Plan: | Westwijk |
---|---|
Status: | vastgesteld |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0622.0253bpWest2014-0030 |
In deze planregels wordt verstaan onder:
het bestemmingsplan "Westwijk" van de gemeente Vlaardingen met identificatie-nummer NL.IMRO.0622.0253bpWest2014-0030 van de gemeente Vlaardingen.
de geometrisch bepaalde planobjecten met de bijbehorende regels en de daarbij behorende bijlagen.
een geometrisch bepaald vlak of figuur, waarmee gronden zijn aangeduid, waar ingevolge de regels regels worden gesteld ten aanzien van het gebruik en/of het bebouwen van deze gronden.
de grens van een aanduiding indien het een vlak betreft.
wachthuisje of schuilplaats, bijvoorbeeld bij tram- of bushalte.
erf aan de achterkant en de niet naar openbaar toegankelijk gebied gekeerde zijkant, op meer dan 1 m van de voorkant, van het hoofdgebouw.
de gevel achter de voorgevel, meestal evenwijdig daaraan, zoals deze oorspronkelijk bij de bouw is gerealiseerd.
een bedrijf dat uitsluitend is gericht op het verstrekken van consumpties en eventueel ook dranken voor gebruik anders dan ter plaatse.
het bedrijfsmatig, geheel of overwegend door middel van handwerk vervaardigen, bewerken of herstellen en het installeren van goederen die verband houden met het ambacht, één en ander met een sterk publieksgericht karakter.
een bouwwerk, geen gebouw zijnde.
de gronden bij een hoofdgebouw die 1 meter achter de voorgevellijn zijn gelegen; als een bouwperceel met het voor- en zijerf grenst aan het openbaar gebied (bijvoorbeeld bij hoekwoningen) tevens de gronden die achter die zijgevellijn zijn gelegen; als een bouwperceel met het achtererf grenst aan het openbaar gebied tevens de gronden tot 1 meter uit de achterste perceelsgrens. Bij toepassing van deze regel worden het pad dat is gelegen tussen erven -dat dient ter ontsluiting van die erven-, en een parkeerterrein dat is gelegen tussen erven, niet tot het openbaar gebied gerekend.
een aangegeven percentage, dat de grootte van het bouwvlak aangeeft dat maximaal mag worden bebouwd.
één of meer gebouwen en/of bouwwerken geen gebouwen zijnde.
een inrichting of instelling gericht op het bedrijfsmatig voortbrengen, vervaardigen, bewerken, opslaan, installeren en/of herstellen van goederen dan wel het bedrijfsmatig verlenen van diensten, aan huis verbonden beroepen daaronder niet begrepen.
een bedrijf dan wel het bedrijfsmatig verlenen van diensten of voortbrengen, vervaardigen, bewerken, opslaan, installeren en/of herstellen van goederen, dat door zijn beperkte omvang, uitstraling en hinder in een woning en daarbij behorende bijgebouwen, met behoud van de woonfunctie, kan worden uitgeoefend.
één woning in of bij een gebouw of op een terrein, kennelijk slechts bedoeld voor (het huishouden van) een persoon, wiens huisvesting ter plaatse noodzakelijk is, gelet op het feitelijk gebruik van het gebouw en/of terrein in overeenstemming met de bestemming.
de onderste bouwlaag van een gebouw, niet zijnde een kelder.
een beroep dan wel het beroepsmatig verlenen van diensten, dat door zijn beperkte omvang, uitstraling en hinder in een woning en daarbij behorende bijgebouwen, met behoud van de woonfunctie, kan worden uitgeoefend.
afstands-, hoogte-, inhouds- en oppervlaktematen, die op het tijdstip van inwerkingtreding van het plan tot stand zijn gekomen of tot stand kunnen komen.
de grens van een bestemmingsvlak.
een geometrisch bepaald vlak met eenzelfde bestemming.
uitbreiding van een hoofdgebouw dan wel functioneel met een zich op hetzelfde perceel bevindend hoofdgebouw verbonden, daar al dan niet tegenaan gebouwd en met de aarde verbonden bouwwerk, met een dak.
