Plan: | Kern Honselersdijk |
---|---|
Status: | onherroepelijk |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.1783.ABP00000009-onhe |
Een groot deel van de kern van Honselersdijk valt binnen het bestemmingsplan Honselersdijk 1970. Dit plan is in 1970 door de raad vastgesteld en door Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland goedgekeurd. Het bestemmingsplan is daarna vier keer op onderdelen gewijzigd middels partiƫle herzieningen. Het plan gaat uit van een strakke regeling van het woongebied middels een wonen-tuinen-erfregeling die de onderligger vormt voor de bestemmingswijze in de gemeente Naaldwijk.
Ook het bestemmingsplan Hofstraat gaat uit van deze juridische regeling. Het plan beoogde een planologisch-juridisch kader te bieden waarbinnen voorgenomen activiteiten op het gebied van stadsvernieuwing konden worden gerealiseerd. Het plan is in 1978 door de raad vastgesteld en een jaar later goedgekeurd door Gedeputeerde Staten. De Kroon heeft het plan in 1982 goedgekeurd. Inmiddels is het plan tweemaal uitgewerkt en eenmaal herzien.
Het bestemmingsplan De Tuinen is in 1976 door de raad vastgesteld en in 1977 gedeeltelijk goedgekeurd door Gedeputeerde Staten. Het plangebied bestaat uit twee delen: ten noorden en ten zuiden van de Dijkstraat. Het plan is met name gericht op het ontwikkelen van woongebieden. Middels een aantal uitwerkingsplannen en partiƫle herzieningen zijn deze ontwikkelingen inmiddels gerealiseerd.
Het grootste deel van het bestemmingsplan Bloemenveiling Westland Strijpzijde valt buiten het plangebied van het voorliggende plan. Het plan is in 1990 vastgesteld door de raad en met name gericht op de uitbreiding van de Bloemenveiling Holland en de omlegging van de watergang de Strijp tot de grens van de woongebieden van Honselersdijk. Met name rond de Hofstraat vormt dit bestemmingsplan echter het vigerend juridisch-planologisch kader.
De gronden van het nieuwe woongebied 'Tuinen-Zuid' vallen binnen het plan Landelijk gebied. Het vigerende plan is in 1977 door de raad vastgesteld en in 1978 gedeeltelijk goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. De Kroon keurde het plan in 1983 eveneens gedeeltelijk goed. Deze regeling vigeert nog steeds omdat een in 1985 opgestelde herziening na vaststelling en gedeeltelijke goedkeuring door Gedeputeerde Staten in 1986 niet ter visie is gelegd zodat een verdere procedure met eventuele bezwaren tot de Kroon niet kon worden gevolgd.
In het bestemmingsplan Poeldijkse pad werd woningbouw mogelijk gemaakt in drie locaties middels een aantal uit te werken bestemmingen aan beide zijden van het Poeldijkse Pad. In de locatie Nieuw Gantel, aansluitend op het woongebied aan de Kraayesteyn, zijn daarop 145 woningen en appartementen gerealiseerd. Op de locatie Ruis ging het om een complex van 17 appartementen op de hoek van het Poeldijkse Pad en de Endeldijk. Op de locatie Scheffers ging het om de realisatie van 32 woningen. Alle woningen zijn inmiddels gerealiseerd.
In het bestemmingsplan Sportvelden Honselersdijk is het sportcomplex De Strijphorst juridisch-planologisch geregeld. Het plangebied wordt begrensd door de Middelbroekweg, de voormalige agrarische gronden aan de Molenlaan, de woonwijk Tuinen-Zuid en het bedrijvencomplex van de Bloemenveiling Westland. Het plan is in 1990 vastgesteld door de raad en door Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland op 9 oktober 1990 goedgekeurd.
Een klein deel in het zuidoosten van het plangebied valt thans binnen de grens van het bestemmingsplan Buitengebied. Dit plan is op 10 februari 2000 door de raad vastgesteld en door Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland in 2000 goedgekeurd.