Plan: | Klarenbeek |
---|---|
Status: | vastgesteld |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0687.BPKLA-VG01 |
In deze regels wordt verstaan onder:
het bestemmingsplan Klarenbeek met identificatienummer NL.IMRO.0687.BPKLA-VG01 van de gemeente Middelburg.
de geometrisch bepaalde planobjecten met de bijbehorende regels (en eventuele bijlagen).
de verbeelding (plankaart) van het bestemmingsplan Klarenbeek.
een geometrisch bepaald vlak of figuur, waarmee gronden zijn aangeduid, waar ingevolge de regels, regels worden gesteld ten aanzien van het gebruik en/of het bebouwen van deze gronden.
de grens van een aanduiding indien het een vlak betreft.
een aan een hoofdgebouw gebouwd gebouw dat in functioneel en bouwkundig opzicht ondergeschikt is aan een op hetzelfde bouwperceel gelegen hoofdgebouw.
één of meer gebouwen en/of bouwwerken, geen gebouwen zijnde.
een onderneming gericht op het vervaardigen, bewerken, herstellen, installeren of inzamelen van goederen, alsmede verhuur, opslag en distributie van goederen dan wel op het bedrijfsmatig verlenen van diensten, waarbij eventueel detailhandel uitsluitend plaatsvindt als niet zelfstandig onderdeel van de onderneming.
een bedrijfsactiviteit, uitgevoerd door (één van) de hoofdbewoner(s) van de woning, waarvan de activiteiten in hoofdzaak niet verkeersaantrekkend of milieuhinderlijk zijn, en geen betrekking hebben op detailhandel of horecagerelateerde activiteiten, die op kleine schaal in een woning wordt uitgeoefend, waarbij de desbetreffende activiteit een ruimtelijke uitstraling heeft die in overeenstemming is met de woonfunctie en de woonomgeving ter plaatse.
een nevenactiviteit in bestaande woon- en slaapvertrekken in een bestaande woning waar logies wordt verstrekt en waar eventueel afzonderlijke maaltijden worden verstrekt aan gasten.
een beroep, dat in een woning door de bewoner wordt uitgeoefend, waarbij de woning in overwegende mate haar woonfunctie behoudt en dat een ruimtelijke uitstraling heeft die met de woonfunctie in overeenstemming is, met uitzondering van detailhandel en bedrijven die milieuplichtig zijn.
een geometrisch bepaald vlak met eenzelfde bestemming.
de grens van een bestemmingsvlak.
een vrijstaand gebouw dat in functioneel opzicht ondergeschikt is aan een op hetzelfde bouwperceel gelegen hoofdgebouw.
het plaatsen, het geheel of gedeeltelijk oprichten, vernieuwen of veranderen en het vergroten van een bouwwerk, alsmede het geheel of gedeeltelijk oprichten, vernieuwen of veranderen van een standplaats.
de grens van een bouwvlak.
een aaneengesloten stuk grond, waarop ingevolge de regels een zelfstandige, bij elkaar behorende bebouwing is toegelaten.
een grens van een bouwperceel.
een geometrisch bepaald vlak, waarmee gronden zijn aangeduid, waar ingevolge de regels bepaalde gebouwen en bouwwerken, geen gebouwen zijnde, zijn toegelaten.
elke constructie van enige omvang van hout, steen, metaal of ander materiaal, die hetzij direct hetzij indirect met de grond is verbonden, hetzij direct of indirect steun vindt in of op de grond.
een constructie ter vergroting van een gebouw, die zich tussen de dakgoot en de nok van een dakvlak bevindt, waarbij deze constructie onder de noklijn is gelegen en de onderzijde van de constructie in het dakvlak is geplaatst.
een constructie ter vergroting van een gebouw, die zich boven de dakgoot bevindt, waarbij deze constructie (deels) boven de oorspronkelijke nok uitkomt en de onderzijden van de constructie in één of beide dakvlak(ken) is (zijn) geplaatst.
