7.1 Inleiding
Het bestemmingsplan bestaat uit een digitale plankaart, regels en een toelichting. De eerste twee onderdelen zijn juridisch bindend, de toelichting is juridisch niet bindend maar helpt bij de interpretatie van de plankaart en de regels. De analoge (papieren) plankaart is, gelet op de aard en omvang van het plangebied, getekend op een topografische ondergrond met een schaal van 1:2000, en als pdf-bestand beschikbaar.
Op 1 oktober 2010 is de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht in werking getreden. De regels van het bestemmingsplan zijn daaraan aangepast.
De regels zijn als volgt ingedeeld:
- De Inleidende regels (artikel 1 en 2) lichten de begrippen toe die in de regels voorkomen, de wijze van meten (hoogte, diepte e.d.) die moet worden gehanteerd, en geven een aanwijzing met betrekking tot de regelgeving waaraan in het plan wordt gerefereerd.
- De Bestemmingsregels (artikel 3 tot en met 19) bevatten voor elke bestemming een omschrijving van de doeleinden en bouwregels. Als specifiek voor een bestemming een afwijkingsbevoegdheid geldt, is deze in de betreffende bestemmingsbepaling opgenomen.
- De Algemene regels (artikel 21 tot en met 26) bevatten algemene - voor alle bestemmingen geldende - regels zoals de anti-dubbeltelbepaling, algemene regels ten aanzien van het bouwen, ten aanzien van het gebruik van gronden en bouwwerken en algemene afwijkingssregels.
- De laatste twee regels (artikel 27 en 28) betreffen achtereenvolgens het overgangsrecht en de slotregel.