Plan: | Frederikspark |
---|---|
Plannummer: | BP4080001 |
Status: | vastgesteld |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0392.BP4080001-0003 |
Bestemming Bedrijf, nutsvoorziening (artikel 3 van de regels)
Deze bestemming is bedoeld voor voorzieningen van algemeen nut, zoals een elektriciteitskast of een gasregelstation. Op de gronden met deze bestemming mogen onder voorwaarden gebouwen en bouwwerken, geen gebouwen zijnde worden opgericht.
Specifiek (sv-opg): In de bestemming is een ondergrondse parkeervoorziening mogelijk gemaakt.
Bestemming Gemengd -1 (artikel 4 van de regels)
Binnen deze bestemming is op de begane grond wonen, kantoren, atelier, praktijkruimte mogelijk.
Op de begane grond en de overige verdiepingen van deze panden is wonen toegestaan. Beroepsuitoefening aan huis behoort ook tot de mogelijkheden, zoals ook beschreven is in de toelichting van de bestemming 'Wonen'.
Functieaanduiding Maatschappelijk (m): waar op de verbeelding deze aanduiding is opgenomen is ook een maatschappelijke bestemming toegestaan volgens het bestemmingsplan.
Functieaanduiding Seksinrichting (si): waar op de verbeelding deze aanduiding is opgenomen is een seksinrichting toegestaan volgens het bestemmingsplan.
Bestemming Gemengd -2 (artikel 5 van de regels)
Binnen deze bestemming is op de begane grond wonen, kantoren, praktijkruimte en detailhandel mogelijk.
Op de overige verdiepingen is uitsluitend wonen toegestaan. Beroepsuitoefening aan huis behoort ook tot de mogelijkheden, zoals ook beschreven in de toelichting van de bestemming 'Wonen'.
Bestemming Gemengd -4 (artikel 6 van de regels)
Binnen deze bestemming is op de begane grond wonen en kantoren mogelijk.
Op de overige verdiepingen is wonen en kantoren toegestaan. Beroepsuitoefening aan huis behoort ook tot de mogelijkheden, zoals ook beschreven in de toelichting van de bestemming 'Wonen'.
Functieaanduiding Horeca van categorie 2 (h=2): binnen de bestemming Gemengd 4 is een aanduiding opgenomen op de verbeelding specifiek ten behoeve van een restaurant. Zie 1.41 begripsomschrijving
Bestemming Groen (artikel 7 van de regels)
Binnen deze bestemming vallen: groenvoorzieningen, zoals plantsoenen, bermen en beplantingen, wegen, voet- en fietspaden, speelvoorzieningen, waterlopen en waterpartijen, voorzieningen van algemeen nut en bijbehorende voorzieningen, zoals straatmeubilair, (ondergrondse) inzamelplaatsen voor afval en recyclecontainers en (ondergrondse) bergbezinkbassins.
Ook bijvoorbeeld parkinfoborden of bebording tegen sluipverkeer is mogelijk gemaakt in deze bestemming.
Binnen de bestemming groen zijn twee aanduidingen opgenomen op de verbeelding specifiek ten behoeve van ondergrondse parkeergarage (sg-opg) en in- en uitrit van de parkeergarage (sv-iupg) .
Bestemming Kantoor (artikel 8 van de regels)
Binnen deze bestemming zijn naast de kantoorfunctie ook detailhandel en horeca toegestaan indien deze voorziening ten dienste staan van de hoofdfunctie. Wonen is niet toegestaan.
In de kantoorbestemming zijn ook gronden opgenomen die buiten het bouwvlak liggen, hier is fietsparkeren, tuin, paden e.d. mogelijk gemaakt. Ook is een ondergrondse warmte/ koude opslag mogelijk gemaakt.
Bestemming Maatschappelijk (artikel 9 van de regels)
Deze bestemming is bedoeld voor de onderwijs voorziening aan de Kleine Houtweg. Binnen deze bestemming zijn naast maatschappelijk ook detailhandel en horeca toegestaan indien deze voorziening ten dienste staan van de maatschappelijke hoofdfunctie.