het bedrijfsmatig te koop aanbieden waaronder de uitstalling ten verkoop, verkopen en leveren van goederen, aan personen die die goederen kopen voor gebruik, verbruik of aanwending anders dan in de uitoefening van een beroeps- of bedrijfsactiviteit, alsmede anders dan voor gebruik ter plaatse.
het bedrijfsmatig verlenen van diensten, waarbij het publiek rechtstreeks (al dan niet via een balie) te woord wordt gestaan en geholpen, zoals reis- en uitzendbureaus, kapsalons, fysiopraktijk, belwinkels, pedicures, wasserettes, makelaarskantoren, internetwinkels en bankfilialen met uitzondering van een seksinrichting.
elk bouwwerk, dat duurzaam verbonden is aan de grond en een voor mensen toegankelijke, overdekte, geheel of gedeeltelijk met wanden omsloten ruimte vormt.
een of meer panden, of een gedeelte daarvan, dat noodzakelijk is voor de verwezenlijking van de geldende of toekomstige bestemming van een perceel en, indien meer panden of bouwwerken op het perceel aanwezig zijn, gelet op die bestemming het belangrijkst is.
voorzieningen gericht op het verlenen van diensten op administratief, financieel, architectonisch, juridisch of een daarmee gelijk te stellen gebied, waarbij het publiek niet of slechts in ondergeschikte mate rechtstreeks te woord wordt gestaan en geholpen.
het op bedrijfsmatige wijze uitoefenen van activiteiten, waarvoor geen melding- of vergunningplicht op grond van het Besluit omgevingsrecht en Ministeriële regeling omgevingsrecht geldt en die door de beperkte omvang in een gedeelte van een woning en de daarbijbehorende bebouwing worden uitgeoefend, waarbij de woonfunctie als primaire functie behouden en herkenbaar blijft.
voorzieningen en instellingen, gericht op het aanbieden en uitoefenen van activiteiten, gericht op de sociale, maatschappelijke, medische, zorgverlenende, educatieve, levensbeschouwelijke, en openbare dienstverlening als ook beschermde woonvormen, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en buitenschoolse opvang.
alle aanduidingen die betrekking hebben op afmetingen, percentages, oppervlakten, hellingshoeken en aantallen, zowel ten aanzien van het bouwen als ten aanzien van het gebruik.
voorzieningen ten behoeve van het openbare nut, zoals transformatorhuisjes, gasreduceerstations, schakelhuisjes, duikers, bemalingsinstallaties, gemaalgebouwtjes, telefooncellen, voorzieningen ten behoeve van (ondergrondse) afvalinzameling en apparatuur voor telecommunicatie.
een bouwkundige constructie van enige omvang, geen pand en geen gebouw zijnde, die direct en duurzaam met de aarde is verbonden.
een overig bouwwerk, voorzien van een gesloten dak.
de kleinste bij de totstandkoming functioneel en bouwkundig-constructief zelfstandige eenheid die direct en duurzaam met de aarde is verbonden en betreedbaar en afsluitbaar is.
een voor het publiek toegankelijke, besloten ruimte, waarin bedrijfsmatig seksuele handelingen worden verricht of vertoningen van erotisch/pornografische aard plaatsvinden, waarbij onder een seksinrichting in elk geval wordt verstaan een seksbioscoop, seksautomatenhal, een sekstheater, een parenclub of prostitutiebedrijf (waaronder begrepen een erotische massagesalon), al dan niet in combinatie met elkaar.
voor verblijf geschikte al dan niet aan hun oorspronkelijk gebruik onttrokken voer- en vaartuigen, arken, caravans, tenten en andere soortgelijke constructies, alsmede tenten; een en ander voor zover geen bouwwerken zijnde.
de gevel van het hoofdgebouw die door zijn aard, functie, constructie dan wel gelet op uitstraling ervan als belangrijkste gevel kan worden aangemerkt.
