direct naar inhoud van 10.3 Behandeling Zienswijzen
Plan: Bedrijventerrein Katsbogten 2008
Status: onherroepelijk
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0855.BSP2008014-e001

10.3 Behandeling Zienswijzen

Gedurende de termijn van ter inzage legging zijn twee zienswijzen ingediend. De zienswijzen zijn ingediend door:

1. C. B., per post ingekomen op 18 december 2008

Ten noord oosten van de Oude Rielseweg staat een onderbroken lijn getekend, waarvan de betekenis in de legenda niet is terug te vinden. De lijn ligt buiten de bebouwingsgrens van het betreffende perceel. Dit komt niet overeen met de vigerende bestemmingsplansituatie.

Standpunt gemeente

De op de plankaart opgenomen onderbroken lijn is inderdaad niet correct en zal van de plankaart worden geschrapt. Omdat er op andere locaties wel sprake is van onderbroken lijnen, zal in de legenda een maatvoeringsvlak worden opgenomen.

Conclusie

Zienswijze is gegrond.

2. Gebr. Huybregts bv, per post ingekomen op 18 december 2008

De opgenomen bouwhoogte van 30 meter lijkt willekeurig gekozen. Waarom wordt niet een ruimere bouwhoogte opgenomen, temeer door Salvesen, de kantoortoren in aanbouw, mast McDonalds, plannen Schenker alle aan de rand van het bedrijventerrein de hoogte van 30 meter overschrijden?

De overloopbekkens zijn gedefinieerd als "groen-gebied". Waarom wordt deze beperking opgenomen in onderhavig bestemmingsplan. Indien de gronden nodig zijn voor bijvoorbeeld parkeren dan moet het bestemmingsplan gewijzigd is.

Standpunt gemeente

Binnen de bestemming Bedrijventerrein (BT) is in principe een bouwhoogte van 15 meter toegestaan met een ontheffingsmogelijkheid tot 30 meter. Deze 30 meter is niet willekeurig gekozen maar komt uit onze gemeentelijke beleidsnotitie "Handreiking Hoogbouw", die tevens is toegepast in het vigerende bestemmingsplan "Katsbogten, 3e herziening". Ook in de vigerende bestemmingsplannen voor bedrijventerreinen "Vossenberg" en "Loven" wordt deze beleidslijn van 30 meter overigens gehanteerd.

De zogenaamde overloopbekkens met de bestemming Groen (G) zijn conform de bestaande situatie en het vigerende bestemmingsplan opgenomen. De voor Groen (G) aangewezen gronden zijn ondermeer bestemd voor parkeer- en stallingsvoorziening.

Conclusie

Zienswijze is ongegrond.