Plan: | bedrijventerrein |
---|---|
Status: | vastgesteld |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0339.BDTR-vg01 |
Deze regel is opgenomen om een ongewenste verdichting van de bebouwing te voorkomen. Deze zou zich kunnen voordoen indien een deel van een bouwperceel dat al bij de berekening van een maximaal bebouwingspercentage was betrokken wederom bij een dergelijke berekening, doch nu ten behoeve van een ander bouwperceel wordt betrokken.
Gebruik mag uitsluitend plaatsvinden in overeenstemming met de bestemming. Dit volgt uit de Wro. Om iedere discussie te voorkomen, is ten aanzien van vier gebruiksvormen expliciet aangegeven dat dit hoe dan ook als strijdig gebruik wordt aangemerkt.
In dit artikel zijn de aanduidingen opgenomen die voor meerdere bestemmingen gelden. In voorliggend bestemmingsplan is dat van toepassing op één specifieke aanduiding:
Aan burgemeester en wethouders wordt hier de bevoegdheid gegeven om af te wijken van de bestemmingsregels. De afwijkingsregels hebben tot doel om kleine wijzigingen in het plangebied mogelijk te maken zonder dat hiervoor een volledige planprocedure voor doorlopen hoeft te worden. De afwijkingsregels hebben onder andere betrekking op nutsvoorzieningen, antenne-masten, afwijkingen van maatvoeringen tot een maximum van 10%.
In het plan zijn enkele algemene wijzigingsbevoegdheden opgenomen. De algemene wijzigingsbevoegdheden maken het mogelijk om de ligging van bestemmings- en aanduidingsgrenzen te wijzigen.
In het plan zijn twee wijzigingsbevoegdheden opgenomen, die voor meerdere gebieden in het plangebied van toepassing zijn. De twee wijzigingsbevoegdheden zijn aangeduid met de aanduiding wro-zone - wijzigingsgebied. De inhoud van de twee wijzigingsbevoegdheden is als volgt:
Bouwwerken die op het tijdstip van de tervisielegging van het plan bestaan, in uitvoering zijn of mogen worden gebouwd krachtens een op dat moment reeds aangevraagde vergunning mogen in beginsel gedeeltelijk worden vernieuwd of veranderd, mits de bestaande afwijkingen naar hun aard niet worden vergroot. Bij de vraag of de afwijking wordt vergroot kan ook het gebruik relevant zijn.
In het tweede lid is het gebruiksovergangsrecht opgenomen. Bestaand gebruik mag in beginsel worden gehandhaafd. Ook is een uitsluitingclausule opgenomen voor gebruik dat reeds in strijd was met het voorheen geldende plan, daaronder begrepen de overgangsbepaling van dat plan.
Illegale bouwwerken en/of illegaal gebruik vallen niet onder het overgangsrecht. Daarnaast eindigt de bescherming van het overgangsrecht indien het afwijkende gebruik langer dan een jaar wordt onderbroken.