In het vigerende plan is voor vier woningen, inclusief het perceel Vrouwgeestweg 92 te Woubrugge, een bestemmingsvlak opgenomen. De zuidelijke grens van dit bestemmingsplan loopt niet evenwijdig met de perceelsgrens. Tijdens de behandeling van het plan is bij Gedeputeerde Staten gevraagd het bestemmingsvlak zodanig vorm te geven dat deze gelijk loopt aan de perceelsgrens. Daarmee zou het bestemmingsvlak 3 meter van de perceelsgrens komen te liggen. Omdat er geen bezwaren bestaan tegen deze beperkte vergroting heeft de gemeente in de hoorzitting van 15 mei 2008 (zie bijlage; Goedkeuringsbesluit Gedeputeerde Staten) toegezegd de wijziging door te voeren.
Bedrijven en milieuzonering
De grens van Vrouwgeestweg 92 ligt op ongeveer 50 meter van het emissiepunt van de varkensstal op de locatie A. de Graaflaan 20. De afstand wordt door de aanpassing niet korter. Bestaande situatie blijft gehandhaafd. Bedrijf en milieuzonering is geen belemmering.
Bodem
Deze locatie betreft een voormalige saneringslocatie die voldoende gesaneerd is. Het betrof een verontreiniging met lood in de bovengrond ter plaatse van het hele terrein. De verontreiniging is door middel van een verharding geïsoleerd. Er dient wel rekening te worden gehouden dat de aangegeven verharding op de locatie in stand blijft. Ten behoeve van de aanpassing van het bouwvlak zoals ingetekend is geen bezwaar. Bodem vormt geen belemmering.
Geluid
In paragraaf 5.2.4 van de verkenning wijzigingsbevoegdheid wordt het onderwerp geluid besproken. Het plangebied ligt op korte afstand vanaf de weg (A. de Graaflaan). Doormiddel van de wijzingsbevoegdheid worden geluidgevoelige objecten mogelijk gemaakt. Er wordt vanuit gegaan dat de A. de Graaflaan een 30 km weg wordt. Zolang dit verkeersbesluit niet is genomen zal uitgegaan moeten worden van de huidige maximum snelheid.
Ondanks dat het plangebied ligt op korte afstand van de weg wordt niet verwacht dat de voorkeursgrenswaarde van 48 dB(A) wordt overschreden omdat de verkeersintensiteiten laag zijn.
Samenvatting
Voor geluid kan gesteld worden dater sprake is van een goede ruimtelijke ordening omdat de geluidsbelasting van de omgeving minimaal is. Daarbij zijn vanuit het Bouwbesluit eisen gesteld ten aanzien van de geluidsisolerende eigenschappen van de scheidingswanden, alsmede de buitengevel en kan dus gesteld worden dat er een woonruimte ontstaat waar het leefmilieu adequaat is.
Geluid is een belemmering.
Luchtkwaliteit
Uit oogpunt van goede ruimtelijke ordening dient afgewogen te worden of het aanvaardbaar is om het project op deze locatie te realiseren. In dit geval is getoetst aan de wensbeelden uit de Duurzaamheidsagenda 2011-2014.
De dichtst bijzijnde drukke weg is de N446 (rand de 10.000 mvt/etmaal). De kleinste afstand van de rand van deze weg tot de planlocatie is meer dan 150 meter. Om inzicht te geven in de mate van blootstelling aan luchtverontreiniging als gevolg van het plan kunnen de concentraties uit de digitale monitoringstool, die behoort bij het NSL (Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit) worden gebruikt. Uit deze monitoringstool blijkt dat langs de N446 in 2011 de concentraties stikstofdioxide en fijn stof veeI lager zijn dan de grenswaarden (respectievelijk 28,0 11g/m3 en 18,0 11g/m3 ). Het is de verwachting dat door het schoner worden van de autotechniek de concentratie van met name stikstofdioxide in de toekomst nog lager is. De woningen worden op meer dan 150 meter van de N446 gerealiseerd. De concentraties daar zijn lager.
Er wordt voldaan aan de wensbeelden voor luchtkwaliteit uit Duurzaamheidsagenda 2011- 2014.