de lijn die, in combinatie met de rechte lijnen die in het verlengde daarvan zijn te trekken, bij het bouwen aan de wegzijde (voorgevelrooilijn) of aan de van de weg afgekeerde zijde (achtergevellijn) niet mag worden overschreden.
de huisvesting van personen die zelfstandig, of nagenoeg zelfstandig dan wel onder geringe en vrijblijvende begeleiding plaatsvindt.
een complex van ruimten, dat krachtens zijn indeling geschikt en bestemd is voor de huisvesting van een huishouden.
een woning die deel uitmaakt van een blok van meer dan twee woningen, waarvan het hoofdgebouw aan tenminste één zijde aan het op het aangrenzende bouwperceel gelegen hoofdgebouw is gebouwd.
een woning deel uitmakende van een gebouw dat twee of meer geheel of gedeeltelijk boven elkaar gelegen woningen omvat en uit twee of meer bouwlagen bestaat, of waarbij (een deel van) de eerste bouwlaag van het gebouw voor andere met de betreffende bestemming in overeenstemming zijnde doeleinden wordt gebruikt.
een woning die deel uitmaakt van een blok van twee woningen, waarvan het hoofdgebouw aan één zijde aan het op het aangrenzende bouwperceel gelegen hoofdgebouw is gebouwd.
een woning die met inbegrip van aan- en uitbouwen en aangebouwde bijgebouwen los staat van de zijdelingse bouwperceelsgrenzen.
Bij toepassing van deze regels wordt als volgt gemeten:
afstanden tussen bouwwerken onderling alsmede afstanden van bouwwerken tot perceelsgrenzen daar gemeten waar deze afstanden het kleinst zijn.
vanaf het peil tot aan het hoogste punt van een gebouw of een overig bouwwerk met uitzondering van ondergeschikte bouwonderdelen, zoals schoorstenen, antennes, en naar de aard daarmee gelijk te stellen bouwonderdelen.
tussen (de lijnen getrokken door) de buitenzijde van de gevels en/of het hart van de scheidsmuren.
vanaf het peil tot aan de bovenkant van de goot, c.q. de druiplijn, het boeibord, of een daarmee gelijk te stellen constructiedeel, hellende dakvlakken, topgevels, dakkapellen - voor zover deze minder dan 50% van de breedte van het dakvlak beslaan - en liftopbouwen daaronder niet begrepen.
tussen de onderzijde van de begane grondvloer, de buitenzijde van de gevels (en/of het hart van de scheidsmuren) en de buitenzijde van daken en dakkapellen.
tussen de buitenwerkse gevelvlakken en/of het hart van de scheidingsmuren, neerwaarts geprojecteerd op het gemiddelde niveau van het afgewerkte bouwterrein ter plaatse van het bouwwerk.
