direct naar inhoud van 6.2 Milieu-effectrapportage
Plan: Terbregsehof
Status: onherroepelijk
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0599.BP1002Terbregshof-oh02

6.2 Milieu-effectrapportage

De centrale doelstelling van het instrument milieueffectrapportage is het milieubelang een volwaardige plaats te geven in de besluitvorming over activiteiten met mogelijk belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu. De basis van de milieueffectrapportage wordt gevormd door de EU Richtlijn m.e.r. De richtlijn is van toepassing op de milieueffectbeoordeling van openbare en particuliere projecten die aanzienlijke gevolgen voor het milieu kunnen hebben.

De Europese regelgeving is in de Nederlandse wetgeving onder andere geïmplementeerd in de Wet milieubeheer en in het Besluit milieueffectrapportage 1994. In de bijlagen behorende bij het Besluit m.e.r. zijn de m.e.r.-plichtige activiteiten (de C-lijst) en de m.e.r.-beoordelingsplichtige activiteiten (de D-lijst) beschreven.

De plannen voor de ontwikkeling van kantoorgebouwen zijn in de vaststellingsfase van het bestemmingsplan teruggedraaid. De eerder beoogde ontwikkelingen zijn niet MER-plichtig. De totale bedrijfsvloeroppervlakte van de te beoogde kantoren aan de Terbregseweg is ongeveer 5.000 m2. Dat is veel lager dan de drempelwaarde van 200.000 m2 volgens de D-lijst van het besluit MER.