Plan: | 't Overrijke |
---|---|
Status: | onherroepelijk |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0304.BPoverrijke-1305 |
De aanwezige functies binnen het bedrijventerrein zijn vertaald in bestemmingen. Per bestemming wordt aangegeven waarom hiervoor is gekozen. Een beschrijving van de opzet en inhoud van de bestemmingen is weergegeven in hoofdstuk 6 'Juridische aspecten’.
Daar waar wordt gesproken over 'positief' bestemmen wordt bedoeld dat de huidige functie als zodanig in het voorliggend bestemmingsplan is bestemd en dat de huidige functie ook in de nieuwe planologische situatie kan blijven bestaan.
De bestaande bedrijven op het bedrijventerrein zijn positief bestemd binnen het nieuwe bestemmingsplan. In het kader van milieubeheer zijn verschillende milieucategorieën opgenomen, overeenkomstig het eerder vastgesteld bestemmingsplan zoals is toegelicht in paragraaf 4.3.
Binnen de bestemming zijn ook de grotere nutsvoorzieningen mogelijk gemaakt door middel van een aanduiding nutsvoorziening. Kleine algemene nutsvoorzieningen zijn op basis van de Wabo mogelijk binnen de bestemming zonder aanduiding.
De inrichting van het openbaar gebied bestaat uit verkeersruimten, groen en water. Deze zijn als zodanig bestemd.
Aanwezige groenelementen, bijvoorbeeld bermen, zijn bestemd als ‘Groen’. Het meer ondergeschikte groen dat zich langs wegen bevindt, is geregeld binnen de bestemming ‘Verkeer’. Op een aantal locaties is ervoor gekozen het groen binnen het straatprofiel specifiek als groen te bestemmen. De reden hiervoor is dat dit groen beeldbepalend is.
De bestaande sportvoorzieningen binnen het plangebied zijn positief bestemd.
De voortuinen bij de woningen zijn bestemd als ‘Tuin’. Binnen deze bestemming is het niet toegestaan te bouwen. Dit voorkomt ongewenste gebouwen voor de voorgevel van de woningen. Het is namelijk zeer wenselijk dat de woningen vanaf de openbare weg zichtbaar zijn en dat de tuinen een kwalitatieve bijdrage leveren aan het sfeerbeeld langs de Enggraaf, Graaf Reinaldweg en Margrietstraat.
De verkeersbestemming is ruim opgezet (zoveel mogelijk van erfgrens tot erfgrens) om op die manier de herinrichting van wegen ook in de toekomst mogelijk te maken.
Ook het meer ondergeschikte groen dat zich langs wegen bevindt, is geregeld binnen deze bestemming.
Alle bestaande woningen met een woonbestemming hebben in voorliggend bestemmingsplan ook een woonbestemming gekregen. Deze bestemming biedt ruimte voor (beperkte) uitbreiding en aanpassing van de woning.
Aan huis gebonden beroepen zijn mogelijk binnen deze bestemming onder de in de regels genoemde voorwaarden.
De bijbehorende bouwwerken regeling betreft een uitwerking die zowel voor- als achtergevelrooilijnen, zowel oppervlaktematen als bebouwingspercentages, zowel bouwhoogten als goothoogten alsmede erkers regelt.
Voor de woningen in het plangebied is de toelaatbaarheid en de omvang van bijbehorende bouwwerken onder andere afhankelijk van de ligging en de grootte van het perceel, de relatie met de omgeving en de omliggende woonbebouwing. In het bestemmingsplan geldt bijvoorbeeld een maximaal toelaatbare maatvoering van bijbehorende bouwwerken en een afwijking om hogere bijbehorende bouwwerken toe te laten.