In de maatschappelijke bestemming zijn ook gronden opgenomen die buiten het bouwvlak liggen, hier zijn parkeermogelijkheden voor de fiets, tuin, paden e.d. mogelijk gemaakt.
Bestemming Tuin - 1 (artikel 10 van de regels)
Binnen deze bestemming zijn slechts tuinen, verhardingen en erfafscheidingen toegestaan bij de op de aangrenzende gronden behorende bebouwing. Op deze gronden mogen alleen bouwwerken, geen gebouwen zijnde worden gebouwd. Binnen deze bestemming zijn onder voorwaarden wel andere werken toegestaan (zoals erfafscheidingen, vlaggenmasten, erkers, pergola's); Een berging kan niet binnen deze bestemming worden gebouwd. Dit is gedaan om binnen de bouwblokken de onbebouwde ruimte te concentreren. Deze bestemming komt ook vaak voor aan de voorzijde van woningen. Bebouwing aan de voorzijde van woningen geeft een rommelig beeld en kan, met name bij hoekwoningen, het uitzicht voor automobilisten verminderen waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Stalling van motorvoertuigen is uitgesloten mits voorzien van een zone met daarin de aanduiding P.
Een ondergrondse warmte/ koude opslag is mogelijk gemaakt.
Specifiek: (sv-opg): in de bestemming is een ondergrondse parkeergarage mogelijk gemaakt.
Bestemming Tuin - 2 (artikel 11 van de regels)
Deze bestemming komt in het plangebied met name voor in tuinen aan de achterkant van gebouwen, de zogenaamde erven.
Op deze gronden mogen onder voorwaarden aan- en uitbouwen, bijgebouwen en andere bouwwerken worden gebouwd. Het is niet toegestaan dat de gronden met de bestemming 'Tuin 2' geheel worden volgebouwd, maximaal 50% en tot een maximum van 40 m2. Dit in het belang van de woonkwaliteit in de vorm van voldoende openheid. De bouwhoogte van aan- en uitbouwen mag niet meer bedragen dan de begane grondlaag vermeerderd met 0,5 m boven de vloer van de eerste verdieping van het hoofdgebouw met een maximum bouwhoogte van 4 m, gemeten vanaf het aansluitend terrein. De bouwhoogte van bijgebouwen mag ten hoogste 3 m bedragen.
Bestemming Tuin - 3 (artikel 12 van de regels)
De op de verbeelding voor 'Tuin 3' aangewezen gronden zijn bestemd voor tuinen en erven behorende bij de op de aangrenzende gronden gelegen hoofdbebouwing. De gronden die onder deze bestemming vallen mogen voor 100 % mogen worden bebouwd.
De bouwhoogte van aan- en uitbouwen mag niet meer bedragen dan de begane grondlaag vermeerderd met 0,5 m boven de vloer van de eerste verdieping van het hoofdgebouw met een maximum bouwhoogte van 4 m, gemeten vanaf het aansluitend terrein. De bouwhoogte van bijgebouwen mag ten hoogste 3 m bedragen.
Bestemming Verkeer (artikel 13 van de regels)
Deze bestemming is bedoeld voor wegen, straten en paden met hoofdzakelijk een verkeersfunctie, verblijfsgebied, voet- en fietspaden, parkeervoorzieningen, groenvoorzieningen, speelvoorzieningen, bermen en beplantingen, voorzieningen van algemeen nut, kunstwerken, geluidwerende voorzieningen, bijbehorende waterlopen en waterpartijen en bijbehorende voorzieningen, zoals straatmeubilair, (ondergrondse) inzamelplaatsen voor afval en recyclecontainers en (ondergrondse) bergbezinkbassins.
Binnen de bestemming Verkeer is het mogelijk om een markt te houden.
