Plan: | ABC cluster Liendert e.o. |
---|---|
Status: | vastgesteld |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0307.BP00084-0301 |
Dit bestemmingsplan bestaat uit drie delen:
Het juridisch bindende deel van het bestemmingsplan wordt gevormd door de verbeelding en de regels. De toelichting wordt vooral gebruikt om uit te leggen waarom gekozen is voor bepaalde bestemmingen en bouwregels. Zo kan het juridisch bindende deel van het bestemmingsplan beter geïnterpreteerd worden.
Indeling toelichting
Deze toelichting begint met een beschrijving van de beleidskaders in hoofdstuk 2. In hoofdstuk 3 is het plan beschreven, waarbij een vergelijking is gemaakt tussen de oude en de nieuwe situatie. In hoofdstuk 4 zijn de omgevingsaspecten beschreven: welke gevolgen heeft de nieuwbouw op de omgeving en is de omgeving geschikt voor de toekomstige nieuwe functies? Worden kwetsbare functies zoals flora en fauna en archeologische waarden voldoende beschermd in de plannen? Al deze vragen worden hier beantwoord. In hoofdstuk 5 staat een juridische planbeschrijving. Hier worden de regels van het bestemmingsplan nader toegelicht, als hulp bij het lezen en begrijpen van de juridische regeling van het bestemmingsplan. In hoofdstuk 6 gaan we in op de uitvoerbaarheid van het plan. Niet alleen geven we een toelichting op de financiële haalbaarheid van de plannen, ook gaan we in op de vraag hoe omwonenden, gebruikers en andere belanghebbenden bij de planvorming zijn betrokken en hoe hun meningen hierin betrokken zijn. Dit noemen wij de maatschappelijke uitvoerbaarheid.
Indeling regels
De regels van het bestemmingsplan zijn ingedeeld in vier hoofdstukken. Hoofdstuk 1 bevat de begripsbepalingen, hier staan definities van woorden die in de bouwregels of de regels over het gebruik van gronden worden gebruikt. Tevens staat in dit hoofdstuk een beschrijving van de wijze van meten. Deze beschrijving kan bijvoorbeeld worden gebruikt om te bepalen vanaf welk punt gemeten moet worden als het terrein om een gebouw verschillende hoogtes kent. In hoofdstuk 2 staan de regels die horen bij de bestemmingen die te zien zijn op de verbeelding. In hoofdstuk 3 staan algemene regels. De algemene regels gelden voor alle bestemmingen op de verbeelding en moeten dus ook altijd worden geraadpleegd. Tot slot staat in hoofdstuk 4 een omschrijving van het overgangsrecht: hoe gaan we om met al aanwezig gebruik van grond of met al bestaande bouwwerken die niet passend zijn in het nieuwe bestemmingsplan? De regels worden afgesloten met een slotregel, waarin staat hoe het bestemmingsplan wordt aangehaald.
Indeling verbeelding
Op de verbeelding is voor alle gronden in het plangebied aangegeven welke bestemming geldt. Daarnaast bevat de verbeelding bouw- en functieaanduidingen. Met aanduidingen geven we aan dat op een specifieke locatie een aparte regeling geldt binnen de hoofdbestemming. Zo kan bijvoorbeeld met een aanduiding 'kap' worden aangegeven dat ter plekke een gebouw mag worden afgedekt met een kap. Gebouwen waar zo'n aanduiding niet is opgenomen moeten dan plat worden afgedekt.
Door op een locatie in de digitale versie van de verbeelding te klikken, zijn alle relevante bestemmingsplangegevens voor de betreffende locatie te zien.