Artikel 8 Horeca
8.1 Bestemmingsomschrijving
De voor 'Horeca' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
-
a. horeca in categorie 2, zoals genoemd in Bijlage 1 Staat van Horeca-activiteiten;
-
b. zaalverhuur;
-
c. bij deze bestemming behorende voorzieningen, zoals nutsvoorzieningen, groen- en parkeervoorzieningen, tuinen, erven en terreinen.
8.2 Bouwregels
Op deze gronden mag worden gebouwd en gelden de volgende regels:
8.2.1 Gebouwen
-
a. gebouwen worden binnen het bouwvlak gebouwd;
-
b. het bebouwingspercentage mag niet meer bedragen dan de ter plaatse van de aanduiding 'maximum bebouwingspercentage (%)' aangegeven percentage;
-
c. de goot- en bouwhoogte mag niet meer bedragen dan de ter plaatse van de aanduiding 'maximale goot- en bouwhoogte (m)' aangegeven hoogten;
-
d. het vloeroppervlak van de ruimte ten behoeve van zaalverhuur mag niet meer dan 240 m2 bedragen;
-
e. onder gebouwen zijn kelders toegestaan tot een verticale diepte van niet meer dan 4 m beneden het peil;
-
f. de bouwhoogte van een nutsvoorziening mag niet meer dan 3 m bedragen.
8.2.2 Bouwwerken, geen gebouwen zijnde
-
a. voor zover gelegen voor de voorgevelrooilijn mag de hoogte van erf- en terreinafscheidingen niet meer dan 1 m bedragen;
-
b. voor zover gelegen achter de voorgevelrooilijn mag de hoogte van erf- en terreinafscheidingen niet meer dan 2 m bedragen;
-
c. de bouwhoogte van vlaggenmasten mag niet meer dan 4,5 m bedragen;
-
d. de bouwhoogte van overige bouwwerken, geen gebouwen zijnde, anders dan ten behoeve van de verkeersregeling, de verkeers- of wegaanduiding of de verlichting, mag niet meer dan 4 m bedragen.
8.3 Afwijken van de gebruiksregels
Het bevoegd gezag kan bij een omgevingsvergunning afwijken van lid 8.1:
-
a. om horecabedrijven toe te laten in één categorie hoger dan in lid 8.1, voor zover het betrokken horecabedrijf naar aard en invloed op de omgeving (gelet op de specifieke werkwijze of de bijzondere verschijningsvorm) geacht kan worden te behoren tot de categorieën zoals in lid 8.1 genoemd;
-
b. om horecabedrijven toe te laten die niet in Bijlage 1 Staat van Horeca-activiteiten zijn genoemd, voor zover het betrokken horecabedrijf naar aard en invloed op de omgeving geacht kan worden te behoren tot de horecacategorieën, zoals in lid 8.1 genoemd.