De voor 'Bedrijf' (B) aangewezen gronden zijn bestemd voor:
Voor het bouwen gelden de volgende regels:
bouwwerk | goothoogte | bouwhoogte | oppervlakte/ inhoud | |
a. | gebouwen | - | zie maatvoerings- aanduiding |
- |
b. | erfafscheidingen grenzend aan openbaar gebied | - | 1 m | - |
c. | overige erfafscheidingen | - | 2 m | - |
d. | lichtmasten | - | 9 m | - |
e. | overige bouwwerken, geen gebouwen, zijnde | - | 3 m | - |
Burgemeester en wethouders zijn bevoegd nadere eisen te stellen omtrent de situering en afmeting van de gebouwen mede in verband met de inrichting van de onbebouwde terreinen, met inachtneming van de volgende bepalingen:
De voor 'Gemengd' (GD) aangewezen gronden zijn bestemd voor:
Voor het bouwen gelden de volgende regels:
bouwwerk | goothoogte | bouwhoogte | oppervlakte/ inhoud | |
a. | gebouwen | zie maatvoerings- aanduiding |
zie maatvoerings- aanduiding |
zie maatvoerings- aanduiding |
b. | erfafscheidingen grenzend aan openbaar gebied | - | 1 m | - |
c. | overige erfafscheidingen | - | 2 m | - |
d. | andere overige bouwwerken | - | 3 m | - |
De voor 'Groen' (G) aangewezen gronden zijn bestemd voor:
Op deze gronden worden gebouwd:
bouwwerk | goothoogte | bouwhoogte | oppervlakte/ inhoud | |
a. | gebouwen t.b.v. nutsvoorzieningen | - | 3 m | 15 m2 |
b. | lichtmasten | - | 9 m | - |
c. | andere overige bouwwerken | - | 3 m | - |
aanduiding | goothoogte | bouwhoogte | oppervlakte/ inhoud | |
a. | 'specifieke bouwaanduiding - geluidscherm 1' [sba-g1] | - | 3 m | - |
Met betrekking tot het gebruik gelden de volgende regels:
De voor 'Maatschappelijk' (M) aangewezen gronden zijn bestemd voor:
Voor het bouwen gelden de volgende regels:
bouwwerk | goothoogte | bouwhoogte | oppervlakte/ inhoud | |
a. | gebouwen | zie maatvoerings- aanduiding |
zie maatvoerings- aanduiding |
zie maatvoerings- aanduiding |
b. | erfafscheidingen grenzend aan openbaar gebied | - | 1 m | - |
c. | overige erfafscheidingen | - | 2 m | - |
d. | lichtmasten | - | 9 m | - |
e. | overige bouwwerken | - | 3 m | - |
Met betrekking tot het gebruik gelden de volgende regels:
Burgemeester en wethouders zijn bevoegd af te wijken van het bepaalde in lid 6.3 teneinde de vestiging van een buurt- of clubhuis toe te staan, met inachtneming van de volgende bepalingen:
De voor 'Tuin' (T) aangewezen gronden zijn bestemd voor;
Op deze gronden worden gebouwd:
De goothoogte, bouwhoogte, de oppervlakte en/of de inhoud van een gebouw of overig bouwwerk bedragen ten hoogste de volgende aangegeven maten:
bouwwerk | goothoogte | bouwhoogte |
oppervlakte/ inhoud |
|
a. | erfafscheidingen | - | 1 m | - |
b. | lichtmasten | - | 9 m | - |
c. | andere overige bouwwerken | - | 3 m | - |
Indien de maatvoering van bestaande erfafscheidingen afwijkt van het hierboven bepaalde dan geldt de bestaande maatvoering als maximum.
Burgemeester en wethouders kunnen bij een omgevingsvergunning afwijken van het bepaalde in lid 7.2, teneinde aan- en uitbouwen, bijgebouwen of overkappingen te kunnen toestaan, met inachtneming van de volgende regels:
Burgemeester en wethouders kunnen bij een omgevingsvergunning afwijken van het bepaalde in lid 7.2.1 sub a, teneinde bijgebouwen en overkappingen toe te staan, met inachtneming van de volgende regels:
De voor 'Verkeer' (V) aangewezen gronden zijn bestemd voor:
Op deze gronden worden gebouwd:
bouwwerk | goothoogte | bouwhoogte | oppervlakte/ inhoud | |
a. | nutsvoorzieningen | - | 3 m | 15 m² |
