direct naar inhoud van 6.5 Maatschappelijke uitvoerbaarheid
Plan: Utrechtseweg
Status: onherroepelijk
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0402.15bp00utrechtseweg-oh01

6.5 Maatschappelijke uitvoerbaarheid

De gemeente Hilversum streeft naar draagvlak bij belanghebbenden en maatschappelijke organisaties voor de uitvoering van dit bestemmingsplan. Daarom hecht de gemeente als bevoegd gezag veel belang aan de dialoog over dit bestemmingsplan. Deze paragraaf over de maatschappelijke uitvoerbaarheid gaat nader in op de afweging van belangen van derden bij het opstellen van het bestemmingsplan en de onderliggende documenten, de maatschappelijke dialoog, de resultaten van de inspraak op grond van de gemeentelijke inspraakverordening en het vooroverleg op grond van artikel 3.1.1. Bro.

6.5.1 Inspraak

Ingevolge de inspraakverordening is het voorontwerp bestemmingsplan Utrechtseweg voor de inwoners van de gemeente Hilversum voor de in de gemeente belanghebbende natuurlijke- en rechtspersonen ter inzage gelegd voor een periode van 6 weken, van 7 oktober 2011 tot en met 17 november 2011. Gedurende deze periode zijn 15 inspraakreacties ingediend ten aanzien van het voorontwerpbestemmingsplan.

6.5.2 Overleg

In het kader van het overleg als bedoeld in artikel 3.1.1 van het Besluit op de ruimtelijke ordening (Bro) hebben overlegpartners de mogelijkheid gehad om te reageren op het voorontwerp bestemmingsplan Utrechtseweg. Totaal zijn drie reacties ontvangen. In het ontwerp bestemmingsplan zijn de aanpassingen naar aanleiding van de reacties van de overlegpartners opgenomen.

6.5.3 Zienswijzen

In het kader van de zienswijzenprocedure is het ontwerpbestemmingsplan Utrechtseweg met de bijbehorende stukken voor een periode van zes weken ter inzage gelegd op het gemeentehuis en raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Deze terinzagelegging is van tevoren aangekondigd in de lokale krant en in de Staatscourant. Daarnaast is het voornemen elektronisch gepubliceerd door middel van plaatsing op de gemeentelijke website. Gedurende de periode van tervisielegging bestond voor een ieder de mogelijkheid om zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren te brengen. In de zienswijzennota is de beantwoording van de zienswijzen opgenomen. Deze is als bijlage toegevoegd.