed & breakfast niet opgenomen. De regeling zoals opgenomen voor de bestemmingen Wonen - 1 en Wonen - 2 wordt overgenomen.
  • 11. De begripsbepaling (artikel 1) voor Bed en breakfast wordt als volgt aangepast:

1.16 Bed & breakfast

een bed & breakfast is een overnachtingaccommodatie gericht op het bieden van de mogelijkheid tot een toeristisch en veelal kortdurend verblijf met het serveren van ontbijt. Een bed & breakfast is gevestigd in een woonhuis en of een bijbehorend bouwwerk en wordt gerund door de eigen(a)r(en) van het betreffende woonhuis en heeft maximaal twee kamers. Tevens kan een bed & breakfast op een museumschip worden gerund door de eigena(a)r(en) van het betreffende schip met een maximum van vijf kamers toegestaan.

  • 12. Binnen de bestemming Centrum is het gebruik van een pand op de begane grond als atelier/galerie niet mogelijk in het voorontwerp. Dit is in het vigerende plan wel mogelijk binnen de bestemming Detailhandel en Dienstverlening. Omdat een atelier/galerie vergelijkbaar is met de detailhandelsbestemming, wordt deze rechtstreeks toegestaan binnen de bestemming Centrum (op de begane grond). De begrippen atelier en galerie worden in artikel 1 opgenomen.
  • 13. Binnen de bestemming Centrum worden kantoren, magazijnen en opslag ten behoeve van de overige functies binnen de bestemming toegestaan.
  • 14. Voor de bestemming Groen grenzend aan de parkeerplaats achter het gemeentehuis wordt middels het opnemen van een aanduiding (gebiedsaanduiding Wro-zone - ontheffingsgebied 1) de mogelijk opgenomen om bij omgevingsvergunning af te wijken van de gebruiksregels parkeerplaatsen te kunnen aanleggen. De omgevingsvergunning wordt uitsluitend verleend indien er geen onevenredige afbreuk wordt gedaan aan het ruimtelijk karakter ter plaatse.
  • 15. Voor de affuitenloods (bestemming CO) wordt een specifieke aanduiding opgenomen binnen de bestemming Cultuur en Ontspanning om het gebruik als “markthal” toe te staan.
  • 16. In paragraaf 3.3 wordt een beschrijving van de beleidsnotitie Parkeernormen Hellevoetsluis opgenomen.
  • 17. In paragraaf 2.7 wordt de ontwikkeling van de Hoofdwachtstraat beschreven. De ruimtelijke onderbouwing voor de Hoofdwachtstraat wordt als bijlage 2 bij de toelichting opgenomen. De plankaart wordt ten aanzien van de ontwikkeling aangepast.
  • 18. Op de bestemming Water, ter hoogte van de Industriehaven, wordt een aanduidingsvlak opgenomen ten behoeve van de museumkade.
  • 19. Ter hoogte van het theater aan de Opzoomerlaan wordt een gedeelte van de bestemming Cultuur en Ontspanning gewijzigd in Groen met de aanduiding 'specifieke vorm van groen - vestingwerken'.
  • 20. Ten noorden van de Industriehaven (Groote Dok fase II) wordt een wijzigingsbevoegdheid opgenomen teneinde een andere vorm van woningbouw mogelijk te maken.