direct naar inhoud van Hoofdstuk 4 Nota van uitgangspunten Landgoed Coudewater
Plan: Coudewater
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0796.0002161-1501

Hoofdstuk 4 Nota van uitgangspunten Landgoed Coudewater

Op 16 februari 2009 heeft de gemeenteraad de 'Nota van uitgangspunten Landgoed Coudewater' vastgesteld. Behalve het gelijknamige landgoed zijn hierin ook de boszone langs de A59 en het kampenlandschap tussen de Wambergstraat en landgoed Coudewater opgenomen.

GGZ Oost-Brabant heeft het initiatief genomen tot herontwikkeling van het bestaande landgoed Coudewater. De aanleiding is het besluit van GGZ om de psychiatrische functies te behouden en te herhuisvesten op het landgoed. Hierdoor zullen er panden worden gesloopt dan wel vrijkomen voor een ander gebruik. Ook is er ruimte voor nieuwbouw. GGZ wenst een duurzame ontwikkeling die tevens rekening houdt met het unieke karakter van Coudewater.

In opdracht van GGZ Oost-Brabant heeft Buro Lubbers een “ontwikkelingsvisie Landgoed Coudewater” opgesteld; over deze ontwikkelingsvisie heeft overleg plaatsgevonden met de gemeente ’s-Hertogenbosch. Deze ontwikkelingsvisie is vertaald in een nota van uitgangspunten en vormt het toetsingskader voor de volgende fase in het planproces: het opstellen van een masterplan. De nota van uitgangspunten geeft richting, het masterplan zal het kader bieden voor concrete ontwikkelingen op het landgoed.

In Bijlage 1 Nota van Uitgangspunten Coudewater is de Nota van Uitgangspunten opgenomen. Deze uitgangspunten zijn niet juridisch en planologisch meegenomen in onderhavig bestemmingsplan. Duidelijk moge zijn dat de omschreven herstructureringslocatie nog verder ontwikkeld moet worden. De afbeeldingen, die ter verduidelijking bij het gedeelte ontwikkeling zijn opgenomen, zijn slechts ter verduidelijking en inspiratie ten aanzien van de voorgenomen ontwikkeling toegevoegd. Het zijn dus geen plannen die al compleet gereed zijn, maar niet meer dan ideeën die verder uitgewerkt moeten worden tot financieel haalbare en ruimtelijk acceptabele plannen. De uitgangspunten dienen echter wel als basis voor de juridische en ruimtelijke kaders die in een nieuwe ruimtelijke procedure worden opgenomen.