b. | lichtmasten | - | 9 m | - |
c. | geluidwerende voorzieningen | - | 3 m | - |
d. | andere overige bouwwerken | - | 9 m | - |
aanduiding | goothoogte | bouwhoogte | oppervlakte/ inhoud | |
a. | 'specifieke bouwaanduiding - geluidscherm 1' [sba-g1] | - | 3 m | - |
b. | 'specifieke bouwaanduiding - geluidscherm 2' [sba-g2] | - | 3,2 m | - |
c. | 'specifieke bouwaanduiding - geluidscherm 3' [sba-g3] | - | 3,3 m | - |
d. | 'specifieke bouwaanduiding - geluidscherm 4' [sba-g4] | - | 3,5 m | - |
e. | 'specifieke bouwaanduiding - geluidscherm 5' [sba-g5] | - | 3,7 m | - |
Met betrekking tot het gebruik gelden de volgende regels:
De voor 'Water' (WA) aangewezen gronden zijn bestemd voor:
Op deze gronden worden gebouwd:
De goothoogte, bouwhoogte, de oppervlakte en/of de inhoud van een gebouw of overig bouwwerk bedragen ten hoogste de volgende aangegeven maten:
bouwwerk | goothoogte | bouwhoogte | oppervlakte / inhoud | |
overige bouwwerken | - | 3 m | - |
De voor 'Wonen' (W) aangewezen gronden zijn bestemd voor:
Voor het bouwen gelden de volgende regels:
bouwwerk | goothoogte | bouwhoogte | oppervlakte / inhoud | |
a. | hoofdgebouwen | zie maatvoeringsaanduiding | zie maatvoeringsaanduiding en anders 4 m hoger dan de goothoogte | - |
b. | aan- en uitbouwen, overkappingen en bijgebouwen | 3 m | 4,5 m | - |
c. | aan- en uitbouwen, overkappingen en bijgebouwen buiten het bouwvlak |
3 m | 3 m | maximaal 40% en 40 m² (waarvan maximaal 6 m2 voor de voorgevelrooilijn) |
d | garages | zie maatvoeringsaanduiding | zie maatvoeringsaanduiding | - |
e. | erfafscheidingen grenzend aan openbaar gebied | - | 1 m | - |
f. | overige erfafscheidingen | - | 2 m | - |
h. | overige bouwwerken | - | 3 m | 10 m² |
Ter plaatse van de aanduiding 'woonwagenstandplaats' (wp) geldt, in afwijking van het bepaalde onder lid 10.2.1 dat op de gronden worden gebouwd:
bouwwerk | goothoogte | bouwhoogte |
oppervlakte/ inhoud |
|
a. | woonwagens | zie maatvoerings- aanduiding |
zie maatvoeringsaanduiding en anders 4 m hoger dan de goothoogte | - |
b | erfafscheidingen grenzend aan openbaar gebied | - | 1 m | |
c | aan- en uitbouwen, overkappingen en bijgebouwen | 3 m | 4, 5 m | 20 m2 per woonwagen |
c. | overige erfafscheidingen | - | 2 m | - |
d. | overige bouwwerken | - | 3 m | - |
Burgemeester en wethouders zijn bevoegd nadere eisen te stellen omtrent de situering van tuinhuisjes als bedoeld in lid 10.2.2 sub c teneinde te waarborgen dat de op te richten bebouwing geen onnodig nadelige veranderingen teweeg brengt in de bezonningssituatie op de aangrenzende erven of tuinen en / of in de licht- en luchttoetreding van de aangrenzende bebouwing, met inachtneming van de volgende regels:
Burgemeester en wethouders zijn bevoegd nadere eisen te stellen omtrent de kapvorm en situering en vorm van dakkapellen teneinde een samenhangend straat- en bebouwingsbeeld te behouden, met inachtneming van de volgende regels:
Burgemeester en wethouders kunnen bij een omgevingsvergunning afwijken van het bepaalde in lid 10.2.1 sub b teneinde nieuwe woningen of een ander woningtype te kunnen toestaan, met inachtneming van de volgende regels:
Burgemeester en wethouders kunnen bij een omgevingsvergunning afwijken van het bepaalde in lid 10.2.2 sub a onder c, teneinde een grotere oppervlakte te kunnen toestaan, met inachtneming van de volgende regels:
