direct naar inhoud van Bijlage 2 Staat van Horeca-activiteiten
Plan: Vesting
Status: onherroepelijk
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0501.Vesting-0140

Bijlage 2 Staat van Horeca-activiteiten

Categorie 1 'lichte horeca'

Horeca bedrijven die, gelet op hun activiteiten en de aard van de omgeving, overwegend overdag en 's avonds zijn geopend. Dit hoofdzakelijk voor de verstrekking van etenswaren, maaltijden en dranken al dan niet in combinatie met het tegen vergoeding verstrekken van logies. Hierdoor veroorzaken zij slechts beperkte hinder voor omwonenden. Binnen deze categorie worden de volgende subcategorieën onderscheiden:

1a. Aan de detailhandelsfunctie verwante horeca

Horeca bedrijven zoals:

  • broodjeszaak, crêperie, croissanterie;
  • cafetaria, koffiebar, theehuis;
  • lunchroom;
  • ijssalon;
  • snackbar;

1b. Overige lichte horeca

Horeca bedrijven zoals:

  • Bed & Breakfast;
  • bistro, eetcafé;
  • hotel;
  • hotel-restaurant;
  • kookstudio;
  • poffertjeszaak/pannenkoekenhuis;
  • pension;
  • restaurant (zonder bezorg- en/of afhaalservice);
  • wijn- of whiskyproeverij.

1c. Bedrijven met een relatief grote verkeersaantrekkende werking

Horeca bedrijven zoals:

  • bedrijven genoemd onder 1a en 1b met een vloeroppervlak van meer dan 400 m²;
  • restaurant met bezorg- en/of afhaalservice.

Categorie 2 'middelzware horeca'

Bedrijven die, gelet op hun activiteiten en de aard van de omgeving, overwegend ook delen van de nacht zijn geopend. Dit hoofdzakelijk voor de verstrekking van dranken al dan niet in combinatie met het verstrekken van etenswaren en maaltijden. Hierdoor kunnen zij aanzienlijke hinder voor omwonenden veroorzaken:

Horeca bedrijven zoals:

  • bedrijven uit categorie 1 die gelet op de aard van hun omgeving ook delen van de nacht geopend zijn;
  • bar, bierhuis, café, pub;
  • biljartcentrum;
  • café-restaurant.

Categorie 3 'zware horeca'

Bedrijven die voor een goed functioneren ook 's nachts geopend zijn. Dit hoofdzakelijk voor de verstrekking van dranken al dan niet in combinatie met etenswaren en maaltijden en die tevens een groot aantal bezoekers aantrekken en daardoor grote hinder voor de omgeving met zich mee kunnen brengen:

Horeca bedrijven zoals:

  • bar-dancing;
  • dancing;
  • discotheek;
  • nachtclub;
  • zalenverhuur/partycentrum (regulier gebruik ten behoeve van feesten en muziek-/dansevenementen).