het plaatsen, het geheel of gedeeltelijk oprichten, vernieuwen of veranderen en het vergroten van een bouwwerk, alsmede het geheel of gedeeltelijk oprichten, vernieuwen of veranderen van een standplaats.
de grens van een bouwvlak.
een doorlopend gedeelte van een gebouw dat door op gelijke of bij benadering gelijke hoogte liggende vloeren is begrensd.
een aaneengesloten stuk grond, waarop ingevolge de regels een zelfstandige, bij elkaar behorende bebouwing is toegelaten.
de grens van een bouwperceel.
een geometrisch bepaald vlak, waarmee gronden zijn aangeduid, waar ingevolge de regels bepaalde gebouwen en bouwwerken geen gebouwen zijnde zijn toegelaten.
een bouwkundige constructie van enige omvang die direct en duurzaam met de aarde is verbonden.
het bedrijfsmatig verrichten van activiteiten gericht op ontspanning en/of vermaak, hoofdzakelijk binnen gebouwen, waaronder ateliers, podiumkunsten en bioscopen en/of musea en toeristische attracties en/of muziek- en dansscholen, oefenruimten en creativiteitscentra en/of seksinrichtingen en/of casino's en feestzalenverhuur.
een doorbreking van het dakvlak door een uit de helling van het dakvlak stekend dakvenster zonder verhoging van de bestaande goot- en/of bouwhoogte.
een doorbreking van het dakvlak door een uit de helling van het dakvlak stekende ruimte in combinatie met verhoging van de goot- en/of bouwhoogte, zonder dat daarbij sprake is van een volledige extra bouwlaag.
het bedrijfsmatig te koop aanbieden van goederen, waaronder begrepen de uitstalling ten verkoop, het verkopen en/of leveren aan personen, die de goederen kopen voor gebruik, verbruik of aanwending anders dan in de uitoefening van een beroeps- of bedrijfsactiviteit, zulks met uitzondering van horeca-activiteiten.
het bedrijfsmatig verlenen van diensten, waarbij het publiek rechtstreeks (al dan niet via een balie) te woord wordt gestaan en geholpen (waaronder een belwinkel en een internetcafé); zulks met uitzondering van horeca-activiteiten en seksinrichtingen.
een al dan niet bebouwd perceel, of een gedeelte daarvan, dat direct is gelegen bij een hoofdgebouw en dat in feitelijk opzicht is ingericht ten dienste van het gebruik van dat hoofdgebouw, en, voor zover een bestemmingsplan van toepassing is, de bestemming het gebruik van deze inrichting niet verbiedt.
een ondergeschikte aangebouwd bijbehorend bouwwerk op de begane grond van de woning, die strekt ter vergroting van het woongenot. Een erker is gelegen aan de verblijfsruimte (woonkamer of keuken) en zorgt voor een verbijzondering van de voor- en/of zijgevel zonder de architectuur wezenlijk aan te tasten. Een erker heeft een beperkte diepte en is aan drie zijden geheel of gedeeltelijk voorzien van glas.
gebeurtenissen gericht op een groot publiek, op het gebied van kunst, sport, ontspanning en cultuur
de fysieke leefomgeving zoals bedoeld in de Omgevingswet (zie begrip wet hierna)
een specifieke vorm van kinderopvang in de eigen woning van de gastouder of woning waar de kinderen woonachtig zijn met, op grond van de wet kinderopvang, een maximum van 6 kindplaatsen, waarbij ook de eigen kinderen tot 10 jaar meetellen.
elk bouwwerk, dat een voor mensen toegankelijke, overdekte, geheel of gedeeltelijk met wanden omsloten ruimte vormt.
boven dan wel beneden en/of naast elkaar gesitueerde woningen, waarbij per woning een zelfstandige toegankelijkheid is gewaarborgd, al dan niet direct vanaf het voetgangersniveau.
de als zodanig aangegeven lijn, waar de voorgevel van een hoofdgebouw op moet zijn georiënteerd.
