Plan: | bedrijfsterrein Overhorst 3 |
---|---|
Status: | vastgesteld |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0267.0018-ON05 |
Gekozen is voor één verzamelbestemming "Bedrijf". Hierin zijn ten eerste de kernactiviteiten van Intres b.v. specifiek omschreven en zijn daarnaast bedrijven, met uitzondering van detailhandel, toegestaan tot en met categorie 3.1. Hierbinnen zijn bedrijven, met uitzondering van detailhandel, toegestaan tot en met categorie 3.1. De milieucategorieën zijn aangegeven in de bij de regels behorende bijlage 'Staat van bedrijfsactiviteiten' (inclusief toelichting). Deze Staat van bedrijfsactiviteiten is toegespitst op de locatie vanwege milieuhygiënische en planologische redenen. Om recht te doen aan het karakter van het bedirjf, is voor dit bedrijfsperceel tevens opgenomen dat kantoren en een congres-/ dienstencentrum zijn toegestaan.
Gelet op het voornemen om de Hoevelakense beek om te leggen heeft uitgebreid overleg plaatsgevonden met het verantwoordelijke Waterschap Vallei & Eem. De beek mag worden verlegd tenzij aan de voorwaarden van het Waterschap wordt voldaan. In hoofdstuk 5.8, de waterparagraaf, is de wijze waarop de voorwaarden voor zover planologisch van belang zijn verwerkt omschreven.
Met het definitieve (technische) ontwerp van het nieuwe beektracé heeft het Waterschap ingestemd. Aanvullingen van het Waterschap op de waterparagraaf zijn verwerkt in de tekst van paragraaf 5.8.
Binnen de bestemming zijn regels opgenomen ten behoeve van de realisatie van een representatieve zone (specifieke vorm van bedrijf - representatieve zone) langs de Koninginneweg, de snelweg A1 en de Stoutenburgerlaan. Binnen deze zone zijn bepaalde bouwwerken en vormen van gebruik niet toegestaan om zo de beeldkwaliteit langs openbare routes te waarborgen. Voorts is door Rijkswaterstaat aangegeven dat kan worden ingestemd met de ontwikkeling van Station Hoeveleken en de daarbij behorende voorzieningen en te treffen maatregelen, zoals het omleggen van de Hoevelakense beek.
Binnen het bouwvlak van de bestemming Bedrijf is sprake van meerdere maatvoeringen voor gebouwen. Langs de openbare ruimte is een lagere bouwhoogte toegestaan dan op het overige deel van het perceel. Tevens is per zone een maximaal bebouwingspercentage aangegeven. Voor overige bouwwerken, geen gebouwen zijnde, zijn eveneens hoogtematen opgenomen.
In de bestemming is expliciet opgenomen dat een ondergrondse parkeergarage mogelijk is met een daarbij behorende maximale bouwdiepte. Op de plankaart is middels de aanduiding "parkeergarage" te zien waar deze precies mogelijk is. Tevens is in de regels een parkeernorm opgenomen van 1 parkeerplaats per 45 m² bruto vloeroppervlak.
Ten behoeve van de berging van oppervlaktewater is in de regels opgenomen dat een retentiecapaciteit van 20% gerealiseerd moet worden,
Binnen de bestemming "Groen" zijn groenvoorzieningen en speelweiden, watergangen en waterpartijen toegestaan. Tevens zijn de gronden bestemd voor infiltratie en retentie van water.
Toegestane bijbehorende andere bouwwerken en voorzieningen zijn wandel- en fietspaden, oeververbindingen, taluds, speelvoorzieningen, al of niet ondergrondse nutsvoorzieningen en bergbezinkbassins en voorwerpen van beeldende kunst. Er zijn maximale bouwhoogtes opgenomen per type bouwwerk.
Binnen de bestemming "Water" zijn de gronden bestemd voor watergangen en waterpartijen, oeverstroken en taluds, infiltratie en retentie van water en de daarbij behorende bebouwing en voorzieningen waaronder oeververbindingen, bruggen en dammen en/ of duikers. De maximale bouwhoogte voor andere bouwwerken bedraagt 2,5 meter.
De inrit van het bedrijf heeft de bestemming "Verkeer" gekregen. Binnen deze bestemming zijn uitsluitend bouwwerken toegestaan ten dienste van deze bestemming.