direct naar inhoud van Regels
Plan: Kerngebied De Gijsbrecht
Status: onherroepelijk
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0402.14pbp01kerngijsbre-oh01

Regels

Hoofdstuk 1 Inleidende regels

Artikel 1 Begrippen

1.1 plan

het (paraplu) bestemmingsplan ´Kerngebied De Gijsbrecht´ van de gemeente Hilversum;

1.2 bestemmingsplan

de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.0402.14pbp01kerngijsbre-oh01 en de bijbehorende regels (en bijlagen).

Hoofdstuk 2 Van toepassing verklaring

Artikel 2 Reikwijdte

De regels in dit bestemmingsplan Kerngebied De Gijsbrecht zijn van toepassing en aanvullend op het bestemmingsplan 'Bosdrift (2013)'. Voor het overige blijven de regels van het bestemmingsplan 'Bosdrift' onverminderd van kracht.

Hoofdstuk 3 Bestemmingsregels

Artikel 5.1 Gemengd - 1

Artikel 5.1 Bestemmingsomschrijving (bestemming Gemengd - 1) wordt als volgt gewijzigd:

5.1 Bestemmingsomschrijving

De voor 'Gemengd - 1' aangewezen gronden zijn bestemd voor:

  • a. kantoren, al dan niet met een baliefunctie, in ten hoogste 1 hoofdgebouw;
  • b. detailhandel;
  • c. dienstverlening met baliefunctie, in ten hoogste 12 hoofdgebouwen;
  • d. horeca behorende tot ten hoogste categorie A en B van de in de bijlage bij deze regels opgenomen 'Staat van Horeca-activiteiten', in ten hoogste 11 hoofdgebouwen;
  • e. wonen al dan niet in combinatie met aan-huis-verbonden beroeps- of bedrijfsmatige activiteit op de verdieping;
  • f. ter plaatse van de aanduiding 'religie': tevens een kerk;

en tevens voor:

  • g. ondernemingen in de creatieve industrie;

met de daarbij behorende voorzieningen.

Hoofdstuk 4 Overgangs- en slotregels

Artikel 3 Slotregel

De regels worden aangehaald als de regels van het bestemmingsplan ´Kerngebied De Gijsbrecht´ van de gemeente Hilversum.

Bijlagen

Bijlage 1 Staat van Horeca-activiteiten

Categorie A = horecabedrijven, die gelet op de aard en omvang ervan zowel uit functioneel als uit milieu-overwegingen niet of nauwelijks storend werken op de bestaande en/of toekomstige functies van de omgeving van deze horecabedrijven.

Categorie B = horecabedrijven die, gelet op de aard en de omvang ervan, zowel uit functionele als uit milieu-overwegingen in geringe mate storend kunnen werken op de bestaande en/of toekomstige functies van de omgeving van deze horecabedrijven.

Categorie C = horecabedrijven die, gelet op de aard en omvang ervan, zowel uit functionele als uit milieu-overwegingen in min of meer ernstige mate storend kunnen werken op de bestaande en/of toekomstige functies van de omgeving van deze horecabedrijven.

  Categorie  
Horeca bedrijf   A   B   C  
automatiek     x    
bar       x  
bardancing       x  
bistro     x    
broodjeszaak   x      
café     x    
café-restaurant     x    
coffeeshop       x  
crêperie   x      
croissanterie   x      
dancing       x  
dansschool       x  
discotheek       x  
eetcafé     x    
grill-room     x    
hotel   x      
hotel-café     x    
hotel-café-restaurant     x    
konditorei   x      
lunchroom   x      
nachtclub       x  
pannenkoekenhuis   x      
patisserie   x      
petit-restaurant     x    
pizzeria     x    
poffertjeszaak   x      
restaurant     x    
shoarma     x    
snackbar     x    
theehuis   x      
traiteur   x      
ijssalon   x      
zalenexploitatie       x