Plan: | Heerde-Dorp, 2e partiële herziening, project Brinklaan |
---|---|
Status: | vastgesteld |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0246.BP402-va01 |
In de toelichting van een bestemmingsplan moet ook zijn neergelegd een beschrijving van de wijze waarop burgers en maatschappelijke organisaties bij de voorbereiding van het bestemmingsplan zijn betrokken.
Aangezien het om een relatief eenvoudig ruimtelijk plan gaat, is er afgezien van het houden van een inspraakprocedure. Het bestemmingsplan wordt direct als ontwerp ter visie gelegd. Het bestemmingsplan is direct als ontwerp ter visie gelegd. Het ontwerpbestemmingsplan"Heerde-Dorp, 4e partiële herziening, Busstation Brinklaan" heeft vanaf 28 april 2010 tot en met 8 juni 2010 voor een ieder ter inzage gelegen. Gedurende deze termijn zijn er twee zienswijzen ingediend. Naar aanleiding van de ingediende zienswijzen is met beide indieners contact opgenomen en heeft er een gesprekplaats gevonden. De betrokkenen hebben hierin hun bezwaren nader toegelicht. De gespreksverslagen zijn in de zienswijzennotitie opgenomen, zie.Bijlage 6 Zienswijzennotitie.
De ingediende zienswijzen zijn gedeeltelijk overgenomen.
Bij de voorbereiding van een bestemmingsplan moet in het kader van het overleg als bedoeld in art. 3.1.1. van het Besluit ruimtelijke ordening overleg worden gepleegd met de besturen van betrokken gemeenten en waterschappen en met die diensten van provincie en rijk die betrokken zijn bij de zorg voor de ruimtelijke ordening of belast zijn met de behartiging van belangen die in het plan in het geding zijn.
Bij het onderhavig bestemmingsplan is er geen sprake van een bovenlokaal belang. Er hoeft dus geen vooroverleg te worden gepleegd met besturen van omliggende gemeenten.
Doordat dit plan minder dan 1.500 m2 aan verhard oppervlak toevoegt, buiten Keurzones valt, het geen HEN-water inclusief beschermingszone betreft, er niet meer dan de landelijke afvoernorm geloosd gaat worden op oppervlaktewater, buiten de zoekgebieden voor waterberging valt, geen landgoed, weg(en), spoorlijn(en), Tracéwet, damwand(en), scherm(en), ontgrondingen et cetera betreft, valt het onder de "postzegelplannen" zoals Waterschap Veluwe die vanuit het oogpunt van de watertoets heeft gedefinieerd. Dit betekent dat voor dit plan het "standaard wateradvies" geldt en dat het plan niet voor een specifiek advies aan het Waterschap Veluwe is voorgelegd.
De gemeente Heerde heeft besloten af te zien van het houden van een overlegprocedure. Het bestemmingsplan wordt direct als ontwerp ter visie gelegd. Er is op de in de gemeente Heerde gebruikelijke wijze mogelijkheid tot zienswijzen geboden. Er zijn geen zienswijzen ingediend.
In de openbare raadsvergadering van 20 september 2010 heeft de raad van de gemeente Heerde het bestemmingsplan vastgesteld.
Het raadsvoorstel en raadsbesluit is als Bijlage 7 Raadsvoorstel en raadsbesluit bij dit plan toegevoegd.
september 2010.