direct naar inhoud van Artikel 8 Horeca
Plan: Zeezicht
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0453.BP0100ZEEZICHT1-R001

Artikel 8 Horeca

8.1 Bestemmingsomschrijving

De voor 'Horeca' aangewezen gronden zijn bestemd voor:

  • a. horeca van categorie..Ia tot en met Ic en IIa'
  • b. 'dagrecreatie'

Ter plaatse van de aanduiding:

  • c. paviljoen (sh-pav) zijn strandpaviljoens toegestaan
  • d. 'bedrijfswoning' (bw), is een bedrijfswoning toegestaan;

met de daarbij behorende:

  • e. gebouwen;
  • f. sanitaire voorzieningen
  • g. bouwwerken, geen gebouwen zijnde;
8.2 Bouwregels

Voor het bouwen op de gronden ten behoeve van de bestemming gelden de volgende regels tenzij ter plaatse van een aanduiding anders is bepaald:

8.2.1 Bouwen van gebouwen

Voor het bouwen van gebouwen geldt:

  • a. gebouwen mogen uitsluitend binnen het bouwvlak worden opgericht;
  • b. binnen de aanduiding paviljoen zijn uitsluitend paviljoens toegestaan met een bebouwd oppervlak van 600 m2
  • c. de maximum bouwhoogte is: 6m
  • d. de maximum goothoogte is: 4m
  • e. de minimale ruimte tussen de paviljoens is 7,5 m
8.2.2 Bouwen van bouwwerken geen gebouwen zijnde

Voor het bouwen van bouwwerken, geen gebouwen zijnde, geldt:

  • a. de bouwwerken geen gebouw zijnde, mogen uitsluitend binnen het bestemmingsvlak worden gebouwd;
  • b. de hoogte van bouwwerken geen gebouw zijnde mag niet meer dan 1,0 m bedragen;
  • c. de hoogte van erf- en terreinafscheidingen mag niet meer dan 2,0 m bedragen;
8.3 Afwijkingsbevoegdheid
8.3.1 Afwijkingen

Burgemeester en wethouders zijn bevoegd middels een omgevingsvergunning af als volgt af te wijken van de bestemming:

  • a. Het toestaan van Horeca Id als is aangetoont dat deze functie past binnen de daarvoor geldende milieunormen
8.3.2 Procedure wijzigingsbevoegdheid

Bij het toepassen van de wijzigingsbevoegdheid als bedoeld in artikel 8.3.1 nemen Burgemeester en wethouders de procedureregels in acht, zoals omschreven in artikel 28

8.4 Specifieke gebruiksregels
8.4.1 Gebruiksoppervlak
  • a. per paviljoen mag 1200m² bruto vloeroppervlak gebruikt worden als horecabedrijf categorie Ia tot en met 1c en IIa en/of water- en surfcentrum, waarvan 600m² onbebouwd (zoals terras), en 600 m² bebouwd.
  • b. per paviljoen mag 100m² worden gebruikt voor aan strandrecreatie gerelateerde detailhandel