het bedrijfsmatig te koop aanbieden van goederen, waaronder begrepen de uitstalling ten verkoop, het verkopen en/of leveren aan bedrijven, instellingen of personen, die die goederen kopen voor gebruik, verbruik of aanwending in de uitoefening van een beroeps- of bedrijfsactiviteit, zulks met uitzondering van horeca-activiteiten.
een gebouw dat op een bouwperceel door zijn constructie of afmetingen dan wel gelet op de bestemming als het belangrijkste gebouw valt aan te merken.
het bedrijfsmatig, of in een omvang alsof zij bedrijfsmatig was, verstrekken van ter plaatse te nuttigen voedsel en dranken (waaronder het anders dan om niet verstrekken van alcoholische dranken) en rookwaren, exploiteren van zaalaccommodatie en/of het bedrijfsmatig verstrekken van nachtverblijf (waaronder bed & breakfast, discotheek, feestzaal en partyboerderij).
Het onderscheid in de volgende typen is relevant:
één of meer personen die in vast verband samenleven, waarbij sprake is van continuïteit in de samenstelling ervan en van onderlinge verbondenheid. Kamerverhuur wordt niet aangemerkt als huishouden.
het bedrijfsmatig verlenen van diensten waarbij het publiek niet of slechts in ondergeschikte mate rechtstreeks te woord wordt gestaan en geholpen, waaronder congres- en vergaderaccommodaties.
een gesloten en (gedeeltelijk) hellende bovenbeëindiging van een gebouw.
Een constructie ten dienste van civieltechnische en/of infrastructurele voorzieningen, zoals een brug, een dam, een tunnel, een via- of aquaduct of een sluis, dan wel een daarmee gelijk te stellen voorziening; vliesconstructies en duikers daaronder niet begrepen.
een beperkte overkapping op de begane grond van de woning, gedeeltelijk gelegen boven de voordeur.
de hoogte van het afgewerkte terrein ter plaatse van een bouwwerk, al dan niet na ophoging van de gronden.
het uitoefenen van activiteiten gericht op de zorg en kinderopvang en sociale, culturele, medische, maatschappelijke, educatieve, religieuze en openbare dienstverlening.
het bieden van zorg aan een ieder die hulpbehoevend is op het fysieke, psychische en/of sociale vlak, op vrijwillige basis en buiten organisatorisch verband.
voorziening ten behoeve van het op het openbare net aangesloten nutsvoorziening, het telecommunicatieverkeer, het openbaar vervoer en/of het wegverkeer.
functie waarvoor maximaal 30% van de vloeroppervlakte als zodanig mag worden gebruikt.
het hoofdgebouw zoals dat ten tijde van de afronding van de bouwwerkzaamheden, overeenkomstig de voor het hoofdgebouw verleende vergunning, is opgeleverd.
weg als bedoeld in artikel 1, eerste lid, onder b, van de Wegenverkeerswet 1994, alsmede pleinen, parken, plantsoenen, openbaar water en ander openbaar gebied dat voor publiek algemeen toegankelijk is, met uitzondering van wegen uitsluitend bedoeld voor de ontsluiting van percelen door langzaam verkeer.
een bouwwerk, geen gebouw zijnde, omsloten door maximaal twee wanden en voorzien van een gesloten dak, waaronder begrepen een carport.
detailhandel in goederen die, gezien de aard en omvang van de aangeboden goederen, in woon- en winkelwijken niet of minder goed zijn in te passen.
het aanbieden van seksuele diensten tegen materiele vergoeding.
het uitoefenen van activiteiten gericht op ontspanning en/of vermaak, hoofdzakelijk buiten gebouwen, waaronder dagrecreatie, jachthavens, passantenhavens, stranden, volkstuinen et cetera, zulks met uitzondering van sport.
de voor het publiek toegankelijke, besloten ruimte waarin bedrijfsmatig, of in een omvang alsof zij bedrijfsmatig was, seksuele handelingen worden verricht, of vertoningen van erotisch- pornografische aard plaatsvinden. Onder een seksinrichting worden in elk geval verstaan: een seksbioscoop, seksautomatenhal, sekstheater, een parenclub, of een prostitutiebedrijf, waaronder begrepen een erotische massagesalon, al dan niet in combinatie met elkaar.