Burgemeester en wethouders kunnen bij een omgevingsvergunning afwijken van het bepaalde in lid 10.2.1 sub g, h en i teneinde voor de voorgevelrooilijn of aan de zijkant van de woning, bijgebouwen en overkappingen toe te staan, met inachtneming van de volgende regels:
Burgemeester en wethouders kunnen bij een omgevingsvergunning afwijken van de in lid 10.2.2 sub a onder a bedoelde goothoogte en / of bouwhoogte, teneinde dakopbouwen te kunnen toestaan, met inachtneming van de volgende regels:
Behoudens het gebied met de aanduiding 'wetgevingzone - afwijkingsgebied', kunnen burgemeester en wethouders bij een omgevingsvergunning afwijken van het bepaalde in lid 10.2.2 sub a onder b inzake de bouwhoogte teneinde hogere bijgebouwen te kunnen toestaan, met inachtneming van de volgende regels;
Met betrekking tot het gebruik van gronden en bouwwerken gelden de volgende regels:
Burgemeester en wethouders kunnen bij een omgevingsvergunning afwijken van het bepaalde in 10.5 onder b teneinde ter plaatse van de gronden met de bestemming 'Wonen'- in samenhang daarmee - ook het gebruik toe te staan van gedeelten van hoofdgebouwen, inclusief aan- en uitbouwen, voor een bedrijf aan huis en bed en breakfast, voor zover:
Burgemeester en wethouders zijn bevoegd de aanduidingen 'vrijstaand' [vrij], 'twee-aaneen' [tae] of 'aaneengebouwd' [aeg] te wijzigen in de aanduiding 'gestapeld' [gs] teneinde gestapelde woningbouw te kunnen toestaan, met inachtneming van de volgende regels;
De voor 'Waarde - Archeologie - 1' (WR-A1) aangewezen gronden zijn - bij wijze van dubbelbestemming - bestemd voor bescherming en veiligstelling van archeologische waarden.
Voor het bouwen gelden de volgende regels:
om zonder of in afwijking van een schriftelijke vergunning van het bevoegd gezag (Omgevingsvergunning voor het uitvoeren van werken, geen bouwwerk zijnde, of van werkzaamheden) de navolgende werken en / of werkzaamheden uit te voeren:
Het in lid 11.3.1 vervatte verbod geldt niet voor het uitvoeren van:
De werken en werkzaamheden, zoals in lid 11.3.1 bedoeld, zijn slechts toelaatbaar, indien:
Het is verboden op of in de gronden met de bestemming 'Waarde - Archeologie - 1' zonder of in afwijking van een omgevingsvergunning van het bevoegd gezag (Omgevingsvergunning voor het slopen), bouwwerken te slopen.
Het verbod als bedoeld in lid 11.4.1 is niet van toepassing indien:
Een omgevingsvergunning voor het slopen, zoals in lid 11.4.1 bedoeld, kan slechts worden verleend indien:
Burgemeester en wethouders kunnen het bestemmingsvlak met de in lid 11.1 genoemde bestemming verwijderen, met inachtneming van de volgende regels:
Burgemeester en wethouders kunnen de vorm van het bestemmingsvlak met de in lid 11.1 genoemde bestemming veranderen, met inachtneming van de volgende regels:
De voor 'Waarde - Archeologie - 3' (WR-A3) aangewezen gronden zijn - bij wijze van dubbelbestemming - bestemd voor bescherming en veiligstelling van archeologische verwachtingswaarden.
Voor het bouwen gelden de volgende regels:
Het is verboden om zonder of in afwijking van een omgevingsvergunning van het bevoegd gezag (Omgevingsvergunning voor het uitvoeren van werken, geen bouwwerk zijnde, of van werkzaamheden) de navolgende werken en / of werkzaamheden uit te voeren:
Het verbod van lid 12.3.1 is niet van toepassing, indien:
De werken en werkzaamheden, zoals in lid 12.3.1 bedoeld, zijn slechts toelaatbaar, indien:
Het is verboden op of in de gronden met de bestemming 'Waarde - Archeologie - 3' zonder of in afwijking van een omgevingsvergunning van het bevoegd gezag, bouwwerken te slopen.
