direct naar inhoud van 6.3 Regels
Plan: De Zonkade - Aquamarijn
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0796.0002196-1401

6.3 Regels

De bestemmingsplanregels zijn gebaseerd op de Standaard Vergelijkbare BestemmingsPlannen 2008 (SVBP 2008) en het Handboek digitale bestemmingsplannen van de gemeente 's-Hertogenbosch. De bestemmingsplanregels zijn verdeeld over vier hoofdstukken, te weten:

  • hoofdstuk 1: inleidende regels;
  • hoofdstuk 2: bestemmingsregels;
  • hoofdstuk 3: algemene regels;
  • hoofdstuk 4: overgangs- en slotregels.
6.3.1 Inleidende regels

De artikelen in hoofdstuk 1 van de bestemmingsplanregels hebben betrekking op de toepassing van de bestemmingsplanregels. In artikel 1 wordt een omschrijving van de in de regels gehanteerde begrippen gegeven. Artikel 2 geeft de meet- en rekenwijze aan. Deze bepalingen gelden voor alle bestemmingen.

6.3.2 Bestemmingsregels

Dit hoofdstuk omvat een toelichting op de in het plangebied voorkomende bestemmingen. In het plangebied komen vier bestemmingen voor. De in het plangebied voorkomende bestemmingen zijn 'Groen', 'Verkeer', 'Water' en 'Wonen'.

Artikel 3 Groen

De in het plangebied centraal gelegen groenvoorziening is bestemd als 'Groen'. Binnen deze bestemming zijn groen(voorzieningen), park, plantsoen en fiets- en voetpaden toegestaan. De randen van het bestemmingsvlak zijn voorzien van de aanduiding 'parkeerterrein'. Ter plaatse van deze aanduiding zijn tevens parkeervoorzieningen toegestaan.

Onder voorwaarden mogen de gronden met gebouwen en bouwwerken, geen gebouwen zijnde, worden bebouwd.

Artikel 4 Verkeer

Deze bestemming is toegekend aan de toegangsweg en de openbare ruimte / binnenterrein met uitzondering van de centraal gelegen groenvoorziening. Binnen deze bestemming zijn groen(voorzieningen), parkeervoorzieningen, verblijfsgebied, wegen, straten, (fiets- en voet)paden, pleinen en wegverkeer toegelaten alsmede bruggen, dammen en duikers. De reden om bruggen, dammen en duikers toe te staan is dat niet bekend is op welke wijze de toegangsweg wordt gerealiseerd. Om die reden zijn als ondergeschikte functies onder meer ook water en waterhuishoudkundige voorzieningen mogelijk gemaakt.

Onder voorwaarden mogen de gronden met bouwwerken, geen gebouwen zijnde, worden bebouwd.

Artikel 5 Water

De gronden aan de randen van het plangebied zijn bestemd als 'Water'. Deze gronden maken deel uit van de Groote Wielenplas. Binnen deze bestemming zijn ligplaatsen, oever, water en waterberging toegelaten. Een deel van de gronden is voorzien van de specifieke bouwaanduiding 'vlonder'. Ter plaatse van deze aanduiding zijn vlonders op/boven het water toegestaan.

Artikel 6 Wonen

De gronden met de bestemming 'Wonen' zijn bestemd voor aaneengebouwde woningen. De woningen dienen binnen de op de verbeelding aangegeven bouwvlakken te worden gebouwd. De bouwvlakken mogen volledig worden bebouwd. Op de verbeelding is de maximale goot- en bouwhoogte van de woningen aangegeven. Ten behoeve van een doorgetrokken gevel is de bouwaanduiding 'specifieke bouwaanduiding - dakvorm' opgenomen. Onder voorwaarden mag een doorgetrokken gevel worden gebouwd.

In het voorerfgebied mogen aan- en uitbouwen onder voorwaarden worden gebouwd. Om 'verrommeling' in de achtertuinen zoveel mogelijk te beperken, is het bouwen van vergunningplichtige bijgebouwen (aan- en uitbouwen en vrijstaande bijgebouwen) en overkappingen niet toegestaan. Uiteraard zijn vergunningvrije bijgebouwen en overkappingen wel toegestaan.

6.3.3 Algemene regels

In de algemene regels zijn de anti-dubbeltelregel, algemene bouwregels, algemene gebruiksregels en algemene afwijkingsregels opgenomen. Deze algemene regels gelden voor het gehele bestemmingsplan.

6.3.4 Overgangs- en slotregels

Dit vierde en laatste hoofdstuk bevat het overgangsrecht en de slotregel.