Type plan: bestemmingsplan
Naam van het plan: Hooijkaas
Status: vastgesteld
Plan identificatie: NL.IMRO.0608.BP1040Hooijkaas-VG01

6.2 Maatschappelijke uitvoerbaarheid

6.2.1 Inspraak
De gemeente is in de mogelijkheid om het voorontwerpbestemmingsplan gedurende zes weken ter inspraak te leggen. Burgers kunnen gedurende de inspraakperiode reageren op het plan. 
Op 31 mei 2010 ia publiekelijk kennis gegeven van het voornemen het bestemmingsplan voor te bereiden, een en ander als voorgeschreven in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening.
 
Omdat omwonende en maatschappelijke organisaties intensief bij de voorbereiding van het ontwikkelingsplan zijn betrokken, heeft de gemeente afgezien van een inspraakprocedure op basis van de Inspraakverordening Schoonhoven.
   
6.2.2 Vooroverleg
Bij de voorbereiding van een (voor)ontwerpbestemmingsplan dient op grond van artikel 3.1.6 lid 1, sub c overleg te worden gevoerd als bedoeld in artikel 3.1.1. Bro. Op basis van het eerste lid van dit artikel wordt overleg gevoerd met waterschappen en met die diensten van provincie en Rijk die betrokken zijn bij de zorg voor de ruimtelijke ordening of belast zijn met de behartiging van belangen welke in het plan in het geding zijn. Gedurende het vooroverleg zal een ieder in de mogelijkheid worden gesteld om een reactie te geven op het voorontwerp.
In de periode van augustus tot en met oktober 2010 heeft over het voorontwerp van dit bestemmingsplan bestuurlijk overleg plaatsgehad. Hierbij zijn de volgende overheden benaderd:
  • VROM-Inspectie;
  • Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (Ministerie OCW);
  • provincie Zuid-Holland;
  • Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpernerwaard;
  • gemeente Bergambacht;
  • gemeente Lopik;
  • gemeente Vlist. 
De verschillende overlegpartners is gevraagd om een reactie te geven op het voorontwerpbestemmingsplan. Het plan heeft alleen voor de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE) aanleiding gegeven voor het maken van opmerkingen. De opmerkingen van het RCE zijn overgenomen in voorliggend bestemmingsplan. De vooroverlegreactie is opgenomen als bijlage bij de toelichting.
6.2.3 Zienswijzen
Het ontwerpbestemmingsplan zal conform afdeling 3.4 Awb gedurende 6 weken ter inzage gelegd worden. Hierbij is er de mogelijkheid van zienswijzen voor een ieder, ook voor overlegpartners. Na vaststelling door de Raad zal het vaststellingsbesluit bekend gemaakt worden. Het bestemmingsplan ligt na bekendmaking dan 6 weken ter inzage. Gedurende deze termijn is er de mogelijkheid van beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State.
 
Met ingang van 24 november 2010 tot en met 4 januari 2011 heeft het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegen. Gedurende de periode is er één zienswijze ingediend. Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard laat per brief van 14 december 2010 weten dat het plan aanleiding geeft tot het maken van een reactie. Naar aanleiding van de reactie is in de verbeelding de dubbelbestemming waterstaat-waterkering opgenomen. Eveneens is in de regels van het bestemmingsplan het artikel waterstaat-waterkering opgenomen. De reactie van het hoogheemraadschap is als bijlage bij de toelichting bijgevoegd.