het uitoefenen van activiteiten gericht op sport en/of spel, zowel binnen als buiten gebouwen, waaronder fitnesscentra, sporthallen, sportvelden, zwembaden et cetera.
de op of bij de weg behorende bouwwerken, zoals verkeerstekens, wegbebakeningen, bewegwijzeringen, verlichting, halteaanduidingen, parkeerregulerende constructies, al dan niet ondergrondse afvalcontainers, brandkranen, informatie- en reclameconstructies, rijwielstandaarden, papieren plantenbakken, zitbanken, communicatievoorzieningen, gedenktekens, speelvoorzieningen en abri's.
aanzienlijke zelfbedieningszaak in hoofdzaak gericht op de verkoop van levensmiddelen.
een ondergeschikt aangebouwd bijbehorend bouwwerk op de begane grond van de woning, die strekt ter vergroting van het woongenot. Een erker is gelegen aan de ontvangstruimte (hal) en zorgt voor een verbijzondering van de voorgevel zonder de architectuur wezenlijk aan te tasten. Een erker heeft een beperkte diepte.
parkeergelegenheid voor auto's en fietsen, waarvan het aantal parkeerplaatsen en de omvang daarvan voldoet aan de beleidsregels over parkeren en laden en lossen, die zijn vastgesteld door het bevoegd gezag.
het bij het hoofdgebouw behorende erf, dat is gelegen voor de voorgevellijn of in ieder geval voor het bouwvlak.
de voorgevel zoals deze bij de bouw van het betrokken gebouw oorspronkelijk is gerealiseerd. Van een woning op de hoek van twee straten is slechts één gevel de voorgevel. Voor de bepaling van de voorgevel geldt in eerste instantie de gevel waar de voordeur of hoofdingang van de woning is gelegen of in tweede instantie de zijde waaraan de hoofdontsluiting van het perceel is gesitueerd.
de denkbeeldige lijn die strak langs de voorgevel van een hoofdgebouw loopt tussen de perceelsgrenzen.
de totale oppervlakte van hoofdgebouwen en bijbehorende bouwwerken op de begane grond.
indien en voor zover in deze regels wordt verwezen naar wettelijke regelingen c.q. verordeningen e.d., dienen deze regelingen te worden gelezen zoals deze luiden op het tijdstip van de tervisielegging van het ontwerpplan, tenzij anders bepaald.
Huisvesting van één huishouden of maximaal twee personen die niet tot een huishouding behoren, in één woning. Onder 'wonen' wordt mede verstaan 'bewoning'.
Besloten ruimte die, met inbegrip van daarbij bijbehorende ruimten, een eigen toegang heeft, bestemd en geschikt voor wonen, zonder dat dit daarbij afhankelijk is van wezenlijke voorzieningen buiten die woonruimte. Als wezenlijke voorzieningen worden in ieder geval aangemerkt: slaapkamer, woon/eetkamer, keuken, toilet, badkamer of douche.
Onder 'woning' wordt mede verstaan:
het bij het hoofdgebouw behorende erf, dat is gelegen naast de zijgevellijn van het gebouw of in ieder geval naast het bouwvlak.
de zijgevel links of rechts, meestal haaks op de voorgevel, zoals deze bij de bouw is gerealiseerd en grenzend aan het zijerf.
de denkbeeldige lijn die strak loopt langs de zijgevel van een hoofdgebouw tussen de perceelsgrenzen.
zolder onder een kap voor zover de hoogte van de borstwering ter plaatse van de omtrekmuren minder dan 80 cm boven de vloer is gelegen.
