Plan: | Bestemmingsplan Laapersboog |
---|---|
Status: | onherroepelijk |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0402.15bp01laapersboog-oh01 |
Bij de realisatie van de uitgangspunten en randvoorwaarden voor het plangebied zijn twee projecten opgestart. Deze projecten bestonden uit het opstellen van een Stedebouwkundig Programma van Eisen en de inrichting van de openbare ruimte Laapersboog.
Bij beide projecten heeft burgerparticipatie plaatsgevonden. In de werkgroepen zaten omwonende, belanghebbende, schoolbesturen en een vertegenwoordigers van het naastgelegen kantoren.
Woningbouw
Voor de ontwikkeling van de woningbouw is, in overleg met omwonenden en belanghebbende, een Stedebouwkundig Programma van Eisen (SPvE) opgesteld waarin randvoorwaarden zijn benoemd. In de raadsvergadering d.d. 25 februari 2009 is besloten dat het Stedebouwkundig Programma van Eisen de beleidsmatige randvoorwaarden zijn bij de ontwikkeling van het plangebied Laapersboog. In dezelfde raadsvergadering is de grondexploitatie Laapersveld 2009 vastgesteld.
De kavel heeft in het vigerend bestemmingsplan de bestemming maatschappelijke doeleinden. Op uitdrukkelijk verzoek van de omwonenden van het Laapersveld is besloten dat de gemeente het bestemmingsplan zal wijzigen om woningbouw mogelijk te maken. Het te ontwikkelen programma betreft dan ook (hoofdzakelijk) woningbouw.
Openbare ruimte
Ten aanzien van de inrichting van de openbare ruimte is een integraal ontwerp opgesteld, waarbij de beoogde kwaliteit, gewenste bereikbaarheid en uitstraling geborgd zijn. Het voorlopig ontwerp is op 7 juli 2011 gepresenteerd aan de bewoners, scholen en bedrijven in de omgeving van het Laapersveld. Het definitief ontwerp openbare ruimte Laapersboog is in de raadsvergadering van 1 februari 2012 vastgesteld.
Ontwerpbestemmingsplan
Het ontwerpbestemmingsplan zal ingevolge artikel 3.8 lid 1 Wro overeenkomstig afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht voor een periode van zes weken voor een ieder ter inzage worden gelegd voor het indienen van zienswijzen. Voorafgaand aan de terinzagelegging wordt kennis gegeven van het ontwerpbestemmingsplan in de Gooi- en Eembode en in de Staatscourant. Daarnaast geschiedt de kennisgeving langs elektronische weg en wordt het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken langs elektronische weg beschikbaar gesteld.
Het gemeentebestuur overlegt bij de voorbereiding van een bestemmingsplan met betrokken gemeenten en waterschappen en met die diensten van provincie en Rijk die betrokken zijn bij de zorg voor de ruimtelijke ordening of belast zijn met de behartiging van belangen die in het plan in het geding zijn. Ook andere instanties kunnen bij het vooroverleg worden betrokken.