Het verbod als bedoeld in lid 12.4.1 is niet van toepassing indien:
Een omgevingsvergunning voor het slopen, zoals in lid 12.4.1 bedoeld, kan slechts worden verleend indien:
Burgemeester en wethouders kunnen het bestemmingsvlak met de in lid genoemde 12.1 bestemming verwijderen, met inachtneming van de volgende regels:
Burgemeester en wethouders kunnen de vorm van het bestemmingsvlak met de in lid 12.1 genoemde bestemming veranderen, met inachtneming van de volgende regels:
Grond die eenmaal in aanmerking is genomen bij het toestaan van een bouwplan waaraan uitvoering is gegeven of alsnog kan worden gegeven, blijft bij de beoordeling van latere bouwplannen buiten beschouwing.
De bouwgrenzen, niet zijnde bestemmingsgrenzen, mogen in afwijking van de plankaart en hoofdstuk 2 uitsluitend worden overschreden door;
Het is verboden de in het plan begrepen gronden en bouwwerken te gebruiken in strijd met de in het plan gegeven bestemming en met het in of krachtens het plan ten aanzien van het gebruik van gronden en bouwwerken bepaalde.
Een strijdig gebruik als bedoeld in lid 15.1 is in ieder geval:
Onder strijdig gebruik als bedoeld in lid 15.1 wordt niet verstaan:
Ter plaatse van de gebiedsaanduiding 'overig – parkeergarage' is een (ondergrondse/halfverdiepte) stallingsruimte voor uitsluitend motorvoertuigen en fietsen toegestaan.
Burgemeester en wethouders zijn bevoegd - tenzij op grond van hoofdstuk 2 terzake reeds een omgevingsvergunning voor het afwijken kan worden verleend - bij omgevingsvergunning af te wijken van de bepalingen van het plan voor:
Een omgevingsvergunning voor het afwijken wordt niet verleend indien daardoor onevenredige afbreuk wordt gedaan aan de ingevolge de bestemming gegeven gebruiksmogelijkheden van aangrenzende gronden en bouwwerken.
Burgemeester en wethouders kunnen de in het plan opgenomen bestemmingen wijzigen ten behoeve van overschrijding van bestemmingsgrenzen, voor zover zulks van belang is voor een technisch betere realisering van bestemmingen of bouwwerken dan wel voor zover zulks noodzakelijk is in verband met de werkelijke toestand van het terrein. De overschrijdingen bedragen echter niet meer dan 3 m en het bestemmingsvlak wordt met niet meer dan 10% vergroot.
Burgemeester en wethouders zijn bevoegd de bestemmingen 'Verkeer' en 'Groen' te wijzigen in de bestemming 'Wonen', teneinde erven behorende bij woningen te kunnen vergroten in het kader van uitgifte van de openbare ruimte en/of ten behoeve van het optimaliseren van een zo efficiënt en doelmatig mogelijk ruimtegebruik, met inachtneming van de volgende bepalingen:
Burgemeester en wethouders zijn ter plaatse van de aanduiding 'wetgevingszone - wijzigingsgebied' bevoegd om de bestemmingsgrenzen van de bestemming 'Groen', 'Verkeer' en 'Wonen' te wijzigen alsmede de grenzen van de op de verbeelding aangegeven bouwvlakken te wijzigen, met dien verstande dat de bouwvlakken niet in de richting van de woningen aan de Gerrit van der Veenstraat 3 t/m 11 en Sir Winston Churchilllaan 10 kunnen worden verschoven.
Op de voorbereiding van een besluit tot het stellen van nadere eisen is de volgende procedure van toepassing:
Deze regels worden aangehaald als: Regels van het bestemmingsplan Klarenbeek.