direct naar inhoud van 4.5 Overige bestemmingen
Plan: Terbregsehof
Status: onherroepelijk
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0599.BP1002Terbregshof-oh02

4.5 Overige bestemmingen

4.5.1 Bedrijventerrein

Het postdistributiecentrum aan de westzijde van de Terbregseweg is eveneens bestemd met de bestemming 'Bedrijventerrein'. Op de plankaart is het bebouwingspercentage en de maximale bouwhoogte aangegeven.

4.5.2 Metaalbedrijf

Het pand aan de Terbregseweg 179 is direct gelegen naast het metaalbedrijf van Maatmetaal. In het metaalbedrijf is het bewerken, gieten en (groot)verhandelen van metaal toegestaan. In het nieuwe bestemmingsplan is het voormalig woonhuis bestemd als Bedrijf.

4.5.3 Groen, recreatieve voorzieningen en water

Aan groenvoorzieningen met de bijbehorende paden en watergangen is de bestemming "Groen" gegeven.

Op deze bestemming is aan de Terbregseweg tevens een detailhandel in tenten toegestaan. Op het terrein staan diverse tenten Op de bestemming "Sport - Sport en speelterrein" zijn recratieve voorzieningen mogelijk, zoals bijvoorbeeld het onderkomen vvan de schaatsvereniging s.v. Rotterdam.

4.5.4 Verkooppunt voor motorbrandstoffen

In het plangebied en op korte afstand van het plangebied bevindt zich aan de Bosdreef een verkooppunt voor motorbrandstoffen. Voor deze verkooppunten is ook een LPG vulpunt en een afleverzuil aanwezig die van invloed zijn op het plangebied.

4.5.5 Verkeers- en verblijfsgebied

Binnen het plangebied zijn twee belangrijke ontsluitingswegen gelegen, de Terbregseweg en de Bosdreef/ Hoofdweg. Door de ontwikkeling van de kantoorvilla's aan de Terbregseweg is het noodzakelijk dat de verkeerssituatie aangepast wordt. Dit om een goede doorstroming en veilige verkeerssituatie te behouden. De nieuwe situatie is op de plankaart weergegeven.

De overige wegen binnen het plangebied vormen verblijfsgebied. Bij de realisatie van kantoren zijn nieuwe parkeervoorzieningen op de bestemming Kantoren of Verkeer - Verblijfsgebied inbegrepen.

4.5.6 Spoorweg

Het spoor tussen Rotterdam en Utrecht, dat globaal de noordelijke plangrens vormt, is als zodanig opgenomen in het bestemmingsplan.