Hoofdstuk 7 Maatschappelijke uitvoerbaarheid
Het concept ontwerpbestemmingsplan 'Kom Koudekerke' (versiedatum 2 maart 2012) is in het kader van het vooroverleg toegezonden aan de Provincie Zeeland en het Waterschap Zeeuwse eilanden. Hierna volgen de reacties.
Provincie
De Provincie Zeeland heeft de volgende opmerkingen op het concept ontwerpbestemmingsplan gemaakt.
Opmerkingen:
-
1. Buiten het plangebied (circa 100 buiten de bestemmingsplangrens) ligt de historische windmolen De Lelie. De molenbiotoop van deze molen ligt over het plangebied. Gelet op de Provinciale ruimtelijke verordening moet de molenbiotoop opgenomen worden in het bestemmingsplan.
-
2. In de juridische planbeschrijving ontbreekt de beschrijving van een aantal functieaanduidingen die gebruikt zijn op de verbeelding en in de regels.
De Provincie heeft aangegeven geen reden te zien om verder vooroverleg te voeren over het voorliggende plan.
Beantwoording
-
1. De molenbiotoop is opgenomen in het ontwerpbestemmingsplan. Op de verbeelding is een gebiedsaanduiding weergegeven in en de regels is een regeling opgenomen conform de vereisten uit de Provinciale ruimtelijke verordening. In de toelichting is een beschrijving van de cultuurhistorische waarde van de molen opgenomen.
-
2. De nog niet genoemde functieaanduidingen zijn opgenomen in de juridische planbeschrijving.
Waterschap Zeeuwse eilanden
Het Waterschap Zeeuwse had de volgende aandachtspunten op het concept ontwerpbestemmingsplan.
Opmerkingen
-
1. Ten aanzien van de beoogde woning aan de Biggekerksestraat heeft het waterschap aangegeven wat het te hanteren hoogste streefpeil is. In dit gebied gaat het waterschap uit van een waterpeil van NAP -0,8 m, gebaseerd op een statistische regenbui die eens in de 100 jaar voorkomt.
-
2. Op basis van de archeologische dubbelbestemming Waarde - Archeologie geldt een aanlegverbod voor het uitvoeren van werken, geen bouwwerk zijnde, of van werkzaamheden. Het Waterschap verzoekt activiteiten die plaatsvinden ten behoeve van normaal beheer en onderhoud op te nemen als uitzondering op het aanlegverbod.
-
3. Het Waterschap verzoekt in de regels van de wijzigingsbevoegdheden toe te voegen dat het waterschap om advies wordt gevraagd.
Beantwoording
-
1. Het te hanteren streefpeil is verwerkt in de ruimtelijke onderbouwing voor de beoogde woning aan de Biggekerksestraat.
-
2. In de regels met de archeologische bestemmingen (artikel 16 tot met 18) is de uitzondering voor het uitvoeren van werken en werkzaamheden toegevoegd aan de artikelen. In de artikelen 16.3.2., 17.3.2. en 18.3.2. is een nieuw lid f toegevoegd luidende: de werken en werkzaamheden betrekking hebbende op het normaal beheer en
onderhoud van de gronden.
-
3. Het voeren van een wateroverleg is een wettelijke verplichting bij de totstandkoming van een ruimtelijke ontwikkeling. Het toevoegen van regels aan de wijzigingsbevoegdheid voegt niets toe en is omwille van deregulering dan ook niet opgenomen in de regels van dit bestemmingsplan.