Functieaanduiding Horeca - viskraam: binnen de bestemming Verkeer is een aanduiding opgenomen op de verbeelding specifiek ten behoeve van een viskraam.
Bestemming Water (artikel 14 van de regels)
De voor 'Water' aangewezen gronden zijn bestemd voor waterberging en/of waterhuishoudkundige voorzieningen, waterlopen en waterpartijen, groenvoorzieningen, oevers, kunstwerken en bijbehorende voorzieningen, zoals bruggen, sluizen, stuwen, dammen, steigers, duikers, gemalen.
Ook ondergrondse voorzieningen zoals een warmte koude opslag is mogelijk binnen deze bestemming.
Specifiek: (sv-opg): in de bestemming is een ondergrondse parkeergarage mogelijk gemaakt.
Bestemming Wonen (artikel 15 van de regels)
Naast wonen zijn ook voor maximaal 35% van het bruto vloeroppervlak van een woning en tot een maximum van 50 m2 zijn beroepsmatige activiteiten aan huis toegestaan.
Bestemming Waarde- Archeologie 1 (artikel 16 van de regels)
De aanwezige archeologische verwachtingswaarden worden opgenomen door middel van de dubbelbestemming 'Waarde- Archeologie'. De voor 'Waarde-Archeologie' aangewezen gronden zijn, naast de andere voor die gronden aangewezen bestemmingen, tevens bestemd voor de bescherming en de veiligstelling van archeologische waarden.
In het bestemmingsplan komen de categorieën 1 en 3 van deze kaart voor.
Categorie 1 (Waarde Archeologie 1)
Dit is opgenomen voor het Water in de Gasthuissingel. Categorie 1b betreft water en hierbij geldt dat bij bodemverstorende activiteiten van 0 m dieper dan 30 cm -maaiveld dient een archeologisch rapport te worden overlegd.
Bestemming Waarde- Archeologie 3 (artikel 17 van de regels)
De aanwezige archeologische verwachtingswaarden worden opgenomen door middel van de dubbelbestemming 'Waarde- Archeologie'. De voor 'Waarde-Archeologie' aangewezen gronden zijn, naast de andere voor die gronden aangewezen bestemmingen, tevens bestemd voor de bescherming en de veiligstelling van archeologische waarden.
In het bestemmingsplan komen de categorieën 1 en 3 van deze kaart voor.
Categorie 3 (Waarde Archeologie 3)
Gezien de aard van deze archeologische waarden geldt voor deze categorie een regime dat door middel van het verbinden van voorwaarden aan een bouw-, aanleg-, en/of sloopvergunning bij bodemroerende activiteiten met een oppervlakte van 500 m2 en groter en dieper dan 30 cm onder het maaiveld van toepassing is.
Specifieke bouwaanduiding Waarde - beschermd stadsgezicht (artikel 18 van de regels)
De aanwezige cultuurhistorische waarden worden opgenomen door middel van de dubbelbestemming 'Waarde- beschermd stadsgezicht'. De voor 'Waarde-beschermd stadsgezicht' aangewezen gronden zijn, naast de andere voor die gronden aangewezen bestemmingen, tevens bestemd voor de bescherming en de veiligstelling van cultuurhistorische waarden.
In het bestemmingsplan komen de orde 1 en 2 voor.
Orde 1 zijn gebouwen die beschermd zijn op grond van de Monumentenwet of de gemeentelijk Monumentenverordening.
Orde 2 betreft gebouwen (ook bruggen) die op grond van hun hoge architectonische kwaliteit en/ of vanwege het feit dat ze zeer bepalend zijn voor het beeld van de straatwand ter plaatse, behoudenswaardig zijn. Het gaat hierbij om panden van voor 1950. Sloop van deze panden is ongewenst. Een vergunning hiervoor wordt in beginsel geweigerd. Alleen in uitzonderingsgevallen kan sloop van deze gebouwen aan de orde zijn.