Plan: | De Leck en De Bergen |
---|---|
Status: | vastgesteld |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0453.BP1600LECKBERGEN1-R001 |
Voor deze locatie is in 2007 een Ruimtelijk Functioneel Kader (RFK) opgesteld (vastgesteld door het college in november 2007; in juni 2009 heeft de gemeenteraad ingestemd met dit RFK). Hieronder volgt een korte samenvatting van de ruimtelijke uitgangspunten zoals deze in het RFK zijn opgenomen. Het nieuwe gebouw, waarin de basisaccommodatie 'Het Terras' een plek zal krijgen, moet aansluiten bij de aanwezige schaal en maat van de omgeving. Hierbij is ook het groene karakter van de buurt belangrijk. De nieuwbouw van het Terras voorziet in een basisaccommodatie op de begane grond met daarop appartementen. De basisaccommodatie sluit als functie goed aan bij de naastgelegen school. De maximale bouwhoogte is 10 meter. Het bruto-vloeroppervlak van de basisaccomodatie zal circa 700 m2 bedragen. De appartementen zullen levensloopbestendig worden uitgevoerd en ze worden gebouwd ten behoeve van de sociale huur.
Afbeelding 16 Uitgangspunten Het Terras
De herbouw van Het Terras vindt plaats in een gebied waar wonen en maatschappelijke voorzieningen zijn gemengd. Er liggen een school, een dorpshuis en een kerk te midden van woningen. Het afgebrande dorpshuis wordt nu herbouwd. Boven het dorpshuis worden woningen gebouwd. Hier worden geen knelpunten voorzien.
Er zijn in de directe omgeving van de locatie geen bedrijven gelegen waar handelingen met gevaarlijke stoffen worden uitgevoerd.
De ontwikkeling draagt niet in betekenende mate bij aan een verslechtering van de luchtkwaliteit. Het plan hoeft niet meer te worden getoetst aan de luchtkwaliteitsnormen.
Deze locatie met de bestemming Gemengd, waarbinnen de basisaccomodatie Het Terras en appartementen gerealiseerd kunnen worden, ligt niet binnen zones in het kader van de Wet geluidhinder. De omliggende wegen, de Terrasweg en de Dinkgrevelaan, hebben een maximumsnelheid van 30 km/uur.
In de omgeving van de bouwlocatie hebben in het verleden een aantal bodemonderzoeken plaatsgevonden. Hierbij zijn maximaal lichte verontreinigingen aangetroffen. Bij de Terrasweg 89a, de Wulverderlaan 1 en 3 en de Fans Netscherlaan 12 zijn in het verleden ondergrondse brandstoftanks in gebruik geweest. Deze ondergrondse tanks zijn volgens ons bodeminformatiesysteem volgens de daarvoor geldende eisen gesaneerd. Voor zover bij ons bekend is, vormt de bodemkwaliteit ter plaatse van de locatie en de directe omgeving hiervan geen belemmering voor het beoogde bouwplan. Voor de aanvraag van de bouwvergunning moet uit de gegevens van een recent bodemonderzoek, conform de NEN 5740, blijken dat de locatie geschikt is voor woningbouw.
Soortbescherming
Er wordt gebouwd op de plaats van het afgebrande dorpshuis Het Terras. Sinds de brand ligt het terrein braak en het is niet aannemelijk dat op deze locatie beschermde soorten voorkomen.
Gebiedsbescherming
De locatie ligt niet in de nabijheid van een Habitatrichtlijngebied, Natuurbeschermingswetgebied of Ecologische hoofdstructuur. Er is geen sprake van externe werking en er is geen onderzoek nodig.
De ontwikkeling van de locatie Het Terras heeft geen gevolgen voor de cultuurhistorie en archeologie.
In aanvulling op de in hoofdstuk 5 opgenomen waterparagraaf geldt bij de ontwikkeling van Het Terras dat er geen sprake is van uitbreiding van het aangesloten verhard oppervlak. Conform de 14%-regeling van het hoogheemraadschap van Rijnland is dus additief geen oppervlaktewater noodzakelijk. In de Dinkgrevelaan ligt een gemengd rioolstelsel. Bij ontwikkeling dient op de erfgrens een dakwater en vuilwater gescheiden aangeboden te worden, maar zal gekoppeld worden aangesloten op het bestaande gemengd stelsel. Vanwege emissie naar oppervlaktewater is het daarbij niet toegestaan om koper-, lood- en zink in extensieve mate toe te passen.