direct naar inhoud van 4.4 Uitgangspunten horeca
Plan: Hoge Hoek
Status: onherroepelijk
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0855.BSP2009045-e001

4.4 Uitgangspunten horeca

In de nota ´Over smaak valt best te twisten´ (2006) is het beleid voor nieuwvestiging van horecabedrijven verwoord. Het horecabeleid verschilt per gebiedstype. Kortweg komt het er op neer dat alleen in het aangewezen horecaconcentratiegebied de horeca zich nog in alle categorieën kan ontwikkelen en uitbreiden. Voor overige gebieden geldt het profiel consolideren of beperkt ontwikkelen.

Binnen het plangebied Hoge Hoek wordt aan de zuidzijde ter plaatse van de Raadhuisstraat 1 een nieuwe vestiging van een horecabedrijf voorgestaan. Op basis van de diverse criteria verwoord in de horecanota is voor het plangebied de beleidsinzet ´beperkt ontwikkelen´ bepaald.

Voor het voorliggend plangebied betekent dit dat alleen winkel- en buurtondersteunende horeca van ten hoogste de categorie 2 kan worden toegestaan. Hiermee worden enkele lichtere vormen horeca toegestaan. Hierbij valt te denken aan lunchrooms en brasserieën. Aan deze horeca wordt een maximaal nettovloeroppervlak toegekend van 500 m².