1.4 Opzet van de toelichting
De inhoud van de toelichting is als volgt opgebouwd:
- De kenschets van het plangebied (zie hoofdstuk 2) bestaat onder meer uit een analyse van de ruimtelijke aspecten zoals de bebouwings-, verkeers-, water- en groenstructuur en de kwaliteit van de openbare ruimte. Daarnaast wordt aandacht geschonken aan functionele aspecten zoals wonen, werken en voorzieningen.
- In hoofdstuk 3 wordt vervolgens ingegaan op het relevante Rijks-, provinciaal- regionaal- en gemeentelijk beleid.
- Hoofdstuk 4 beschrijft welke ontwikkelingen in het plangebied worden meegenomen en op welke wijze deze een juridische doorvertaling krijgen.
- Hoofdstuk 5 wordt het plangebied geanalyseerd naar mogelijke consequenties van de aanwezige en nabijgelegen milieuhinder veroorzakende en milieuhinder gevoelige objecten. Ook bodemkwaliteit en waterbeheer komen in dit milieuhoofdstuk aan de orde.
- In de beheersvisie (hoofdstuk 6) wordt aangegeven hoe de bestaande en gewenste functioneel ruimtelijke opbouw van het plangebied wordt geregeld. Deze visie vormt in feite de juridische basis voor het bestemmingsplan.
- De afsluitende hoofdstukken van de toelichting gaan nader in op de economische (hoofdstuk 7) en maatschappelijke (hoofdstuk 8) haalbaarheid van het plan.