Bij toepassing van deze regels wordt als volgt gemeten:
Vanaf het peil tot aan de bovenkant van de goot, c.q. de druiplijn, het boeibord, of een daarmee gelijk te stellen constructiedeel.
tussen de onderzijde van de begane grondvloer, de buitenzijde van de gevels (en/of het hart van de scheidingsmuren) en de buitenzijde van daken en dakkapellen.
tussen de buitenwerkse gevelvlakken en/of het hart van de scheidingsmuren, neerwaarts geprojecteerd op het gemiddelde niveau van het afgewerkte bouwterrein ter plaatse van het bouwwerk.
vanaf het peil tot aan de onderkant van de laagst gelegen vloer, de fundering niet meegerekend.
Deze bestemming is nu opgenomen voor de twee garagebedrijven: de Hyundai garage aan de Buys Ballotlaan en de SEAT garage aan de Dirk de Derdelaan . |
De voor Bedrijf aangewezen gronden zijn bestemd voor:
en de daarbij behorende:
Gebouwen
Andere bouwwerken
Karakteristieke object
De voor Bedrijf - Nutsvoorziening aangewezen gronden zijn bestemd voor:
en de daarbij behorende:
Gebouwen
Andere bouwwerken
Karakteristieke object
Deze bestemming is nu opgenomen voor de winkelstrip met bovenbouw Dr. Wiardi Beckmansingel. Dit is gebaseerd op de bestemming Detailhandel, dienstverlening en Woondoeleinden, gestapelde woningen (D+W(s)) uit het geldende BP. |
De voor Centrum -1 aangewezen gronden zijn bestemd voor:
en de daarbij behorende:
Gebouwen
Andere bouwwerken
Deze bestemming is nu opgenomen voor de locatie van de AH op het Plein West. Het is gebaseerd op de bestemming Centrumdoeleinden uit het geldende BP. |
De voor Centrum aangewezen gronden zijn bestemd voor:
en de daarbij behorende:
Gebouwen
Andere bouwwerken
Deze bestemming is nu opgenomen voor de viskiosk op Dirk de Derdelaan 1a. |
De voor Detailhandel aangewezen gronden zijn bestemd voor:
en de daarbij behorende:
Gebouwen
Andere bouwwerken
Deze bestemming is nu opgenomen voor de winkelstrip met bovenbouw Dirk de Derdelaan. Dit is gebaseerd op de bestemming Gemengde doeleinden (GD) uit het vigerende BP. |
De voor Gemengd -1 aangewezen gronden zijn bestemd voor:
al dan niet in combinatie met:
Gebouwen
Andere bouwwerken
Deze bestemming is nu opgenomen voor de winkelstrip met bovenbouw Van Baerlestraat. Dit is gebaseerd op de bestemming Detailhandel, dienstverlening en Woondoeleinden, gestapelde woningen (D+W(s)) uit het geldende BP. |
De voor Gemengd -2 aangewezen gronden zijn bestemd voor:
en de daarbij behorende:
alsmede voor
Gebouwen
Andere bouwwerken
Karakteristieke object
De voor Groen aangewezen gronden zijn bestemd voor:
al dan niet in combinatie met:
alsmede:
Gebouwen
Balkons, dakterrassen en aangebouwde bijbehorende bouwwerken
Overige andere bouwwerken
Deze bestemming is nu opgenomen voor de twee horecapanden aan de Floris de Vijfdelaan, die aan de Dirk de Derdelaan en die op het Geuzenplein. |
De voor Horeca aangewezen gronden zijn bestemd voor:
en de daarbij behorende:
Gebouwen
Andere bouwwerken
Deze bestemming is nu opgenomen voor - de scholen De Schakel, Joh. Calvijnschool, college Vos, de Wereldwijzer, Albeda College, de Prins W. Alexanderschool, Nieuwe Waterweg Noord - opvang Trivium Lindenhof, - zorgcentrum IPSE De Bruggen / Zonnehof - de kerken, Hindoestaanse tempel, Maranatha kerk - de apotheek aan Floris de Vijfdelaan |
De voor Maatschappelijk aangewezen gronden zijn bestemd voor:
al dan niet in combinatie met:
