Artikel 12 Horeca - 2
12.1 Bestemmingsomschrijving
De voor 'Horeca - 2' aangewezen gronden zijn bestemd voor hotels, een en ander met de daarbij behorende gebouwen, bouwwerken geen gebouw zijnde, wegen, groen, water en overige voorzieningen.
12.2 Bouwregels
12.2.1 Gebouwen
Voor het bouwen van gebouwen gelden de volgende regels:
-
a. de gebouwen moeten zich bevinden binnen het aangegeven bebouwingsvlak;
-
b. de hoogte van gebouwen mag niet meer bedragen dan op de plankaart staat aangegeven;
-
c. ter plaatse van de aanduiding “onderdoorgang” [ond] dient een onderdoorgang ter breedte van de aanduiding in stand te worden gehouden en mag geen bebouwing worden opgericht tot de onderkant van de vloer van de eerste verdieping.
12.2.2 bouwwerken geen gebouwen zijnde,
Voor het bouwen van bouwwerken geen gebouwen zijnde, gelden de volgende regels:
-
a. de hoogte van bouwwerken geen gebouwen zijnde, mag niet meer bedragen dan 3 m;
-
b. in afwijking van het gestelde onder a. mag de hoogte van erf- en/of terreinafscheidingen, voor zover deze zich voor de voorgevel en het verlengde daarvan bevinden, niet meer dan 1 m bedragen; de hoogte van erf- en/of terreinafscheidingen achter de voorgevel of het verlengde daarvan mag niet meer dan 2 m bedragen.
12.3 Afwijken van de bouwregels
Het bevoegd gezag kan afwijking verlenen van lid 12.2.1, onder b. ten behoeve van het verschuiven van de door hoogtegrenzen omkaderde vlakken met maximaal 3 m, met dien verstande dat de totale oppervlakte van alle door hoogtegrenzen omkaderde vlakken ongewijzigd dient te blijven.
12.4 Specifieke gebruiksregels
-
a. Als nevenfunctie is aan hotel gerelateerde horeca in de categorieën "licht" en "middel zwaar" van de staat van horeca-categorieën toegestaan;
-
b. ter plaatse van de aanduiding “detailhandel” [dh] is de functie detailhandel toegestaan.
-
c. ter plaatse van de aanduiding “dienstverlening” [dv] is de functie dienstverlening toegestaan.
12.5 Afwijken van de gebruiksregels
Het bevoegd gezag kan afwijking verlenen van het bepaalde in lid 12.4 ten behoeve van een horeca-inrichting als bedoeld in categorie "zwaar" van de staat van horeca-categorieën.