Plan: | Dorpsgebied Dirksland 2011 |
---|---|
Status: | vastgesteld |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0504.DLDdorpdirksland-BP30 |
Normstelling en beleid
Om in de bestemmingsregeling de belangenafweging tussen horeca-activiteiten als milieubelastende functie en gevoelige functies mee te nemen, wordt in dit bestemmingsplan gebruikgemaakt van een milieuzonering voor horeca-activiteiten. Deze milieuzonering vindt plaats aan de hand van een Staat van Horeca-activiteiten (hierna: SvH). In deze SvH zijn de horeca-activiteiten gerangschikt naar mate van potentiële milieubelasting. Voor een nadere toelichting op deze SvH wordt verwezen naar bijlage 3.
Onderzoek
Geconcentreerd langs vooral de Kaai is horeca aanwezig (café-restaurants). Gelet op de aard van de omgeving (centrumdoeleinden), de omvang van het gebied en de reeds aanwezige horeca, zijn langs de Kaai ter plaatse horeca-activiteiten uit categorie 2 toegestaan. Dit betreft horeca die ook delen van de nacht geopend is. Deze horeca is in de huidige situatie reeds in het gebied geconcentreerd.
In de overige delen die bestemd zijn als centrumdoeleinden zijn horeca-activiteiten uit categorie 1b toegestaan. Dit is lichte horeca die in beginsel alleen overdag en 's avonds geopend hoeven te zijn.
De aanwezige horeca is geïnventariseerd en past binnen de genoemde algemene toelaatbaarheid.
Tabel 4.2 Aanwezige horecabedrijven met maatbestemming
straat en nr. | naam en aard van het bedrijf | categorie SvH | opmerkingen/ specifieke aanduiding | ||
Kaai 2 | Jaegthuis, Café 't Eetcafé | 2 | |||
Kaai 15 | Kaai, café De Slijterij |
2 | |||
Kaai 27 | Anker, 't Gasterij, café-restaurant | 2 | |||
Voorstraat 48 | Chow, snackbar | 1a |
Conclusie
In dit bestemmingsplan wordt door de gehanteerde milieuzonering voor horeca, die in de bestemmingsplanregeling en op de digitale verbeelding (plankaart) is opgenomen, zorg gedragen voor een goede afstemming tussen gevoelige functies (zoals woningen) en horeca-activiteiten.