en de daarbij behorende:
Gebouwen
Andere bouwwerken
Karakteristieke object
Wetgevingzone - wijzigingsgebied 1
Deze bestemming is nu opgenomen voor De Vreemde Vogel aan de Van Baerlestraat. |
De voor Recreatie aangewezen gronden zijn bestemd voor:
al dan niet in combinatie met:
en de daarbij behorende:
Hoofdgebouwen
Bijbehorende bouwwerken
Andere bouwwerken
Karakteristieke object
Deze bestemming is nu opgenomen voor de twee bestaande sporthallen aan de Valkenhof, de korfbalvereniging en het pand van Tino Hogendijk. |
De voor Sport aangewezen gronden zijn bestemd voor:
al dan niet in combinatie met:
en de daarbij behorende:
alsmede voor
Gebouwen
Andere bouwwerken
De voor Tuin aangewezen gronden zijn bestemd voor:
alsmede voor:
Gebouwen
Erkers en toegangsportalen
Andere bouwwerken
Deze bestemming is opgenomen voor Floris de Vijfdelaan, Dirk de Derdelaan, Dr. Wiardi Beckmansingel, Ary Koplaan. |
De voor Verkeer aangewezen gronden zijn bestemd voor:
al dan niet in combinatie met:
Gebouwen
Andere bouwwerken
Evenementen
Deze bestemming is overgenomen van het BP Marathonweg - Spoorkruising. |
De voor 'Verkeer - Railverkeer' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
met daaraan ondergeschikt:
Gebouwen
Andere bouwwerken
De voor Verkeer - Verblijfsgebied aangewezen gronden zijn bestemd voor:
al dan niet in combinatie met:
alsmede voor:
Gebouwen
Andere bouwwerken
Evenementen
De voor Water aangewezen gronden zijn bestemd voor:
al dan niet in combinatie met:
Deze bestemming is nu opgenomen voor de grondgebonden woningen. |
De voor Wonen - 1 aangewezen gronden zijn bestemd voor:
al dan niet in combinatie met:
en de daarbij behorende:
alsmede voor:
Hoofdgebouwen
Bijbehorende bouwwerken
Andere bouwwerken
Karakteristieke object
Inwoning
Beroep en bedrijf aan huis
Deze bestemming is nu opgenomen voor de gestapelde woningen, waaronder ook de flats aan de Claudius Cilivilislaan, Floris de Vijfdelaan, Dirk de Derdelaan, Blois van Treslongstraat en de Marnixlaan. |
De voor Wonen - 2 aangewezen gronden zijn bestemd voor:
al dan niet in combinatie met:
en de daarbij behorende:
alsmede
Hoofdgebouwen
Balkons, dakterrassen en aangebouwde bijbehorende bouwwerken
Andere bouwwerken
Beroep en bedrijf aan huis
Detailhandel
Horeca
Deze bestemming is nu opgenomen voor de nog onbebouwde delen van De Eilanden. |
De voor Woongebied aangewezen gronden zijn bestemd voor:
en de daarbij behorende:
Hoofdgebouwen
Bijbehorende bouwwerken
Andere bouwwerken
Inwoning
Beroep en bedrijf aan huis
Deze bestemming staat niet op de kaart, maar er is wel een wijzgingsbevoegdheid naar opgenomen. |
De voor Centrum aangewezen gronden zijn bestemd voor:
en de daarbij behorende:
Ten aanzien van de in lid 23.1 bedoelde gronden gelden de volgende uitwerkingsregels:
Bouwverbod
Deze bestemming is nu opgenomen voor de B4-locatie van het Centrumplan en Spirit II locatie. Er kan voor de locaties Erasmusplein, Valkenhof, Floris V en Hoogkamerstrook naar worden gewijzigd. |
De voor Wonen - Uit te werken aangewezen gronden zijn bestemd voor:
al dan niet in combinatie met:
en de daarbij behorende:
alsmede:
Ten aanzien van de in lid 24.1 bedoelde gronden gelden de volgende uitwerkingsregels:
Bouwverbod
Deze bestemming is bedoeld voor de DPO-leiding. |
Verbod op werken, geen bouwwerken zijnde, aanlegvergunning
Uitzondering
Voorwaarden voor een omgevingsvergunning
Adviesprocedure
