Plan: | Van Tubergen |
---|---|
Plannummer: | BP4080003 |
Status: | onherroepelijk |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0392.BP4080003-0004 |
Bebouwingsgrenzen en bestemmingsgrenzen
Uitgaande van de bestaande bebouwing en bestaand gebruik zijn op de verbeelding bebouwingsgrenzen en in de regels bebouwingsregelingen aangegeven. De bebouwingsgrenzen geven het gebied aan waarbinnen mag worden gebouwd. Over het algemeen zijn de bestaande bebouwingsgrenzen overgenomen. De bestemmingen worden gescheiden door de bestemmingsgrens.
Hoogteaanduidingen
Bouwhoogte
Op de verbeelding is de bouwhoogte van orde 1 en 2 panden aangegeven met de aanduiding 'bouwhoogte'. Dit wil zeggen dat de bestaande bouwhoogte gehandhaafd dient te blijven.
Maximale bouwhoogte
De aanduiding maximale bouwhoogte is gebruikt in bouwvlakken die maximaal tot een bepaalde hoogte mogen worden bebouwd en waarbij het niet bezwaarlijk is om lager dan die aangegeven waarde te bouwen. Deze aanduiding wordt binnen beschermd stadsgezicht alleen gebruikt voor orde 3 bouwwerken, nieuwbouw of bij achterbebouwing.
Goothoogte
Op de verbeelding is de goothoogte van orde 1 en 2 panden aangegeven met de aanduiding 'goothoogte'. Dit wil zeggen dat de bestaande goothoogte gehandhaafd dient te blijven. Boven de goot mag worden afgedekt met een kap of dakvorm binnen de in de bouwregels gestelde voorwaarden.
Maximale goothoogte
De aanduiding maximale goothoogte is gebruikt in bouwvlakken die maximaal tot een op de verbeelding aangegeven hoogte mogen worden bebouwd en waarbij het niet bezwaarlijk is om lager dan die aangegeven waarde te bouwen. Deze aanduiding wordt binnen beschermd stadsgezicht alleen gebruikt voor orde 3 bouwwerken en nieuwbouw of bij achterbebouwing.
Maximale goot- en bouwhoogte
Deze aanduiding is op de verbeelding aangegeven bij bebouwing die aan de straatzijde (maximale bouwhoogte) recht is opgetrokken en aan de achterzijde is voorzien van een hellend dakvlak met een maximale goothoogte (zie afbeelding).
Minimale- maximale goothoogte
Deze aanduiding is op de verbeelding gebruikt bij bebouwing die voorzien is van een hoge goothoogte aan de straat zijde en een lage goothoogte aan de achterzijde. Omdat de svbp (standaard vergelijkbare bestemmingsplannen) niet voorziet in een aanduiding goothoogte voor en - goothoogte achter is ervoor gekozen de aanduiding 'minimale- maximale goothoogte' te gebruiken. Het dient duidelijk te zijn dat aan de achterzijde niet hoger mag worden gebouwd dan de minimale goothoogte (zie afbeelding).
Regeling voor huidige bebouwing, bouw- en goothoogte
In dit bestemmingsplan wordt uitgegaan van behoud van de bestaande situatie waarbij vervanging binnen grenzen mogelijk wordt gemaakt. De bestaande bebouwing wordt daarom positief bestemd. In het bestemmingsplan is er voor gekozen alle bebouwing die aanwezig was tijdens de bouwblokopnames d.d. oktober 2004 positief te bestemmen.
Voor wat betreft de voor- en achtergevelrooilijnen wordt in het bestemmingsplan aangesloten op de bestaande situatie. Dit houdt in dat de contouren van de originele bebouwing conserverend worden ingetekend op de verbeelding. Van deze regel is niet afgeweken daar waar ten opzichte van het vorige bestemmingsplan sprake zou zijn van een aanzienlijke vermindering van het bouwvolume.