Plan: | Oppad 2 |
---|---|
Status: | vastgesteld |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.1696.BP1600oppad22012-va00 |
artikel 1 Begripsbepalingen
In dit artikel wordt een aantal in het plan gebruikte begrippen nader omschreven. Door de omschrijving wordt de interpretatie van de begrippen beperkt en daarmee de duidelijkheid en rechtszekerheid van het plan vergroot.
artikel 2 Wijze van meten
In dit artikel wordt aangegeven op welke wijze de in het plan voorgeschreven maatvoeringen dienen te worden bepaald.
Artikel 3 Verkeer
De openbare wegen, met bijbehorende zaken als voetpaden, groen en parkeervoorzieningen zijn voorzien van de bestemming Verkeer.
Artikel 4 Wonen - 1
De beoogde woningen en bijbehorende tuinen zijn als zodanig bestemd. De woonbestemming heeft een bouwvlak, waarin het hoofdgebouw is toegestaan.
De beoogde rijwoningen zijn op de verbeelding aangeduid met de bouwaanduiding 'aaneengebouwd' (aeg). De oppervlakte per woning bedraagt maximaal 60 m2. De maximale goot- en nokhoogte en het maximale aantal woningen is op de verbeelding aangegeven. In de regels is de maximale maatvoering van bijbehorende bouwwerken geregeld.
Ter plekke van de beoogde villa zijn de maximale oppervlakte, de maximale goot- en nokhoogte en het maximale aantal woningen op de verbeelding aangegeven. In de regels is de maximale maatvoering van bijbehorende bouwwerken geregeld.
Via een afwijkingsmogelijkheid kan het maximale aantal woningen worden vergroot.
In de woonbestemming is de mogelijkheid opgenomen om een aan-huis-verbonden beroep of bedrijf uit te oefenen. De woonbestemming dient hierbij uitgangspunt te blijven. De oppervlakte die mag worden gebruikt om het beroep uit te oefenen is daarom gemaximeerd.
Verder is in de woonbestemming een regeling opgenomen voor het aanbieden van logies met ontbijt.
Via een afwijkingsmogelijkheid kan bij de beoogde villa in het plan het oppervlak dat gebruikt mag worden voor de beoefening van een aan-huis-verbonden beroep of bedrijf nog iets worden verruimd.
Artikel 5 Antidubbeltelregel
Een antidubbeltelregel wordt opgenomen om te voorkomen dat, wanneer volgens een bestemmingsplan bepaalde bouwwerken niet meer dan een bepaald deel van een bouwperceel mogen beslaan, het opengebleven terrein niet nog eens meetelt bij het toestaan van een ander gebouw of bouwwerk, waaraan een soortgelijke eis wordt gesteld. De formulering van de antidubbeltelregel wordt bindend voorgeschreven in het Besluit ruimtelijke ordening (artikel 3.2.4 Bro).
Artikel 6 Algemene regels
In dit artikel is een aantal aanvullende bouwregels geregeld die voor alle bestemmingen kunnen gelden. In dit artikel wordt onder andere geregeld dat de maximale maatvoering mag worden overschreden door ondergeschikte bouwdelen.
Artikel 7 Algemene afwijkingsregels
In dit artikel wordt een opsomming gegeven van de regels waarvan bij omgevingsvergunning kan worden afgeweken. Het gaat hierbij om de bevoegdheid om af te wijken van regels die gelden voor alle bestemmingen in het plan. Dit betreft bijvoorbeeld de omgevingsvergunning ten behoeve van afwijking van de voorgeschreven maten en percentages. Afwijken is overigens alleen mogelijk wanneer hiermee geen onevenredige afbreuk wordt gedaan aan aspecten als de woon- en milieusituatie van aangrenzende percelen.
Artikel 8 Algemene wijzigingsregels
In dit artikel is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen ten behoeve van kleine overschrijdingen van de bestemmingsgrenzen en de Staat van bedrijfsactiviteiten.
Artikel 9 Uitsluiting aanvullende werking bouwverordening
Bij globale bestemmingsplannen bestaat de kans dat bij toetsing van bouwaanvragen sprake is van aanvullende werking van de bouwverordening, omdat het bestemmingsplan ter zake van de stedenbouwkundige bepalingen uit de bouwverordening (zoals rooilijnen) niets regelt. Deze aanvullende werking kan ongewenst zijn, omdat het bestemmingsplan met opzet globaal is gehouden ten aanzien van deze onderwerpen. Artikel 9 voorkomt dat bepalingen uit de bouwverordening alsnog van toepassing kunnen zijn.
Artikel 10 Overige regels
De wettelijke regelingen waarnaar in de regels wordt verwezen, gelden zoals deze luidden op het moment van vaststelling van het plan.
Artikel 11 Overgangsrecht
In artikel 11 zijn regels ondergebracht met betrekking tot het overgangsrecht ten aanzien van bouwwerken en gebruik.
Artikel 12 Slotregel
In dit artikel wordt vastgelegd hoe de planregels kunnen worden aangehaald.