direct naar inhoud van 1.4 Leeswijzer
Plan: Nijmegen Bottendaal Galgenveld
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0268.BP7000-VG02

1.4 Leeswijzer

In aanvulling op het Raamwerk Nijmegen Bottendaal-Galgenveld vindt in deze plantoelichting een juridische vertaalslag van het geldende (gemeentelijke) beleid plaats.

  • In hoofdstuk 2 wordt allereerst de plansystematiek belicht, waarbij het uitgangspunt van een flexibel en toekomstgericht bestemmingsplan wordt toegelicht aan de hand van de verschillende soorten bestemmingen en de flexibiliteitsregels.
  • In hoofdstuk 3 wordt de in het plangebied dominerende Woonfunctie besproken. Het gaat daarbij om de bij deze functie behorende bestemmingen en de bijbehorende uitgangspunten.
  • In hoofdstuk 4 komen de Economische en maatschappelijke functies aan bod, waarbij het vooral gaat om de uitgangspunten per functie en welke bestemmingen hiervoor zijn opgenomen.
  • In hoofdstuk 5 staat de Openbare ruimte centraal en wordt aangegeven in welke bestemmingen deze is opgedeeld.
  • Hoofdstuk 6 betreft de Groene ruimte van het plan en de daarin voorkomende functies. Er wordt ingegaan op de functie van het groen in de wijk, maar ook op het groen in groter verband.
  • In hoofdstuk 7 staat het Oppervlakte- en grondwater centraal. Het betreft de met het Waterschap Rivierenland overeengekomen waterparagraaf. Naast het waterbeleid, het afkoppelbeleid en de waterhuishouding binnen het plangebied wordt hierin aandacht besteed aan de wijze waarop het grondwaterbeschermingsgebied, de waterwinning en de (toekomstige) infiltratievoorzieningen in het bestemmingsplan worden geregeld.
  • In hoofdstuk 8 wordt nader ingegaan op de cultuurhistorie. Dit onderwerp is, met name door de aanwijzing van "de 19e eeuwse schil" als beschermd stadsbeeld/stadsgezicht, belangrijk voor het gebied. Daarnaast wordt in dit hoofdstuk aandacht besteed aan archeologie.
  • In hoofdstuk 9 komen, aanvullend op het Raamwerk Nijmegen Bottendaal-Galgenveld, Milieu-aspecten aan de orde.
  • In hoofdstuk 10 wordt nader ingegaan op de Ontwikkelingslocaties. Hierbij wordt in eerste instantie bekeken in hoeverre de ontwikkelingen concreet genoeg zijn om op te nemen in het bestemmingsplan en op welke wijze dit dan gebeurt.
  • In hoofdstuk 11 tenslotte, komt de Uitvoerbaarheid aan de orde. De economische uitvoerbaarheid is reeds belicht in het Raamwerk Nijmegen Bottendaal-Galgenveld. De resultaten van inspraak en vooroverleg met betrekking tot het voorontwerp van het bestemmingsplan geven de maatschappelijke uitvoerbaarheid weer.