direct naar inhoud van 7.1 Vooroverleg
Plan: Dorpskernen
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.1927.BPDorpskernenLSV-VG04

7.1 Vooroverleg

Volgnummer : 1

Naam/adres : Provincie Zuid-Holland, Postbus 90602, 2509 LP Den Haag

Samenvatting vooroverlegreactie

De ingediende overlegreactie is een gecoördineerde reactie van alle betrokken directies van de provincie. In de overlegreactie wordt aangegeven dat het voorontwerpbestemmingsplan conform het provinciale beoordelingskader als vastgelegd in de provinciale Structuurvisie en de Verordening Ruimte is.

Reactie gemeente

De reactie wordt voor kennisgeving aangenomen.

Volgnummer : 2

Naam/adres : Waterschap Rivierenland, Postbus 599, 4000 AN Tiel

Samenvatting vooroverlegreactie

Het Waterschap geeft aan dat het voorontwerpbestemmingsplan aanleiding geeft tot het maken van beperkte opmerkingen. De ingediende vooroverlegreactie is aan te merken als wateradvies in het kader van de watertoetsprocedure.

Het plan is grotendeels conform de eisen en wensen van het Waterschap. Op de toelichting en regels heeft het Waterschap geen opmerkingen. Ten aanzien van de plankaart (verbeelding) merkt het Waterschap het volgende op:

  • In de kern Groot-Ammers is een rioolgemaal aanwezig dat niet als zodanig is bestemd. Het verzoek is dit gemaal alsnog op de kaart te bestemmen.
  • Geconstateerd wordt dat bestaand oppervlaktewater niet eenduidig bestemd is. A-watergangen moeten in ieder geval op de plankaart bestemd worden, dit is ook gebeurd. Op de plankaart zijn B- en C-watergangen soms wel en soms niet bestemd als 'Water'. Het advies is hier eenduidigheid in te geven.
  • Als voorbeeld is op het bedrijventerrein Gelkenes de westelijke bergingsvijver wel bestemd en de oostelijke niet. Het Waterschap geeft er de voorkeur aan dat watergangen die een belangrijke functie hebben voor het watersysteem (ook als het B-watergangen betreffen) wel als zodanig te bestemmen.

Reactie gemeente

  • Het rioolgemaal is abusievelijk niet op de plankaart opgenomen en zal alsnog worden bestemd.
  • Vanuit ruimtelijk en stedenbouwkundig oogpunt zijn alle A-watergangen, maar ook enkele karakteristieke B-watergangen bestemd met de bestemming 'Water'. Daar waar sprake is van B-watergangen zal de bestemming worden aangepast, zodat sprake zal zijn van een eenduidige bestemmingsregeling.
  • Het door het Waterschap aangehaalde voorbeeld van de voor het watersysteem belangrijke oostelijke bergingsvijver wordt, net als de westelijke bergingsvijver, bestemd als 'Water'.