Artikel 10 Horeca
10.1 Bestemmingsomschrijving
De voor Horeca aangewezen gronden zijn bestemd voor:
-
a.
horeca uit ten hoogste categorie 'horeca 2';
-
b. ter plaatse van de aanduiding 'dansschool': tevens een dansschool;
-
c. ter plaatse van de aanduiding 'bedrijfswoning': een bedrijfs- of dienstwoning;
-
d. bij deze bestemming behorende voorzieningen, zoals groen, water, nutsvoorzieningen, parkeervoorzieningen.
10.2 Bouwregels
Op deze gronden mag gebouwd worden en gelden de volgende regels:
10.2.1 Gebouwen
-
a. gebouwen worden uitsluitend gebouwd in het bouwvlak;
-
b. de bouwhoogte van gebouwen bedraagt ten hoogste de met de aanduiding 'maximale bouwhoogte (m)' aangegeven bouwhoogte;
-
c. in afwijking van het bepaalde onder a is de bouw van erkers, luifels, balkons en andere ondergeschikte bouwdelen van gebouwen buiten het bouwvlak toegestaan, waarbij geldt dat:
-
1. de diepte ten hoogste 1,25 m bedraagt;
-
2. het oppervlak ten hoogste 6 m³ bedraagt;
-
3. de afstand tot de begrenzing met de bestemming Verkeer of Verkeer - Verblijfsgebied ten minste 1 m bedraagt.
10.2.2 Bouwwerken, geen gebouwen zijnde
-
a. de bouwhoogte van erfafscheidingen op minder dan 1 m afstand van openbaar gebied bedraagt ten hoogste 1 m;
-
b. de bouwhoogte van erfafscheidingen elders bedraagt ten hoogste 2 m;
-
c. de bouwhoogte van vlaggenmasten bedraagt ten hoogste 6 m;
-
d. de bouwhoogte van overige bouwwerken, geen gebouwen zijnde, bedraagt ten hoogste 4 m.
10.3 Specifieke gebruiksregels
-
a.
discotheek of dancings zijn niet toegestaan;
-
b. inrichtingen waarin een kans- of behendigheidsspel wordt uitgeoefend, zijn niet toegestaan.
10.4 Afwijken van de gebruiksregels
Het bevoegd gezag kan bij een omgevingsvergunning afwijken van het bepaalde in lid 10.1:
-
a. om horecabedrijven toe te laten in één categorie hoger dan in lid 10.1, voor zover het betrokken horecabedrijf naar aard en invloed op de omgeving (gelet op de specifieke werkwijze of de bijzondere verschijningsvorm) geacht kan worden te behoren tot de categorieën zoals in lid 10.1 genoemd;
-
b. om horecabedrijven toe te laten die niet in lid 1.38 zijn genoemd, voor zover het betrokken horecabedrijf naar aard en invloed op de omgeving geacht kan worden te behoren tot de horecacategorieën, zoals in lid 10.1 genoemd.