Plan: | Glanerbrug 2010 |
---|---|
Status: | vastgesteld |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0153.20101314-0003 |
Het hoofddoel van dit bestemmingsplan is de bestaande situatie juridisch-planologisch vast te leggen. Het plan heeft, op een gering aantal kleinere wijzigingen na, hoofdzakelijk een conserverend karakter. Het accent ligt dan ook voornamelijk op het beheer van de bestaande situatie. De in het plan voorziene geringe aanpassingen hebben voor de gemeente Enschede geen financiële consequenties.
Nieuwe ontwikkelingen
In het bestemmingsplan "Glanerbrug 2010" worden de volgende nieuwe ontwikkelingen planologisch mogelijk gemaakt:
De realisatie van het nieuwe jeugdhonk is een gemeentelijke ontwikkeling. De realisatiekosten voor het nieuwe jeugdhonk zijn begroot op € 310.000,-, hiervoor is door de gemeenteraad d.d. 1 maart 2010 een kostendekkend uitvoeringskrediet beschikbaar gesteld.
De realisatie van de uitbreiding van de Sint Gerardusschool en de mogelijk toekomstige aanleg van een tweede zoen- en zoefstrook bij de school is een ontwikkeling die geheel voor rekening en verantwoordelijkheid komt van het schoolbestuur en waarbij de gemeentelijke kosten worden verhaald middels een met het schoolbestuur te sluiten exploitatie- en realisatie-overeenkomst. De realisatie van de twee vrijstaande woningen op de percelen Kerkstraat 282 en 284 betreft een geheel particuliere ontwikkeling waarbij de gemeentelijke kosten worden verhaald middels een met de initiatiefnemers gesloten exploitatie-overeenkomst. Zodra de exploitatieovereenkomsten gesloten zijn zal daar overeenkomstig het bepaalde in artikel 6.24 van de Wet ruimtelijke ordening in de "Huis aan Huis" mededeling worden gedaan. Eventueel resterende nadelige saldi voor de gemeente Enschede zullen gedekt worden door het MPG, het Meerjaren Perspectief Grondbedrijf.
Exploitatieplan
Op grond van het bepaalde in artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening dient de gemeenteraad voor gronden waarop een bouwplan als bedoeld in artikel 6.2.1 van het Besluit ruimtelijke ordening is voorgenomen een exploitatieplan vast te stellen, tenzij het kostenverhaal van de grondexploitatie over de in het bestemmingsplan begrepen gronden anderszins is verzekerd. Gelet op het bovenstaande onder "Nieuwe ontwikkelingen" kan worden gesteld dat het kostenverhaal voldoende anderszins is verzekerd. Het vaststellen van een exploitatieplan is dan ook niet noodzakelijk.
Conclusie
De economische uitvoerbaarheid van het bestemmingsplan "Glanerbrug 2010" is hiermee voldoende aangetoond.