direct naar inhoud van Artikel 12 Horeca
Plan: Nijmegen Ooyse Schependom
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0268.BP18000-VG01

Artikel 12 Horeca

12.1 Bestemmingsomschrijving

De voor 'Horeca' aangewezen gronden zijn bestemd voor:

  • a. horecabedrijven voor zover deze voorkomen in categorie 1a en 1b van de Staat van horeca-activiteiten en tevens voor een café;
  • b. bijbehorende voorzieningen, zoals: verhardingen, terrassen, parkeer- en groenvoorzieningen;
  • c. wadi's, water en waterhuishoudkundige voorzieningen, alsmede daarbij behorende voorzieningen zoals duikers, kunstwerken en overbruggingen.
12.2 Bouwregels
  • a. Uitsluitend binnen het op de verbeelding aangegeven bouwvlak mogen worden opgericht gebouwen ten dienste van deze bestemming, die moeten voldoen aan de volgende maten:

  • 1. De goot- en bouwhoogte van gebouwen mogen niet meer bedragen dan binnen de aanduiding bouwvlak is aangegeven;
  • 2. Dakhelling: minimaal 25°.

  • b. Voorts mag binnen het op de verbeelding aangegeven bouwvlak, indien dat nodig is voor toezicht en/of beheer, één dienstwoning worden opgericht, die moet voldoen aan de volgende maten:

  • 1. Inhoud: maximaal 450 m3;
  • 2. De goot- en bouwhoogte mogen niet meer bedragen dan binnen de aanduiding bouwvlak is aangegeven;
  • 3. Dakhelling: minimaal 25°.

Indien de woning wordt opgenomen in het bouwlichaam van de in lid 12.2, onder a, bedoelde gebouwen, zijn de in lid 12.2, onder a, genoemde maten alsmede de in dit lid genoemde inhoudsmaat van toepassing.

  • c. Tevens mogen worden opgericht andere bouwwerken ten dienste van de bestemming met een maximale bebouwingshoogte van 2 meter.

12.3 Specifieke gebruiksregels
  • a. Van de toegelaten bebouwing binnen het op de verbeelding aangegeven bouwvlak mag maximaal 150 m2 bruto verkoopvloeroppervlak worden gebruikt ten behoeve van horeca.