Plan: | Terbregsehof |
---|---|
Status: | onherroepelijk |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0599.BP1002Terbregshof-oh02 |
Het plangebied ligt in het noordoosten van Rotterdam en valt grotendeels binnen de deelgemeente Kralingen-Crooswijk. Een klein gedeelte van het plangebied valt onder de deelgemeente Prins Alexander. Het Terbregsehof ligt nog net binnen de ruit van snelwegen die wordt gevormd door de A16, A20, A4 en A15. Aan de noordzijde wordt het gebied begrensd door de spoorzone Rotterdam-Gouda-Utrecht, het pand en de groenstrook ten noorden van het spoor aan de Terbregseweg vallen binnen het plangebied. Aan de oostzijde wordt de plangrens gevormd door de oprit naar de rijksweg A16 en de overige infrastructuur. De rijksweg zelf en de oprit vallen dus buiten het bestemmingsplangebied. Het verkeersknooppunt Terbregseplein ligt ten noordoosten van het plangebied.
Aan de zuid- en westzijde wordt het plangebied begrensd door de Hoofdweg respectievelijk de Bosdreef. De plangrens ligt op het midden van deze wegen. De meest westelijke grens wordt gevormd door het huidige postdistributiecentrum. Het postdistributiecentrum valt nog binnen het plangebied. Ten zuidwesten van het plangebied ligt het Kralingse Bos. Het plangebied fungeert als intermediair tussen Hillegersberg en het Kralingse Bos.
De plangrenzen sluiten aan op de grenzen van de bestemmingsplannen die gelden voor de aanliggende gebieden. Het gaat hier om Kralingse Bos, Boezembocht Veilingterrein, Nieuw Terbregge en Hoofdweg West.
Doordat bovenstaande plangrenzen zijn aangehouden, bevindt het plangebied zich in twee deelgemeenten. Het overgrote deel in de deelgemeente Kralingen-Crooswijk en een kleine groen- en reststrook in de deelgemeente Prins Alexander. Er is voor gekozen om dit bestemmingsplan, met goedkeuring van de deelgemeente Prins Alexander, in procedure te brengen bij de deelgemeente Kralingen-Crooswijk. Dit vanwege het feit dat het gedeelte van het plangebied dat in de deelgemeente Prins Alexander ligt, dermate klein van omvang is dat het niet relevant genoeg is om in beide deelgemeenten de bestemmingsplanprocedure op te starten. Doordat de grenzen van de deelgemeenten binnen Rotterdam in een later stadium zijn vastgesteld corresponderen deze niet altijd met de grenzen van de huidige vigerende plannen. Dat is ook hier het geval met het vigerende plan Hoofdweg West.
Het huidig gebruik van het plangebied is divers. Binnen het plangebied is een woonfunctie aanwezig en bevindt zich een bedrijvenlocatie met een postdistributiecentrum. Een groot deel van het gebied wordt gebruikt als woon-, parkeer-, en opslaglocatie ten behoeve van kermisexploitanten.