direct naar inhoud van 6.3 De bestemmingen
Plan: Boulevard I
Status: onherroepelijk
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0599.BP2050Boulevard1-OH01

6.3 De bestemmingen

In het bestemmingsplan zijn verschillende bestemmingen opgenomen. In deze paragraaf wordt in alfabetische volgorde kort ingegaan op de inhoud van de verschillende bestemmingen.

Groen

Hieronder vallen de openbare groenvoorzieningen, speelvoorzieningen en voet- en fietspaden alsmede nuts- en waterhuishoudkundige voorzieningen. Alleen gebouwen ten behoeve van voorzieningen van algemeen nut en bouwwerken, geen gebouwen zijnde, zijn toegestaan.

Verkeer - Verblijfsgebied

De openbare wegen (30 km/h-wegen) en parkeervoorzieningen zijn (met uitzondering van de openbare wegen en parkeervoorzieningen die in de bestemming 'Wonen' mogelijk zijn) in deze bestemming opgenomen. Binnen de bestemming is ook ruimte voor nuts-, speel-, groen- en waterhuishoudkundige voorzieningen. Ten behoeve van deze bestemming mogen gebouwen ten behoeve van voorzieningen van algemeen nut en bouwwerken, geen gebouwen zijnde, worden gebouwd. De exacte ligging van de verschillende voorzieningen, zoals groenvoorzieningen, parkeervoorzieningen enzovoorts ligt niet vast. Dit geeft vrijheid bij de nadere vormgeving en inrichting van het openbaar gebied. Het herinrichten van wegen kan daardoor op een eenvoudige manier geschieden, zonder dat een bestemmingsplan onwenselijke en ongefundeerde barrières oproept.

Wonen

Deze gronden zijn bestemd voor het wonen. Op gronden met de bestemming 'Wonen' kunnen uitsluitend gestapelde woningen worden gebouwd met de daarbij behorende parkeervoorzieningen. Per woning dient voorzien te worden in voldoende parkeergelegenheid, hiertoe wordt verwezen naar het gemeentelijk parkeerbeleid. Deze parkeergelegenheid dient ter plaatse van de bestemmingen 'Wonen' dan wel 'Verkeer - Verblijfsgebied' gerealiseerd te worden.

Aan-huis-verbonden beroep

Aan-huis-verbonden beroepsactiviteiten zijn als ondergeschikte functie bij de hoofdfunctie wonen toegestaan. Deze mogen alleen voorkomen zolang de omvang niet meer dan 40% van de gezamenlijke vloeroppervlakte van de bebouwing bedraagt. Dit geldt tot een maximum van 45 m² per woning.

Bouwmogelijkheden

In het bestemmingsplan is voor de te realiseren woningen door middel van bouwvlakken bepaald binnen welke grenzen de bebouwing dient te worden gesitueerd. De voorgevel mag in de bouwgrens worden gebouwd of daarachter. Daar waar op de plankaart een gevellijn is opgenomen dient het hoofdgebouw voor 70% in de gevellijn gebouwd te worden. Het bouwvlak mag niet worden overschreden met uitzondering van ondergeschikte onderdelen van gebouwen, zoals luifels en balkons. De bouwhoogte varieert en mag niet meer bedragen dan op basis van de plankaart en regels is toegestaan. Het aantal woningen is gereguleerd op de plankaart en in de bijbehorende regels. De bebouwingsregeling bevat verder specifieke bouwregels ten aanzien van bouwwerken, geen gebouwen zijnde.

Leiding-Olie (dubbelbestemming)

In het plangebied komt een olieleiding voor. Deze planologisch relevante leiding is op de plankaart aangegeven. In de regels is een dubbelbestemming opgenomen die het samenvallende gebruik van gronden en bouwwerken regelt. Burgemeester en wethouders kunnen de plaatsgebonden risicocontour wijzigen indien de wijziging betrekking heeft op het verschuiven dan wel laten vervallen van de plaatsgebonden risicocontour.

Waterstaat - Waterkering (dubbelbestemming)

In verband met de aanwezigheid van een waterkering onder de Boulevard is de dubbelbestemming 'Waterstaat - Waterkering' toegekend, waardoor de belangen van de dijkbeheerder worden veiliggesteld. Binnen deze zone 'Waterstaat - Waterkering' is de Keur van kracht. Alle bouw- en graafwerkzaamheden zijn verboden en dienen te worden getoetst door het waterschap of deze de stabiliteit van de waterkering kunnen aantasten, voordat ontheffing van de Keur wordt afgegeven.