direct naar inhoud van 2.3 De aanwezige functies
Plan: Bedrijventerreinen Nijverheid - 't Belt, Twello
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0285.15100-VS00

2.3 De aanwezige functies

Op de bedrijventerreinen Nijverheid - 't Belt zijn verschillende soorten bedrijven aanwezig. Van bouwbedrijven tot een visverwerkend bedrijf en een horecagroothandel. Op dit moment komen er op het terrein bedrijven voor met maximaal milieucategorie 4.2.

Industrie en groothandelsbedrijven

Op de bedrijventerreinen zijn uiteenlopende industriƫle en groothandelsbedrijven te vinden. Aan de Oude Rijksstraatweg zijn onder meer een visverwerkend bedrijf en een bakkerijgrondstoffenfabriek gevestigd. Daarnaast zijn er onder meer een kunstmestopslag, een horecagroothandel, bouwbedrijven, een carrosseriefabriek en vleesverwerkende bedrijven aanwezig.

afbeelding "i_NL.IMRO.0285.15100-VS00_0003.jpg"

Figuur 2.1 Bedrijven op Nijverheid - 't Belt

Detailhandel

Binnen het plangebied zijn een aantal detailhandelaren gevestigd. Dit zijn onder meer de supermarkt en de Blokker aan de Molenstraat. Daarnaast is aan de Nijverheidsstraat nog een outdoorwinkel gevestigd en aan de Oude Rijksstraatweg een fietsenwinkel en een winkel in tweedehands artikelen.

afbeelding "i_NL.IMRO.0285.15100-VS00_0004.jpg"

Figuur 2.2 Detailhandel op Nijverheid - 't Belt

Detailhandel in volumineuze goederen

In Twello bestaan verschillende bedrijventerreinen, namelijk bedrijventerrein Engelenburg, bedrijventerrein Nijverheid en bedrijventerrein 't Belt. Binnen deze bedrijventerreinen is ruimte voor detailhandel in volumineuze goederen. We onderscheiden op de bedrijventerreinen twee soorten van detailhandel in volumineuze goederen.

1. Detailhandel in volumineuze goederen zoals auto's, boten, caravans, motoren, aanhangwagens en landbouwwerktuigen;

2. Detailhandel in volumineuze goederen zoals keukens, badkamers, meubels, tuinartikelen en bouwmarkten.

Op de bedrijventerreinen Nijverheid en 't Belt komen beide detailhandelsvormen voor.

Wonen

Met name aan de noordzijde van het spoor ('t Belt) bevinden zich veel woningen op het bedrijventerrein. Deze woningen bevinden zich met name aan de Oude Rijksstraatweg. Een deel van deze woningen zijn bedrijfswoningen. Ook aan de Johan Willem Frisostraat staan verschillende woningen. Dit zijn vrijwel allemaal bedrijfswoningen.

afbeelding "i_NL.IMRO.0285.15100-VS00_0005.jpg"

Figuur 2.3 (Bedrijfs)woningen op Nijverheid - 't Belt.

Binnen het gebied ten zuiden van de spoorlijn bevinden zich enkele woningen langs de Nijverheidsstraat en de noordzijde van de Molendwarsstraat. Het merendeel van deze woningen is bedrijfswoning. De rijwoningen langs de Molendwarsstraat zijn allemaal burgerwoningen. Deze woningen markeren de overgang naar de aangrenzende woonwijken.

Onbebouwde bedrijfspercelen

Binnen de bedrijventerreinen Nijverheid - 't Belt zijn nagenoeg alle percelen met een bedrijfsbestemming in gebruik door bedrijven. Alleen direct ten zuiden van de N344 en ten westen van de Johan Willem Frisostraat liggen nog percelen die nu nog in gebruik zijn als grasland. Volgens het plan uit 1987 kunnen ook op dit deel van het bedrijventerrein bedrijven gerealiseerd worden.

afbeelding "i_NL.IMRO.0285.15100-VS00_0006.jpg"

Figuur 2.4 Onbebouwde percelen op Nijverheid - 't Belt

Overige functies

De bedrijventerreinen Nijverheid - 't Belt worden gescheiden door de dubbelspoor spoorlijn Apeldoorn-Deventer. Daarnaast worden de bedrijventerreinen van noord naar zuid doorsneden door een hoogspanningslijn.

afbeelding "i_NL.IMRO.0285.15100-VS00_0007.jpg"

Figuur 2.5 Hoogspanningslijn en spoorlijn Apeldoorn-Deventer