7.2 Maatschappelijke uitvoerbaarheid
Om rechtskracht te krijgen moet dit bestemmingsplan de in de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) vastgelegde procedures doorlopen. Daarbij worden de volgende stappen doorlopen.
Over het voorontwerpbestemmingsplan wordt in eerste instantie gelegenheid gegeven tot inspraak. Het verlenen van inspraak is geen wettelijke verplichting, maar de gemeente Dinkelland is van mening dat inspraak wel wenselijk is. Daarnaast worden betrokken overheden en instanties uitgenodigd voor het indienen van overlegreacties (artikel 3.1.1. Bro).
Ten behoeve van de inspraak vindt een publicatie plaats. Met deze publicatie kan ook voldaan worden aan de publicatieplicht zoals opgenomen in artikel 1.3.1. van het Bro. De resultaten van de inspraak en het vooroverleg worden te zijner tijd opgenomen in dit bestemmingsplan. Waar nodig wordt het plan aangepast naar aanleiding van de ingediende reacties.
Ook zijn er twee inloopdagen geweest. Namelijk op 16 december in het gemeentehuis te Denekamp en op 21 december bij Van Olffen te Weerselo. De resultaten van de inspraak en het vooroverleg zijn verwoord in de inspraakreactienota, die als bijlage 1 aan de toelichting is toegevoegd.
Na de inspraak- en overlegperiode wordt het ontwerpbestemmingsplan ter visie gelegd, zoals bepaald in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Hierbij wordt eenieder gedurende 6 weken in de gelegenheid gesteld zienswijzen op het plan in te dienen. De zienswijzen worden voorzien van een gemeentelijke reactie. De indieners van de zienswijzen worden hiervan op de hoogte gesteld.
Het ontwerp-bestemmingsplan "Weerselo kern"heeft met ingang van .... 2011 voor een ieder gedurende een periode van zes weken tijdens openingsuren ter inzage gelegen bij de receptie in het gemeentehuis te Denekamp.
De bronbestanden waren te raadplegen op:
Vaststelling
De gemeenteraad stelt vervolgens het bestemmingsplan vast. Daarbij neemt de raad ook een besluit over de ingediende zienswijzen. Tijdens de daarop volgende ter-inzage-termijn (6 weken) is het mogelijk beroep in te stellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRvS). Het vaststellingsbesluit treedt in werking op de eerste dag nĂ¡ de dag waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij er een voorlopige voorziening is aangevraagd.