Plan: | Woonwijken Didam |
---|---|
Status: | vastgesteld |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.1955.bpsgddmwwk-va01 |
De gronden die net buiten de bebouwde kom vallen hebben de bestemming 'Agrarisch' gekregen, overeenkomstig de bestaande planologische rechten.
De voor de bestemming "Bedrijf" aangewezen gronden zijn bestemd voor bedrijven die deel uit maken van categorie 1 of 2 bedrijven. De bedrijven die niet in deze categorie vallen zijn nader aangeduid. In de bouwregels is opgenomen dat gebouwen alleen binnen het bouwvlak mogen worden opgericht en dienen te voldoen aan de maximale goot- en bouwhoogte die ter plaatse aangeduid is. Kantoorruimtes ten behoeve van de activiteiten zijn aan voorwaarden gekoppeld.
Alleen daar waar aangeduid zijn bedrijfswoningen toegestaan. Er zijn voorwaarden gekoppeld aan de inhoud hiervan.
Bestaande structurele bospartijen zijn als zodanig bestemd. in stand houding van deze structurerende elementen is het uitgangspunt.
Binnen deze bestemming aangewezen gronden zijn bestemd voor detailhandel, uitsluitend in en onder de eerste bouwlaag. Op de bovenverdieping wordt alleen wonen toegestaan. In de bouwregels is opgenomen dat gebouwen alleen binnen het bouwvlak mogen worden opgericht en dienen te voldoen aan de maximale goot- en bouwhoogte die ter plaatse aangeduid is. Bedrijfswoningen zijn alleen daar waar aangeduid toegestaan.
De bestaande groenstructuur is als zodanig bestemd. Binnen de groenbestemming zijn onder andere speelvoorzieningen, dierenweiden, watergangen en partijen met bijbehorende voorzieningen, fiets- en voetpaden, nutsvoorzieningen, straatmeubilair en geluidwerende voorzieningen toegestaan.
Binnen deze bestemming is horeca, uitsluitend in en onder de eerste bouwlaag toegestaan. Op de bovenverdieping wordt alleen wonen toegestaan. In de bouwregels is opgenomen dat gebouwen alleen binnen het bouwvlak mogen worden opgericht en dienen te voldoen aan de maximale goot- en bouwhoogte die ter plaatse aangeduid is.
In de bouwregels is opgenomen dat gebouwen alleen binnen het bouwvlak mogen worden opgericht en dienen te voldoen aan de maximale goot- en bouwhoogte die ter plaatse aangeduid is.
Deze bestemming regelt de bestemming van de gronden die thans in gebruik zijn ten behoeve van een aantal uiteenlopende, min of meer openbare functies op sociaal, medisch, cultureel en maatschappelijk gebied. Ter plaatse van de aanduiding "religie" is religie toegestaan en ter plaatse van de aanduiding 'begraafplaats' een begraafplaats.
De voor "Recreatie" aangewezen gronden zijn bestemd voor recreatieve voorzieningen en de daarbij behorende parkeervoorzieningen e.d.. Maximale goot- en bouwhoogtes zijn op de verbeelding weergegeven.
De voor "Sport" aangewezen gronden zijn bestemd voor sportvoorzieningen en de daarbij behorende parkeervoorzieningen e.d.. Maximale goot- en bouwhoogtes zijn op de verbeelding weergegeven.
Om de openheid aan de voorzijde van de woningen en het aanzien van de voorgevel van de woningen te behouden, is de bestemming "Tuin" opgenomen. Binnen deze bestemming zijn de bebouwingsmogelijkheden beperkt.
Binnen de bestemming Verkeer zijn wegen, straten, wandel- en fietspaden ook parkeer-, groen- en speelvoorzieningen toegestaan. Verder vallen voorzieningen ten behoeve van openbaar vervoer binnen deze bestemming. Deze bestemming is toegekend aan wegen met een doorgaande functie.
Binnen de bestemming Verkeer mogen geen gebouwen worden gebouwd en bedraagt de maximale bouwhoogte voor bouwwerken, geen gebouwen zijnde, die geen verkeersfunctie hebben maximaal 3 meter.
De spoorlijn Arnhem- Zevenaar en daarbij behorende voorzieningen zijn binnen deze bestemming als zodanig bestemd.
De voor deze bestemming aangewezen gronden zijn onder andere bestemd voor woonstraten, pleinen-, fiets- en voetgangersverkeer en parkeervoorzieningen, bermen, groen en speelvoorzieningen.
Voor de bestaande waterstructuur is de bestemming "Water" opgenomen.
De voor "Wonen" aangewezen gronden zijn bestemd voor wonen, met inbegrip van beroep aan huis. Er wordt onderscheid gemaakt in de volgende woningbouw categorieën, te weten: aaneengebouwd, twee-aaneen, vrijstaande en gestapelde woningen. Bij de opzet van het bestemmingsplan is gekozen voor een gedetailleerde regeling. De toegestane goot- en bouwhoogtes van de hoofdbebouwing wordt in de regels vermeld. Afwijkingen zijn op de kaart weergegeven.
De gronden buiten het bouwvlak maar binnen de woonbestemming zijn de erven waarop de bebouwingsregeling in de regels van toepassing is. De gronden aan de voorzijde van de woningen zijn bestemd als Tuin, zodat deze gronden zoveel mogelijk onbebouwd blijven.
De bestaande woonwagenstandplaatsen hebben een specifieke woonbestemming gekregen. In de regels is bepaald dat maximaal 5 standplaatsen zijn toegestaan.
De dubbelbestemming "Leiding- Gas" betreft de gronden waar de gasleiding ligt en een zone aan weerszijden ten behoeve van onderhoud. Deze zone dient vrijgehouden te worden van nieuwe bebouwing. Alleen gebouwen ten dienste van deze bestemming mogen worden opgericht.
Voor de andere bestemmingen van deze gronden gelden bijzondere bepalingen met het oog op de bescherming van en de veiligheidssituatie rond deze leiding. Voor het uitvoeren van bepaalde (grond)werkzaamheden dient een omgevingsvergunning aangevraagd te worden, hiermee kan controle worden uitgeoefend op met name grondroeringen (bijv. graafactiviteiten in het kader van bouw en andere activiteiten), is zo'n bijzondere bepaling.
De gronden met de dubbelbestemming zijn mede bestemd als "Leiding- Hoogspanning" om de belangen van de hoogspanningsleiding te beschermen. Rondom de leiding is een vrijwaringszone opgenomen.
De voor deze bestemming aangewezen gronden zijn, behalve voor de daar voorkomende bestemming(en), mede bestemd voor het behoud en de bescherming van te verwachten archeologische waarden in de bodem.
Er komen vanwege de verschillende verwachtingswaarden drie dubbelbestemmingen voor: Waarde- Archeologische Verwachting 1, 2 en 3.