direct naar inhoud van 3.6 Onderwijs, cultuur en welzijn
Plan: Seinpostduin 2012
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0518.BP0237DSeinpost1h-50VA

3.6 Onderwijs, cultuur en welzijn

3.6.1 Onderwijs en peuterspeelzaalwerk

In het plangebied zijn geen onderwijsvoorzieningen aanwezig.

3.6.2 Cultuur

Gemeente Den Haag zet zich in voor een gevarieerd en breed cultureel aanbod, het ondersteunen van kwetsbare vormen van kunst en cultuur en het professioneel beheer van gemeentelijke collecties. Den Haag beschikt over een gevarieerd aanbod aan culturele voorzieningen, zoals podia en gezelschappen, filmtheaters, musea, instellingen voor beeldende kunst, instellingen gericht op kunst als vrijetijdsbeoefening en cultuureducatie en culturele festivals. Deze voorzieningen zijn grotendeels (boven)stedelijk georiënteerd en ruimtelijk vooral geconcentreerd in de stadsdelen Centrum en Scheveningen. In het plangebied draagt het museum Beelden aan Zee sinds 1994 bij aan het cultuuraanbod van Den Haag.

3.6.3 Welzijn en zorg

Het gemeentelijk welzijnsbeleid, verwoord in het Welzijnsplan 2005-2006, bestrijkt het brede terrein van individuele ondersteuning tot recreatieve activiteiten, van het tegengaan van maatschappelijke tweedeling tot de sociale inrichting van de woon- en leefomgeving.

De voorzieningen voor welzijn en zorg, die in de wijk aanwezig zijn bevinden zich buiten het plangebied.

3.6.4 Sport en recreatie

Doelstelling van het sportbeleid van de gemeente Den Haag is het verbeteren van de gezondheid van de burgers, het versterken van de sociale binding in de Haagse samenleving en het leveren van een bijdrage aan de (inter)nationale sportbeoefening en het imago van de stad.

In het plangebied zijn geen sportvoorzieningen aanwezig.

3.6.5 Spelen

Conform de richtlijn van de gemeente Den Haag moet bij nieuwe uitleglocaties en herstructureringsprojecten 3% van de oppervlakte voor wonen worden ingericht voor speelruimte. Groenvoorzieningen die als informele speel- en recreatieruimte kunnen fungeren worden hierin meegeteld. De gemeente gaat bij de spreiding van speelvoorzieningen uit van actieradii. De actieradii verschillen per leeftijdsgroep omdat oudere kinderen verder van huis spelen en meer ruimte nodig hebben dan jongere (zie tabel).

Binnen het plangebied zijn geen speelvoorzieningen aanwezig.

leeftijd   actieradius   minimale oppervlakte   aantal kinderen per speelvoorziening  
0-6 jaar   100 meter   250 m²   50-75  
7-12 jaar   400 meter   500 m²   75-100  
13-18 jaar   1.000 meter   >750 m²   100-125