Deze bestemming is bedoeld voor de gasleidingen van de Gasunie. |
Verbod op werken, geen bouwwerken zijnde, aanlegvergunning
Uitzondering
Voorwaarden voor een omgevingsvergunning
Adviesprocedure
Deze bestemming is bedoeld voor de persleiding van het Hoogheemraadschap. |
Verbod op werken, geen bouwwerken zijnde, aanlegvergunning
Uitzondering
Voorwaarden voor een omgevingsvergunning
Adviesprocedure
Deze bestemming is bedoeld voor de leiding over Noord van ENECO. |
Verbod op werken, geen bouwwerken zijnde, aanlegvergunning
Uitzondering
Voorwaarden voor een omgevingsvergunning
Adviesprocedure
Deze bestemming staat niet op de kaart, maar deze is bedoeld voor het diepriool van de gemeente en er is wel een wijzigingsbevoegdheid naar opgenomen. |
Verbod op werken, geen bouwwerken zijnde, aanlegvergunning
Uitzondering
Voorwaarden voor een omgevingsvergunning
Adviesprocedure
Verbod op werken, geen bouwwerken zijnde, aanlegvergunning
Uitzondering
Voorwaarden voor een omgevingsvergunning
Adviesprocedure
Verbod op werken, geen bouwwerken zijnde, aanlegvergunning
Uitzondering
Voorwaarden voor een omgevingsvergunning
Adviesprocedure
Verbod op werken, geen bouwwerken zijnde, aanlegvergunning
Uitzondering
Voorwaarden voor een omgevingsvergunning
Adviesprocedure
Verbod op werken, geen bouwwerken zijnde, aanlegvergunning
Uitzondering
Voorwaarden voor een omgevingsvergunning
Adviesprocedure
Grond die eenmaal in aanmerking is genomen bij het toestaan van een bouwplan waaraan uitvoering is gegeven of alsnog kan worden gegeven, blijft bij de beoordeling van latere bouwplannen buiten beschouwing.
Opslag
Seksinrichtingen
Standplaatsen ambulante handel
Bewoning van bijbehorende bouwwerken
Kamerbewoning
Parkeren, laden en lossen en stallen
Ter plaatse van de aanduiding 'overige zone - parkeren, laden en lossen en stallen' geldt het volgende:
Burgemeester en wethouders zijn bevoegd de in het plan opgenomen bestemmingen te wijzigen ten behoeve van overschrijding van bouw- c.q. bestemmingsgrenzen, voor zover dit van belang is voor een technisch betere realisering van bestemmingen of bouwwerken dan wel voor zover dit noodzakelijk is in verband met de werkelijke toestand van het terrein. De overschrijding mag echter niet meer bedragen dan 3 m en het bestemmingsvlak mag met niet meer dan 10% worden vergroot.
Burgemeester en wethouders zijn bevoegd de in het plan opgenomen bestemmingen te wijzigen, ten behoeve van overschrijding van bestemmingsgrenzen en toestaan dat het beloop van wegen of de aansluiting van wegen onderling in geringe mate wordt aangepast, indien de verkeersveiligheid en/of -intensiteit daartoe aanleiding geeft. De overschrijding mag echter niet meer bedragen dan 3 meter en het bestemmingsvlak mag met niet meer dan 10% worden vergroot.
Burgemeester en wethouders zijn bevoegd de in het plan opgenomen bestemmingen te wijzigen ten behoeve van het wijzigen van Bijlage 1 Staat van bedrijfsactiviteiten, indien technologische ontwikkelingen of vernieuwde inzichten hiertoe aanleiding geven.
Burgemeester en wethouders zijn bevoegd de in het plan opgenomen regels, waarbij verwezen wordt naar regels in wettelijke regelingen, te wijzigen indien deze wettelijke regelingen na het tijdstip van de tervisielegging van het ontwerp van het plan worden gewijzigd.
Deze regels worden aangehaald als: Regels van het bestemmingsplan Westwijk.