Artikel 11 Horeca
11.1 Bestemmingsomschrijving
De op de verbeelding voor 'Horeca' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
-
a. horeca in categorie 3 van de Staat van Horeca-activiteiten;
-
b. bedrijfswoningen, daaronder begrepen aan-huis-gebonden beroepen
-
c. bij deze bestemming behorende voorzieningen, zoals erven, terreinen, nutsvoorzieningen, groen en parkeervoorzieningen.
11.2 Bouwregels
Op deze gronden mag worden gebouwd en gelden de volgende regels:
11.2.1 Gebouwen
-
a. gebouwen worden binnen het bouwvlak gebouwd;
-
b. een bouwvlak mag voor 100% bebouwd worden;
-
c. de goot- en bouwhoogte mogen niet meer bedragen dan is aangegeven ter plaatse van de aanduiding 'maximale goot- en bouwhoogte (m)';
-
d. het vloeroppervlak van de ruimte ten behoeve van zaalverhuur mag niet meer dan 240 m2 bedragen;
-
e. onder gebouwen zijn kelders toegestaan tot een verticale diepte van niet meer dan 4 m beneden het peil;
-
f. de bouwhoogte van een nutsvoorziening mag niet meer dan 3 m bedragen;
-
g. het aantal bedrijfswoningen mag niet meer bedragen dan het bestaande aantal.
11.2.2 Bouwwerken, geen gebouwen zijnde
-
a. de bouwhoogte van terreinafscheidingen vóór (het verlengde van) de voorgevelrooilijn bedraagt ten hoogste 1 m;
-
b. de bouwhoogte van terreinafscheidingen achter (het verlengde van) de voorgevelrooilijn bedraagt ten hoogste 2 m;
-
c. de bouwhoogte van vlaggenmasten bedraagt niet meer dan 4,5;
-
d. de bouwhoogte van overige bouwwerken, geen gebouwen zijnde, bedraagt niet meer dan 3 m.
11.3 Afwijken van de gebruiksregels
Het bevoegd gezag kan bij een omgevingsvergunning afwijken van lid 11.1:
-
a. om horecabedrijven toe te laten in één categorie hoger dan in lid 11.1, voor zover het betrokken horecabedrijf naar aard en invloed op de omgeving (gelet op de specifieke werkwijze of de bijzondere verschijningsvorm) geacht kan worden te behoren tot de categorieën zoals in lid 11.1 genoemd;
-
b. om horecabedrijven toe te laten die niet in Bijlage 2 Staat van Horeca-activiteiten zijn genoemd, voor zover het betrokken horecabedrijf naar aard en invloed op de omgeving geacht kan worden te behoren tot de horecacategorieën, zoals in lid 11.1 genoemd.